verekedés

Verekedés

Verekedés

Két személy közötti interakció, amely lehet durva, vagy játékos is. Nemcsak ember-ember, de állat-állat között is létrejöhet.

A szó szócsaládjába a következő szavak tartoznak:

-verés, szívverés, hullámverés, istenverés

-üt-ver, földhöz ver, verekedik, vergődik

-veretlen, verhetetlen, verekedős, verni, verve, verő stb.

Utcai verekedés

A konfliktuskezelésnek  nem a legjobb módja, ha 2 ember, vagy több ember így próbálja meg a problémáit megoldani. Egyre többet hallunk a médiában ilyen eseményekről. Vannak olyan helységek, területek, ahol szinte mindennaposak a verekedések, a durva, akár halállal végződő veszekedések.

http://www.civishir.hu

http://cimkezes.origo.hu

Iskolai verekedés

Sajnos az iskolában is előfordul, hogy a gyerekek verekednek. Ennek különféle fokozatai lehetnek a komolytól a komolytalan, a durva, sérüléssel járó verekedésig. Az iskolai házirendek szabályozzák, hogy mi jár a verekedésért a gyereknek. Igazából az lenne a legfontosabb, ha meg tudnának előzni minden esetet. Sokféle oka lehet egy gyereknek, ha vállalja a verekedést. Ez lehet otthonról jövő minta, vagy vérmérsékletből fakadó késztetés, vagy berögzült konfliktuskezelési technika, stb. Sajnos napjainkban az is előfordult már, hogy felnőtt-gyerek között fordult elő verekedés. Az biztos, hogy meg kell próbálni úgy megoldani a problémákat, hogy azok ne fajuljanak el a verekedésig.

http://eduline.hu

Kutya verekedés

Az állatvilágban az azonos nemű és fajtájú egyedek között hamarabb alakul ki harc, verekedés, mint az ellentétes neműek között. A kutyák esetében is ez történhet. Először nem komolyan, csak úgymond erőfitogtatásképpen “verekednek össze”, amely abban nyilvánul meg, hogy fellöki az egyik a másikat. De előfordul komoly verekedés is, ha pl. kutyasétáltatás közben “kevésbé szocializált” ebbel találkozunk. Vannak olyan emberek, akik ún. harci kutyákat nevelnek és kutyaviadalokat rendeznek anyagi haszonszerzés céljából.  Ezt a törvény bünteti.

http://kutya.hu

http://web.t-online.hu

http://www.life.hu

Női verekedés

Néha a nők sem tudják tolerálni az őket ért negatív kritikákat és ők is verekedhetnek. Milyen a női verekedés? Lehet nagyon durva, hajtépős, pofozkodós, trágár beszédű, nője válogatja. Egy biztos: a női verekedés nem méltóságteljes. Tanács: próbáljuk meg megbeszélni a problémáikat a másikkal, hogy elkerülhessük a verekedést.

http://www.nemzetisport.hu

http://napiszar.me

Mónika show

A Mónika show 2001-2010-ig volt látható a magyar televízió Rtl Klub csatornáján.

Műsorvezető: Erdélyi Mónika. A show célja az volt, hogy hétköznapi emberek elmondják, kibeszéljék a problémáikat, szembesítsék őket tetteikkel, véleményt mondjanak róluk a meghívott ismerősök, esetleg a show nézői.

A kezdetben népszerű műsor később eldurvult, ugyanis olyan témákat feszegettek benn, amelyek a megosztották a tévénézőket. Az ORTT korhatárosnak ítélt néhány adást, sőt a csatorna műsoridejét is korlátozták (elsötétült a képernyő) többször a Mónika show-ban elhangzott durva jelenetek, verekedés, trágár beszéd miatt.

2010-ben a műsor megszűnt.

http://en.wikipedia.org

http://www.rtlklub.hu

http://hu.wikipedia.org

http://www.mediakutato.hu

http://index.hu

Küzdősportok, verekedés technikák

küzdelem

küzdelem

A küzdősportnak, küzdőjátéknak tekinthető minden olyan játék, ahol az ellenfelek puszta kézzel, vagy valamilyen eszközzel közvetetten vagy közvetlenül érintkeznek egymással.

A küzdősportok közé tartozik a birkózás, cselgáncs, harcművészetek, pl. judo, tekvando, stb., ökölvívás, pankráció.

Ezek közül a sportágak közül a birkózás a legrégibb, hiszen már az ókori olimpián is küzdöttek a sportolók ebben a sportágban.

http://hu.wikipedia.org

http://tamop412a.ttk.pte.hu

http://hu.wikipedia.org

http://www.balogkriszta.herobo.com

http://www.mob.hu

http://olimpia.lap.hu

 

Minden küzdősportnak, illetve sportágnak megvannak a maga szabályai. Ahhoz, hogy ne durva verekedést láthassanak/éljenek át a nézők, illetve a sportolók, be kell tartani a sportág szabályait. Ez az alapja annak, hogy becsületes, korrekt küzdelem legyen.

http://caesarom.com

http://onlineaikido.com

Reméljük, tudtunk segíteni.

Kellemes napot!

fk-tudas szerkesztősége

 

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Nem az okos, aki sokat beszél. (orosz közmondás)
A tudás hatalom. (Sir Francis Bacon)

Advertisement

2 comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.