Swarovski

 

A Swarovski a világ vezető minőségi kristályékszereket gyártó cége, amely mind klasszikusan elegáns, mind pedig divatos, trendkövető termékeit és kiegészítőit évente többször is bemutatja a világban. Dekorációs és gyűjtőknek szánt darabok, minden alkalomra megfelelő ajándékötletek és csillogó lakáskiegészítők teszik teljessé a kínálatukat.

Tartalomjegyzék:

történet

termékek

források

 

 

Története

Daniel Swarovski, a híres Swarovski márkát megalapító üvegvágó mester 1862-ben a mai Csehország területén született, Észak-Bohémiában. 21 évesen látogatott el az első elektromos gépek kiállításra , ekkor született meg benne az elhatározás, hogy forradalmasítja a kristályüveg-megmunkálás területét. Siemens és Edison technikai újításai inspirálták munkája során, hogy kifejlesszen egy kristályvágó gépet, amely tökéletesre munkálja meg az anyagot. 9 évig dolgozott,hogy megvalósítsa, s 1892-ben szabadalmaztatta az eljárást. Az új eljárással gyorsabbá és pontosabbá vált a munka, mint korábban. Új korszak nyílt az üvegkristályok világában

1895-ben két üzlettársával létrehozott egy vállalkozást, ami az A. Kosmann, Daniel Swarovski & Co. nevet kapta. A Swarovski által szabadalmaztatott kristályvágóval versenytársaiknál gyorsabban és pontosabban tudták megmunkálni a kiválasztott anyagot. A fejlesztésekkel a mai napig nem álltak le az osztrák vállalatnál, folyamatosan igyekeznek javítani, bővíteni technikáikat .
A cég fennállásának kezdeti időszakában más ékszerkészítő cégeknek állított elő ékköveket, majd 1976-ban létrehozta első dekoratív kristályfiguráit, melyek sikere azóta is töretlen, Silver Crystal néven. Az első ékszerkollekciót 1977-ben bocsátották ki az Egyesült Államokban, majd tizenkét évvel később Angliában, és Európa több országában is megjelentek.
A cég fejlődésével Tirolba került át a székhely, a név is megváltozott, s 1988-ban a cég régi logóját, a havasi gyopárt is leváltották a jelenlegi hattyúra.

Legismertebb műveik között van az Aurora Borealis, amit Christian Dior-ral közösen terveztek, de jellegzetesek az ezüst- és a színes kristálykollekciók is.

A márka népszerűségét és eszmei értékét mutatja, hogy a lelkes gyűjtők 1987-ben létrehozták a Swarovski Crystal Association nevű egyesületet, ami ma már 400 ezer tagot számlál a világ 35 országában. Ezeknek a gyűjtőknek bizony fel van adva a feladat, mert a választék igen széles – a disztárgyakon az ékszereken, órákon és a Disney – figurákon át a pendrive-okig terjed.

A Swarovski Crystal Society a világ legnagyobb gyűjtőklubja. Rendszeresen bocsátanak ki tagjaik számára limitált, esetleg számozott, termékeket, és fennállása óta 3 éves turnusokban trilógiák is kibocsátásra kerülnek. A Swarovski a társaság tagjait különböző előjogokban részesíti, melyek közül az egyik a Kristály Világ VIP termeibe való bebocsátás.

A cég fennállása óta több nagy divatcéggel is együttműködve kihozott már különleges kollekciókat. A Swarovski kizárólag csak nagy világmárkákkal köt egyezséget kollekciók létrehozásáról, mint például a Dior, a Chanel.

Manapság a legmeglepőbb tárgyakat „öltöztetik fel” Swarovski kristályokkal a fülhallgatóktól a porszívókon  át a Mercedesekig.

Érdemes meglátogatni a Swarovski Kristall welten (Kristályvilág) nevű élményparkot Tirolban, ahol részletesebben is megismerheti a márkát, s vásárolhat a világ legnagyobb Swarovski butikjában.

 

Termékek

A cég megalapítása után más ékszer és ruhakészítő társaságoknak adott ki kristályokat, ám ahogy nőtt és fejlődött, egyre több részre kellett osztani a céget, mely részek, más más termékek előállításával foglalkoznak:

SWAROVSKI: ékszer és kiegészítők

Swarovski Crystal Forest at The Palladium

http://ragyogj.hu/

http://www.orabizsu.hu/i

http://kristalyplaza.com/

http://kokiterminal.hu/uzletek/

http://www.vanity.hu/

http://ekszerweb.com/

http://www.shopmania.hu/

http://papiron.hu/

http://www.gyongy-elet.hu/

http://www.misso.hu/

http://topekszerek.hu/

SWAROVSKI Optic: távcsövek (jelképe a sas)

swarovski optik logo

http://www.vadasztavcso.hu/

http://aa.swarovskioptik.com/hunting

Signity: más cégek ékkövekkel való ellátása

126482

Strass: kristálycsillárok (Versailles, Metropolitan Opera)

1881G

http://www.strass.com/

http://www.strassparadies.com/

http://www.modastrass.com/

Swareflex és a Tyrolit: kristálycsiszoló és vágó felszerelések

Swareflex

http://www.swareflex.com/

http://www.tyrolit.com/

 

Kép forrás

Forrás:

 

Reméljük tudtunk segíteni. Szép napot!

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.