Mire figyeljünk munkakeresés közben?

Sokaknak ismert tény, hogy manapság a munkanélküliség kérdése eléggé élesen jelentkezik. Rengeteg végzős szakember (és nem csak ők) nem tud elhelyezkedni. Ez azzal van összefüggésben, hogy sok munkaadó tapasztalt munkaerőt keres, egyes esetekben pedig bizonyos emberi tényezők felelnek ezért. Ma már nem csak az újságban és tévében lehet munkát keresni, hanem az interneten is, például a Jooble weboldalán, ahol egy felületen vannak összegyűjtve az összes álláshirdetések.

Ma abban szeretnénk segíteni, hogy átnézzük azokat a fő okokat, amelyek meggátolnak minket abban, hogy megfelelő állást találjunk. Olvassa el figyelmesen, és gondolkodjon el, érintik-e Önt, és ha igen, tud-e tenni ellenük valamit.

Először is ez a küllem. Természetesen nem a természetes szépségről beszélünk, hanem arról, amikor valaki  képes ízlésesen öltözködni. Senki sem mondta azt, hogy okvetlen drága holmikat kell hordanunk (miért is keresnénk akkor munkát?). Egyszerű ruhákat is fel lehet venni, de azok ízlésesek és harmonikusak kell legyenek.

Óriási hátrány lehet a nem megfelelő kommunikációs készség. Gyakorolja el a beszélgetést előre, gondolja végig, hogyan fogja bemutatni képességeit és tudását. Létezik úgynevezett „hagyományos” kérdéslista, tehát alaposan fel tud készülni erre.

Alacsony érdeklődés a keresés eredményei iránt. Ha Önt kizárólag a fizetés érdekli, készüljön fel arra, hogy nem fogják alkalmazni. Fontos, hogy tetszen Önnek a munka, csak akkor tud kiemelkedő teljesítményt nyújtani majd. Ne felejtkezzünk meg arról sem, hogy az elkötelezettséget sokszor honorálják prémiumokkal és más pénzügyi juttatásokkal.

Rossz munkavégzés a próbaidő alatt. Ez az a pont, amit talán magyarázni sem kell. A próbaidő arra lett kitalálva, hogy megvizsgálják, hogyan végzi a munkatárs a munkáját. Amennyiben eredményei nem fognak tetszeni a vezetőségnek, akkor gondolkodás nélkül megszakítják Önnel a kapcsolatot.

Természetesen ez közel sem a teljes „hibalista”,  azonban ezek az alapvető feltételek, ezért reménykedünk abban, hogy tanácsaink segítenek majd Önöknek és hamar találnak megfelelő és megfizetett állást.

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Elhívatásom, hogy minden embernek a lehető legjobb információt szolgáltassam.

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.