József körúti fiók

Magnet

Magnet azaz mágnes. MagNet egy 70%-ban magyar és 30%- ban spanyol tulajdonú bank. Teljes jelenlegi neve: MagNet Magyar Közösségi Bank. Bank fiókjai: Budapesten, Dunakeszin, Solymáron és Kispesten találhatóak. Magnet egy zenei album címe, bútor kereskedelem neve és egy tartályokat gyártó kft neve is..

Bank

2008-ban a HBW Express Takarékszövetkezeti pénztár alakult át közösségi bankká. A Spanyol Caja Navarra Takarékpénztár / aki a közösségi banki működés európai úttörője/ 1,2 milliárd tőkeemelésének segítségével. 2013. március 1-vel 100%-os magyar részvény tulajdonba került a MagNet Bank. Fáy Zsolt Elnök. Magyarországon egyedül állóan a közösség érdekét szemelőt tartva tevékenykedő bank.

Solymári fiók

Solymári fiók
forrás: magnebank.hu

“Pénzügyi adatok

A közelmúlt változásai a fontosabb pénzügyi mutatók tekintetében:

MagNet Magyar Közösségi Bank zrt. *

2007 2008 2009 2010 2011
Mérlegfőösszeg 23 855 35 238 53 045 56 246 66 522
Adózás előtti eredmény 289 343 521 729** 55***
Adózás utáni eredmény 242 293 439 691 55
Szavatolótőke 1316 3024 3349 4049 4379
Hitelállomány (bruttó) 14 868 22 146 25 733 27 467 29 363
Összes ügyfélforrás 19 512 27 830 44 935 46 912 54 822

* adatok millió forintban
** ebből: rendkívüli eredmény 493, rendkívüli tételek nélküli banki működési eredmény: 236
*** ebből: rendkívüli eredmény -28, rendkívüli tételek nélküli banki működési eredmény: 84
A HBW EXPRESS Bank Zrt.  2010.04.30 óta MagNet Magyar Közösségi Bank zrt. néven folytatja tevékenységét. A névváltással együtt célul tűzte ki, hogy Magyarországon elsőként törjön utat a ’közösségi bankolás’ elveinek. A Bank változatlan tulajdonosi köre elkötelezett híve az etikus banki kultúrának és ennek alapköveit igyekezett 2010 során lefektetni. Ezért a 2010-2011-es év jelentős változást hozott a Bank életében: termékpalettájának, ezáltal ügyfélkörének bővülése azt mutatja, hogy az ügyfelek igényt tartanak az új gondolkodásra, a felelősségteljes és megbízható banki szolgáltatásokra.

A 2011-es év során kialakult gazdasági és piaci környezet az egész bankszektor számára jelentős változásokat hozott és nagy terheket rótt a bankokra, így a MagNet Bankra is, amely azonban a nehéz piaci körülmények között is szem előtt tartja közösségi céljait, és azoknak megfelelően igyekszik az ügyfelei maximális színvonalú kiszolgálására. Ezért az év során új NetBankot hozott létre, bevezette a Széchenyi hitel terméket, hogy segítse a kis- és középvállalkozások kedvező forráshoz jutását, vagy a becsületkasszás folyószámla díjat, ahol az ügyfél maga választhatja meg, hogy mennyit szeretne fizetni havonta a folyószámlája használatáért.

A közösségi bankká válás egyik legfontosabb lépcsőfokaként a Bank elindította a KAP programot (Közösségi Adományozási Program), melynek keretében ügyfeleinek évről évre lehetősége nyílik arra, hogy a Bank profitjának 10%-áról rendelkezzen, és annak alapítványi felhasználásáról döntsön. Így történt ez 2011-ben is, amikor 34,9 millió forint felhasználásról dönthettek az ügyfelek,így számos az egészségügy, környezetvédelem és a kultúra területén eredményesen tevékenykedő alapítvány vagy civil szervezet jutott támogatáshoz.

A Bank sikerességét mi sem mutatja jobban, mint, hogy 2010 során két kategóriában is díjazott lett a MasterCard – Év Bankja 2010 elnevezésű versenyen, ahol a magyarországi kereskedelmi bankok mérettetnek meg, majd 2011-ben az év társadalmilag felelős bankjává választották és a CSR piac fődíját is elnyerte, mint „Valóban Felelős Vállalat”.

Az év során kialakult gazdasági-piaci környezet és az újbanki stratégia bevezetésével járó nehézségek egyértelművé tették, hogy az előző évek dinamikus növekedése sajnos nem tartható 2011-ben, azonban a Bank törekedett az üzleti állományok visszafogott, de stabil ütemű növekedésére és azokhoz igazodóan a relatív jövedelmezőség megőrzésére.

Ezen változások tekintetében is elmondható, hogy a Bank sikeresen növelte mérlegfőösszegét és 2011.12.31-én 66,5 milliárd forintos állományt ért el, mely az előző évhez képest 10,3 milliárd forintos növekedést jelent. A Bank az üzleti évet 50 millió forintos mérleg szerinti eredménnyel zárta.

A Bank a 2011-es évben betéti kamataival szinte folyamatosan a piacvezetők közé tartozott, így sikerült forrás oldali állományát növelnie. Az elmúlt évek átgondolt termékfejlesztésével kialakított passzív üzletági termékszerkezet az ügyfelek sokrétű igényeit képes kielégíteni.

Eszköz oldalon is sikerült az üzleti állományokat növelni, a hitelállomány 1,5 milliárd forintos növekedése pozitív eredmény, hiszen a hitelezés jelenlegi nehézségei ellenére a Bank növekedési politikát tudott folytatni, de abban a minél „konzervatívabb” elemek érvényesültek.

A Bank az elkövetkezendő években erősíteni kívánja az etikus bankolás kultúráját Magyarországon, ennek érdekében folyamatos termékfejlesztést folytat. A Bank üzleti tervében célul tűzte ki a dinamikus növekedést, folyószámla- és betétállományának jelentős mértékű bővülését, a hitelezési terület erősítését. A Bank nem kíván részt venni a mértéktelen profithajhászásban – ahogy eddig sem ez volt az elsődleges célja –, és még inkább a stabilitás, a megbízhatóság, a fenntartható fejlődés szempontjait kívánja előtérbe helyezni a működése során.”MegNet Bank oldalán olvasható!

magnet logo

magnet logo
Forrás: magnetbank.hu

Nyújtott szolgáltatások:

Vélemény
Rólunk
Ügyféltájékoztatók

Szolgáltatásaink

Kamatok, kondíciók (pdf)

Kapcsolat
Irattár/letöltések

Karrier

Fontos linkek

Árfolyamok

Mágnes

A munka, játék eszköze és különböző berendezések működéséhez szükséges alkatrész.

Zene

Magnet a címe Robin Gibb Stúdió albumának.

Bútor

Magnet Trade:  Magnet kereskedelem az Egyesült Királyság vezető gyártója és szállítója a konyha és nyílászárók területén, amely kizárólag a kereskedelem révén egy országos helyi képviseleteinek hálózata révén.

Keresi a kiváló minőségű, alacsony költségű Magnet konyha, ajtók, ablakok, fa padló, lépcsők ?
Akár a kereskedelmi, társadalmi cég vagy a magán fejlesztő vagy akkor a  megfelelő helyre érkezett.
És ha egyszerűen csak javítani a saját otthonában, a böngészen itt kap sok jó ötletet,megbeszélheti a Trade szakemberével.

Strata-Maple June-2012

Strata-Maple June-2012
forrás: magnettrade.co.uk

Tartály

Magnet Tartálygyártó Kft,

Magnet Tartálygyártó Kft,
forrás: http://magnet-kft.hu/

 

A Kft. nyomástartó berendezések, tároló tartályok és fémszerkezetek készítésével foglalkozik.

 

 

Link:

Számlavezetés, bankfiók

MagNet Magyar Közösségi Bank

MagNet-NetBank v3 Bejelentkezés

Magnet Trade | Quality Trade Kitchens | Joinery Manufacturers

Wikipédia

Forrás:

 MagNet Bank

 

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Könyvek legjobb barátaim.

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.