Vector

“Az idő az, ami akkor is halad, amikor semmi más nem.”  (Richard Feynman)

A Vector a 90-es években megjelent óramárka, kizárólag svájci és japán szerkezetű termékek gyártásával foglalkozik. Óráik két legfontosabb ismérve: megbízhatóság és precizitás.

Suunto Vector karórák:

A Suunto vállalat 1936-ban jött létre, alapítója Thomas Vohlonen. Őt rendkívüli mértékben foglalkoztatta a hagyományos iránytűk pontatlansága, s mutatójuk instabilitása. A mérnök- felfedező kifejlesztette és szabadalmaztatta egy sokkal stabilabb tű gyártási eljárását, mely jobb leolvashatóságot és rendkívüli pontosságot eredményezett. Az 1950-es évekre a cég már több mint 50 országba importálta szárazföldi és tengerészeti iránytűit.

Az 1960-as évekre választékuk tovább nőtt, s a Suunto cég bemutatta első búvár kompaszát is. Egy brit búvár fedezte fel, hogy a szerkezet víz alatt is működik. Az ő tapasztalatai és visszajelzései alapján egy új üzleti kategória született.

A márka erejét a precíziós kidolgozás és az új elektronikus megoldások kombinálására fókuszálta. Pontosság, megbízhatóság és robosztusság a Suunto kulcsfontosságú értékei a cég történetének kezdetei óta.

1987-ben piacra piacra dobták a Suunto Spydert, mely búvár computerként is funkcionált.

A Suunto Vector 1998-ban jelent meg. Ez a csukló computer elsősorban szabadtéri sporthoz lett megalkotva. Méri a légnyomást,a magasságot,segít előrejelezni az időjárás változásait, s az irányt és pontos időt is megjeleníti kijelzőjén.

A márka további termékei:

-2004: Suunto D9: egyesíti a búvár computert és a digitális kompaszt

Suunto t6: az első tréning kategóriás termék: pulzusmérő óra

-2007: Suunto Core

Suunto lumi: az első női outdoor óra

-2009: Suunto HelO2: búvár computer

Suunto Elementum: az első sportóra-kollekció

A Suunto ma vezető tervezője és gyártója a sportóráknak. Modelljei között találunk edzéshez,búvárkodáshoz,sziklamászáshoz,síeléshez, vitorlázáshoz és golfhoz is használhatókat.

A leginkább a design-ért, pontosságért és megbízhatóságért kedvelt Suunto sportműszerek egyesítik magukban egy óra funkcionalitását és esztétikáját a sportspecifikus computerek tudásával.

A mozgasvilag.hu weboldalon egy olyan cikket olvashatunk, melynek írója teszteli a fent jellemzett óratípust.

Forrás:

Vector történelem

Kép forrása:

google.hu

Hasznos linkek:

Üzletek

Vector teszt

 

Képek az óráról:

Árukereső

Timecenter

Goldbox

 

Vector Motors Corporation

Az amerikai autógyártó cég székhelye a kaliforniai Wilmington. A vállalatnál a  járműgyártás 1989-ben kezdődött,de a 90-es években meg is szűnt. A társaság a közelmúltban újjáéledt,s egy új szuperautó kifejlesztésén fáradozik.

Vector autó

Vector autó

Vector Motors

 

Vectorworks:

A Vectorworks egy számítógépes tervezőprogram.Sokféle felhasználási területe van. Segítségünkre lehet a 2D és 3 D-s modellezés, és a termelés tervezésének folyamataiban is. Napjainkban megjelent már Designer változata is.

Vectorworks

Vectorworks

Vectorworks

Vectorworks designer

 

Vector babakocsi:

Az  Espiro Vector 4 Air egy multifunkciós babakocsi, melyet melyet nagyon könnyű kezelhetőség jellemez. Nehéz terepen is könnyű vele közlekedni nagyméretű kerekeinek és masszív vázszerkezetének köszönhetően. 36 hónapos korig  használható.

Vector babakocsi

Vector babakocsi

Vector babakocsi

Vector számítógépes játékok:

Vector TD

Vector TD2

 

Vektor a matematikában:

Az irányított szakaszt Vektornak nevezzük.Irányított szakaszról beszélünk, ha a szakasz végpontjainak sorrendjét is megadjuk, azaz megmondjuk melyik a kezdőpontja és melyik a végpontja.Rajzban a vektort nyíllal ábrázoljuk, és a nyíl hegyét az irányított szakasz végpontjához rajzoljuk.Minden vektor meghatározza a tér egy eltolását.

Forrás:

Blázsovics József: Ennyit kell(ene) tudnod matematikából

 

 

Reméljük tudtunk segíteni.

Kellemes napot!

fk-tudas.hu szerkesztősége

 

 

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

"A tanulás a legerősebb fegyver, amivel megváltoztathatod a világot."

Nelson Mandela

Advertisement

One comment

  1. Villányi Károly

    Hát igen, az óráknak az idő mérésén túl már sok funkciójuk lehet,az itt leírtak mellett. a legújabb a telefonnal háziasított okosóra,biztos ilyen vector is lesz,vagy már van is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.