VTSZ

Vámtarifaszám. Kereskedelmi vámtarifába tartozik a könyv, brosúra, röpirat és hasonló nyomtatványok. A magyarázat alapján: “A könyvek és füzetek lényege, hogy valamilyen szöveget tartalmaznak, bármilyen nyelven vagy bármilyen betűvel nyomtatva, ideértve a Braille-betűket és a gyorsírást is. Mindenfajta irodalmi mű, műszaki ismertető és tudományos könyv, tankönyv (beleértve a munkafüzeteket is), magyarázó szöveggel vagy anélkül, amely kérdéseket vagy gyakorlatokat tartalmaz (általában kihagyott hellyel a kézírásos válaszok számára), segédkönyv, mint pl. a szótár, enciklopédia és címjegyzék (pl. távbeszélő névsor beleértve a szaknévsort is); múzeumi és nyilvános könyvtári katalógus (az üzleti katalógusok kivételével); liturgikus könyv, mint pl. az imakönyv, egyházi képeskönyv (a kottás énekes-könyvek azonban a 4904 vtsz alá tartoznak); gyermekkönyv (a képeskönyv, a színező- és kifestőkönyv kivételével: 4903 vtsz). Ezek a könyvek lehetnek bekötve (papírba, puha vagy kemény fedéllel) egy vagy több kötetben, lehetnek azonban teljes művek vagy annak csupán egy részét képező bekötésre váró nyomtatott ívekben.
Porvédőtokok, kapcsok, könyvjelzők és egyéb kisebb tartozékok a könyvvel együtt szállítva úgy tekintendők, mint a könyv részei.”

További információ:

Jövedéki változások a 3811. vámtarifaszám alá tartozó termékek tekintetében

Vámtarifaszám meghatározása a regisztrációs adó megállapításához

Kódok

vtsz kód kereső

vtsz kód kereső

Áfakulcs és Vtsz

VTSZ számok jegyzéke

Optikában használatos vámtarifa számok

Gépek és mechanikus berendezések

Keresedelmi katalógus

Fórum

Vámtarifa kereső

VTSZ mellékleti lista

Könyv, újság, kép és más nyomdaipari termék; kézirat, gépírásos szöveg és tervrajz

 Szövetségek

VTSZ- Ez a Szövetség 1990-ben alakult, a rendszerváltozással egy időben. Célja a vasutas természetjáró mozgalom megmentése és fejlesztése. A hivatalos honlapon rengeteg információ és dokumentum van a tagszervezetekről.

Vasutas Természetjárók Szövetsége

VTSZ- 2007. július 27.-én jött létre. Célja a településeken élők kulturális, sport, gazdasági ás szabadidős élet közelebb hozása egymáshoz.

Vámos Települések Szövetsége

VTSZ- A vízi régiók közt együttműködési hálózatot épít ki.

Duna Régió logo

Duna Régió logo

 

DUNA-régió Víziturisztikai Szövetség

Folyóirat

Vallástudományi szemle

Kép forrás:

libri.hu

illeskft.hu

magyar-vizitura.hu

 

Reméljük tudtunk segíteni.

Szép napot!

FK-Tudás Csapata

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.