Auchan

Auchan

Auchan

„Nálunk az árak a földön járnak!”

Francia eredetű nemzetközi kiskereskedelmi és multinacionális áruházlánc, melyet 1961-ben alapított Gérard Mulliez. Központja Franciaországban van. Európa 10 és Ázsia 3 országában 1511 áruházuk van. 

Tartalomjegyzék

Története

Üzletpolitikája

Magyarországon

Hipermarket, szupermarket

Jellemzők

Az Auchan története

1961-ben nyitotta meg az első üzletét Gerard Mulliez egy franciaországi városkában, Roubaix-ban. Az Auchan hiper- és szupermarketeket, ingatlan vállalatot, valamint bankot üzemeltet. Az áruházlánc 2011-ben ünnepelte alapításának 50. évfordulóját. Világszerte terjeszkedik, mert nemcsak a Cora, hanem a Metro áruházláncot is szeretnék felvásárolni.

Cora-Auchan

Cora-Auchan

Képforrás: trademagazin.hu

Az Auchan üzletpolitikája

Az áruházlánc üzletpolitikájának lényege, egyben különlegessége az, hogy minden országban független márka lett. Állandóan ellenőrzött minőség, megújulás jellemzi. Bevezették a e-kereskedelmet. Árpolitikájában szem előtt tartja, hogy kedvezményes árakat biztosítson vásárlóinak, ugyanakkor széles áruválasztékot is. Nagymértékben támaszkodik a helyi piacokra. Alkalmazottai képzéseken veszek részt, valamint részesedést biztosít dolgozóinak.

Az Auchan 13 országban van jelen, melyek a következők:

Nyugat-Európa: Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Portugália, Luxemburg

Közép-Kelet-Európa: Oroszország, Magyarország, Románia, Ukrajna, Lengyelország

Ázsia: Kína, Tajvan, India.

A vevőkhöz való hozzáállás:

A cég környezettudatossága abban mutatkozik meg, hogy bioélelmiszereket is árul. Ma már táplálkozási tanácsadásokkal is biztosítják az ügyfelekre való odafigyelést. Portugáliában, Spanyolországban, Franciaországban a termékeikre Braille-írással is ráírják a termék nevét. Ezzel biztosítják az esélyegyenlőséget a vakok és gyengénlátók számára is.

Hipermarketek, szupermarketek

Jelentős hipermarket lánccal rendelkezik, melynek jelmondata: „Mindent, egy helyen.”

Széles élelmiszer választékot biztosítanak 2500-22000 m2-en. Jelentős árengedményeiknek köszönhetően a forgalmuk jelentős. Nagy gondot fordítanak az élelmiszerek ellenőrzésére, szorosan együttműködnek a helyi termelőkkel. Igyekeznek biztosítani a helyi ízeket, helyi árukat.

A szupermarketek minőségi friss termékeket árusítanak 800-4000 m2 területen.

groupe-auchan.com

Az Auchan Magyarországon

1998. Budaörs

2000. Soroksár

2001-2005. Kecskemét, Székesfehérvár, Budapest és környéke

2008. Miskolc

2009. Maglód

2011-ben határoztak a győri Auchan hipermarket felépítéséről.

További célok: 30-ra növelni az áruházak számát. 2011 decemberében bejelentették a Cora áruházlánc felvásárlását. Így 19-re nőtt az Auchan áruházak száma Magyarországon (Budakalász, Debrecen, Fót, Szeged, Szolnok, Törökbálint).

A cég központi irodája Budaörsön, a logisztikai központja Üllőn van.

Az Auchan 2004 februárjától majdnem minden áruház mellett saját benzinkutat nyitott, ahol az áruházhoz látogató autósok tankolhatnak.

Az összes, Magyarországon található Auchan áruház listája,  nyitva tartási idővel megtalálható itt: aruhazabc.hu

Az áruházak felépítése, jellemzők

Minden Auchan hipermarket hatalmas eladótérrel rendelkezik. A széles áruválaszték árucsoportonként találhatók meg szabadpolcos rendszeren, ahol könnyen hozzáférhető minden áru a száraz élelmiszertől a friss zöldségen, gyümölcsön át, a papír-írószer, a minden korosztály számára megtalálható ruhaválasztékig stb.

A tágas eladótéren kívül más üzletek is megtalálhatók az áruházon belüli üzletsoron. Büfék, újságárusok, fagyizó, gyógyszertár, posta, egyéb üzletek egy térben, vagyis az áruház üzletpolitikájának megfelelően, a szlogenjükhöz híven „Minden egy helyen!”. Az utóbbi 10 évben, a vásárlási szokások megváltozásával az üzletek is változtattak üzletpolitikájukon. Mindenekelőtt szem előtt tartva az emberek igényeit, ma már minden nagyobb áruház, hipermarket hétvégén is egész nap nyitva tart. Akik dolgoznak, hétvégén járnak bevásárolni. Az, hogy minden megtalálható 1 helyen, tovább növeli a nagy áruházak népszerűségét. Sőt, az áruházak különféle programokat is biztosítanak időszakonként a kis- és nagycsaládok számára. A hűségpontok gyűjtése, a különféle akciók, rendkívüli árleszállítások vonzzák az embereket. Főleg, ha azok jó minőségűek is. A nagyvárosokban található áruházakat külön buszjáratokkal lehet megközelíteni. Ez nagy segítség azoknak, akiknek nincs autójuk. Néhány áruház házhoz szállítást is vállal, illetve internetes áruvásárlásra is van lehetőség.

Az Auchan akciós újságok nemcsak papír alapon, de Interneten is elérhetők. Erről hírlevelet is lehet kérni feliratkozás után, amelyben a legfrissebb ajánlatokról a leghamarabb lehet értesülni. Az Auchan honlapján auchan.hu a legfrissebb akciókról, hírekről lehet értesülni. Vannak ún. top termékek, mint pl. laptop, LCD tévé, mobiltelefon, mosógép, gáztűzhely, stb. A termékek között megtalálhatjuk a biotermékeket, recepteket, tanácsokat, fotószolgálatot, sőt nyereményjátékuk, az online kaparós sorsjegy is népszerű. Természetesen a termékválaszték áruházanként változó lehet, de az aktuális akciós termékek mindenütt megtalálhatók.

Aktuális:

Novemberi készletkisöprés az Auchan Aquincum Óbuda áruházban.

aquincum-obuda.auchan.hu

5 éves az Auchan Borsod áruház Miskolcon. Különböző rendezvényekkel, egyéni, változatos akciókkal, kvíz játékkal, jótékonysági akciókkal várják az oda látogatókat.

akcios-ujsag.auchan.hu

További információk:

hu.wikipedia.org

auchan.hu

auchan.com 

nol.hu

auchan.lap.hu

holmivan.valami.info

5 kérdés, 5 válasz

1. Milyen eredetű az Auchan áruház? – Franciaországban alapították.

2. Hány országban található Auchan áruház? – Európában 10, Ázsiában 3 országban.

3. Mi a különbség a hipermarket és a szupermarket között? – A hipermarket nagyobb területű.

4. Miért vonzó az Auchan? – Mert széles áruválaszték, akciók, rendezvényekkel, egész héten nyitva tartással várják a vásárlókat.

5. Milyen információkat tudhatunk meg az Auchan weboldalán? – Áruházak listája, megközelítés, nyitva tartás, akciók, aktualitások, népszerű termékek, receptek stb.

A szerkesztő ajánlja, olvasd el te is.

tankonyv

malev

cisco

szolarium

pain

Reméljük, tudtunk segíteni.

További szép napot kíván az fk-tudas.hu szerkesztősége!

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Nem az okos, aki sokat beszél. (orosz közmondás)
A tudás hatalom. (Sir Francis Bacon)

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.