Magiszter

A magiszter szó jelenthet mestert, tudóst, de néhány országban (főleg angol és amerikai egyetemeken) a doktori címnél alacsonyabb rangú tudományos fokozatot is. Régebben az egyházi lovagrend nagymesterét (a rend vezetőjét) is így nevezték, az ókori Római Birodalomban, illetve a Bizánci Birodalomban pedig főrangú hivatalnokot jelentett. 

Tartalomjegyzék:

Magyarországi Magiszter Alapítvány
Magiszter.net digitális iskola
További magiszter röviden

Magyarországi Magiszter Alapítvány

 

Magyarországi Magiszter Alapítvány

Magyarországi Magiszter Alapítvány

A szervezet Debreceni Magiszter Alapítvány néven alakult 2000-ben, alapítói Pappné Nagy Ildikó és Szabóné Balázs Katalin voltak.

Feladatukként határozták meg az oktatást és nevelést, a tehetséges fiatalok támogatását, a felnőttképzést, szociális tevékenységet, az esélyegyenlőség elősegítését, valamint a nemzeti és térségi identitástudat erősítését.

A Magyarországi Magiszter Alapítvány alapvető célja az, hogy lehetővé tegye az egész életen át tartó tanulási folyamatot, különösen a halmozottan hátrányos helyzetűek számára. Felkészítik őket a munkaerő-piaci integrációra, segítik beilleszkedésüket, és önálló életvezetésre tanítják őket, mely által versenyképességük javulhat.

A szervezet felkészíti a munkanélkülieket és inaktív korúakat a foglalkoztatásra, a tartósan munkanélküliek számára biztosítja a piacképes szakképzettség megszerzését, a megváltozott munkaképességű embereket segít visszavezetni a munka világába, és a hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű rétegek esélyeit igyekszik javítani. Emellett biztosítják az életpályát végigkísérő továbbképzéseket, és fellépnek az ifjúsági munkanélküliséggel szemben.

Mindezek érdekében olyan oktatást kínálnak, mely gyors reagálású, modulszerű, kompetenciaalapú, és megfelel az információs társadalom kihívásainak, továbbá komplex programokat és munkaerő piaci szolgáltatásokat nyújt.

Célcsoportjuk a 16-65 év közöttiek, pályakezdő fiatalok, munkanélküliek, regisztrált ellátatlanok, valamint e hátrányos helyzetű réteg foglalkoztatásával, képzésével, illetve mentális és szociális problémáival foglalkozó civil szervezetek.

 

Magiszter Alapítványi Gimnázium és Szakközépiskola

Magiszter Alapítványi Gimnázium és Szakközépiskola

Az alapítvány tartja fenn a Magiszter Alapítványi Óvoda, Általános Iskola, Középiskola és Szakiskolát, mely nappali és esti munkarend szerint készíti fel az érettségire a fiatalokat és felnőtteket, és OKJ-s képzéseket is szervez.

Felnőttképzési kínálatukban 41 tanfolyam közül választhatunk, többek között indítanak marketing és reklámügyintéző, ingatlanközvetítő, szállodai recepciós, gyógymasszőr, óvodai dajka, kertész, virágkötő képzést is, a teljes lista ITT olvasható el.

Tagintézményei Debrecenben (Magiszter Alapítványi Középiskola és Szakiskola), Budapesten (Magiszter Alapítványi Gimnázium és Szakközépiskola), Baján (Magiszter Alapítványi Gimnázium és Pedagógiai Szakközépiskola), Szolnokon (Magiszter Alapítványi Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola) és Tiszavasváriban (Magiszter Alapítványi Óvoda) találhatók.

 

Magiszter.net digitális iskola

 

Magiszter.net logó

Magiszter.net logó

A digitális iskola integrált közoktatási információs rendszer elemei közé tartozik a Digitális Iskola portál, az ETUTOR távoktatási rendszer, a Magiszter.net Iskolaadminisztrációs Rendszer, elektronikus napló, E-learning.

A Digitális Iskola portál egy országosan központi portál, mely egységes belépési pontot biztosít valamennyi felhasználó számára. Központi adatbázisban kezeli a digitális tananyagokat és elektronikus könyveket, valamint on-line kapcsolatban áll az intézményi Iskolaadminisztrációs Rendszer alkalmazásokkal.

A Magiszter.net felülete

A Magiszter.net felülete

Az Iskolaadminisztrációs Rendszer a Digitális Iskola alaprendszere, s rá épül az integrált rendszer egységes felhasználó kezelése.

Az ETUTOR távoktatási keretrendszerben lehetőség van az oktatási folyamatok menedzselésére, a tanulmányok nyomon követésére, egyéni felkészülésre (úgymint tesztek, feladatgyűjtemények megoldása, feljegyzések, határidőnapló, fogalomtárak, linkgyűjtemények), csoporton belüli kommunikációra (fórum, chat, hírek), csoportmunkára.

Az elektronikus naplóba feljegyezhetők a tanóra adatai, az óravázlat, a tananyag, feltölthetők kiegészítő dokumentumok, valamint lehetőség van házi feladat kijelölésére. A tanórai érdemjegyeket típus szerint lehet rögzíteni. A tanulók mulasztásai, azok igazolásai, a késések is bejegyezhetők, csakúgy, mint a dicséretek vagy figyelmeztetések. Feltölthetők digitális tananyagok, elektronikus könyvek. Az elektronikus napló üzenő füzetként, e-mail üzenetküldőként, munkaasztalként és híroldalként is funkcionál. A pedagógus, a diák és a szülő is elérheti.

 

További magiszter röviden

 

Magiszter Menedzser Kft.

Magiszter Menedzser Kft.

A Magiszter Menedzser Kft.  2003-ban alakult, egy felnőttképzést folytató intézmény, mely Budapesten és Vácon indít tanfolyamokat. Beiratkozhatunk többek között növényvédelmi, méhész, vagy gyümölcspálinka-gyártó tanfolyamra is.

A Magiszter Ingatlaniroda  2000-ben alakult meg, azóta pedig az egyik legkedveltebb a hazai piacon. Új és használt ingatlanokat, telkeket, üzlethelyiségeket értékesítenek, de az ingatlanok bérbeadásával is foglalkoznak.

A Logisztikai Magiszter egy 2013 márciusa óta létező cím, melyet a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) hozott létre. A Logisztikai Magiszter rendszer célja, hogy olyan szakmai csoportot alakítson ki, melynek tagjai a legmagasabb színvonalú teljesítményt nyújtják, s tudásukat megosztják, átadják másoknak.

Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének folyóirata, a Magiszter

Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének folyóirata, a Magiszter

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének szakmai-módszertani folyóirata is a Magiszter nevet kapta.

A Magiszter-S Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. hagyományos, könnyűszerkezetes és csarnokos épületek kivitelezésével, ezekhez kapcsolódó mélyépítési és útépítési munkákkal, festéssel, mázolással, tapétázással, burkolatokkal, szigeteléssel, bádogozással, üvegezéssel, lakatos és asztalos munkákkal foglalkozik.

Dószitheosz Magiszter 3. századi görög grammatikus volt, akinek a 16. században fedezték fel háromrészes munkáját St. Gallenben. Ezek a latin grammatikát, latin-görög glosszáriumot, Hadrianus császár leveleit, anekdotáit, meséket tartalmaznak, valamint a Speciebus et de manumissionibus töredéket.

A Gold-Magiszter Kft. egy keszthelyi székhelyű iroda, mely könyveléssel, bérszámfejtéssel és adóbevallások készítésével foglalkozik, továbbá vállalják hitelkérelmek elkészítését, pályázatok előkészítését is.

Hotel Magister

Hotel Magister

A Hotel Magister egy veszprémi szálloda, mely az egyetemi városrészben, kertvárosi környezetben található.

A Magyar Versmondók Egyesülete alapította meg a Magiszter Versmondó címet, mellyel a vers-és prózamondásban kiemelkedő teljesítményt nyújtó versmondókat tüntetik ki.

A Magiszter Könyv egy internetes könyváruház, melyet 2008-ban alapítottak.

A Magiszter Nyelviskola Budapesten, a 11. kerületben található, a Radvány u. 35/B szám alatt.

A budapesti Magiszter Könyvesbolt a Balassi Kiadó mintaboltja, s a Szakkönyv Kft. partnerboltja, mely több mint 200 kiadó könyveit kínálja.

A 2001-ben alakult Inter-Magiszter Kft. utánfutó-, mezőgép- és pótkocsi gyártókat szolgál ki vontatástechnikai alkatrészekkel, valamint abroncs-nagykereskedelemmel és flottakezeléssel is foglalkoznak.

A Magister Pincészet 1996-ban jött létre családi vállalkozásként, az Egri Borászati Klaszter, az Egri Bormíves Céh Egyesület és az Európai Borlovagrend tagja.

 

5 kérdés, 5 válasz

 

K: Mi a magiszter jelentése?

V: Mester, tudós, valamint tudományos fokozatot is jelent, régebben kutatást végző tanárokra is használták, de így hívták az egyházi lovagrend nagymesterét és a Római és Bizánci Birodalomban a főrangú hivatalnokot.

K: Mi a Magyarországi Magiszter Alapítvány alapvető célja?

V: Az, hogy lehetővé tegye az egész életen át tartó tanulási folyamatot, különösen a halmozottan hátrányos helyzetűek számára.

K: Hol vannak tagintézményei?

V: Debrecenben, Budapesten, Baján, Szolnokon és Tiszavasváriban.

K: Mik tartoznak a Magiszter.net digitális iskola elemei közé?

V: A Digitális Iskola portál, az ETUTOR távoktatási rendszer, az Iskolaadminisztrációs Rendszer, elektronikus napló, E-learning.

K: Ki volt Dószitheosz Magiszter?

V: 3. századi görög grammatikus.

 

Forrás: idegen-szavak.huwikiszotar.humagiszter.netmagiszteralapitvany.hu, valamint a belinkelt internetes oldalak.

Képek: szalok.humagiszteralapitvany.hupok.suli.hutudasbazis.sulinet.huwebpostas.netrmpsz.rokonyvesbolt.uni-pannon.hu.

 

Reméljük tudtunk segíteni.

Kellemes napot!

fk-tudas.hu szerkesztősége

 

A szerkesztő ajánlja, olvasd el az alábbi témákat is:

MME

Mindenből egy van

Jack Black

Mária Terézia

Rám-szakadék

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Advertisement

2 comments

  1. Most hallotam először erről az alapítványi iskolarendszerről. Jó, hogy vannak ilyen alapítványok!
    Érdekes, összeszedett cikk, gratulálok! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.