Egis

Az Egis Gyógyszergyár Nyrt – ot 1913 -ban alapították Budapest Kőbányán. Magyar gyógyszergyártó vállalat. Tevékenysége elég szerteágazó az originális kutatástól és generikus fejlesztéstől a hatóanyag- és készgyógyszer-gyártáson át az értékesítésig terjed.

Egis részvény
Egis gyógyszergyár
Egis gyógyszertár
Egis gyógyszerek
Egis C vitamin

Egis részvény

A részvény nem más mint egy tulajdonjogot és egyéb jogokat megtestesítő értékpapír . Jellemző és szerves elemei. A részvény birtokosa részesedése arányában résztulajdonosa az adott társaságnak, és jogosult a jövedelem és a szavazati jogok arányos részére is. Magyarországon nagykorú (pontosabban: cselekvőképes) személyek, jogi személyek, és jogi személlyel nem rendelkező szervezetek adhatják, vehetik, birtokolhatják ezen értékpapírokat. Az Egis részvény az Egis tulajdonában szervezett eladás vagy vásárlás keretében átfolyó értékpapír

gazdasagiradio.hu
penzugy.infodoboz.com
privatbankar.hu
equiloronline.hu
plus500.hu

egis

Az Egis részvények alaklása (portfolio.hu)

Egis Részvény

Egis gyógyszergyár

1913. február 19-én bejegyezték a cégjegyzékbe az új részvénytársaságot, a Dr. Wander Gyógyszer- és Tápszergyár Rt.-t, amelyet Balla Sándor gyógyszerész a svájci Dr. Albert Wanderrel közösen alapított. Néhány hónap alatt felépítették a gyár épületeit a Keresztúri úton, a termelés 1914 első hónapjaiban indult meg. A részvénytársaság ekkoriban ötven munkást és tizenkét alkalmazottat foglalkoztatott. Az Egis ma már 60 országban van jelen. 18 országban van jelen képviseleti irodája.

hu.indeed.com
egis.hu
weborvos.hu
aranyoldalak.hu
magyosz.org

belyegkep

Az Egis gyógyszergyár (kormend.hu)

Egis gyógyszertár

A gyógyszertár szűkebb értelemben a gyógyszerek értékesítését végző, tágabb értelemben minden egészségvédő termékkel foglalkozó egészségügyi intézmény. A gyógyszertár a gyógyszerellátásra irányuló egészségügyi szolgáltató. A lakossági gyógyszerellátást a különböző gyógyszertárak végzik, amelynek során az egészségügyi szolgáltató a orvosságot és az alkalmazásával összefüggő szakinformációt a betegek részére közvetlenül biztosítja. A gyógyszertárak elterjedt jelképe Aklépiosz görög istenség pálcája, amelyen egy kígyó tekeredik. Az Egis saját gyógyszertárral rendelkezik ahol a saját termékeit forgalmazza.

gyogypont.com
szentkatalingyogyszertar.hu
szentkozmapatika.hu
marketinginfo.hu
internetpatika.hu

patika

Gyógyszertár (kiralysaspatika.barcika.hu)

Egis gyógyszerek

Az Egis 2011/2012-es évben 119-féle hatóanyagból 137 termékcsalád gyógyszereit forgalmazta, termékportfóliójuk összesen 531 termékbõl áll. Legfontosabb terápiás területük a szív- és érrendszerre, a központi idegrendszerre és a légzõrendszerre ható készítmények: e három csoport adta humán gyógyszer-értékesítési árbevételének 75%-át. A forgalom 6,4%-át adták a vérképzõ szervekre ható gyógyszer, míg a tápcsatornára és az anyagcserére ható gyógyszerük 5,6%-ot.

egisvenynelkul.hu
kertvarosipatika.hu
hazipatika.com
egeszsegkalauz.hu
pharmindex-online.hu

Kapszula

Az Egis egy terméke (innopotal.hu)

Egis C vitamin

A szakemberek gyakran felhívják a figyelmet a C-vitamin bevitel szükségességére, és ennek nagyon egyszerű oka van: szemben az állatok többségével az ember szervezete képtelen rá, hogy a betegségek megelőzésében létfontosságú C-vitamint önmagától, természetes úton állítsa elő. Az Egis  C vitamin filmtabletta rendszeres szedése megerősíti szervezetünk védekező rendszerét, így könnyebben kerülhetjük el a megfázásos, influenzás betegségeket – különösen az őszi és téli időszakokban, amikor kevesebb friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk. A C-vitamin pótlása egészen kisgyermekkortól kezdve fontos, így ne csak magunkra, hanem gyermekeinkre is gondoljunk!

hazipatika.com
egeszsegkalauz.hu
webbeteg.hu
kertvarosipatika.hu
pirulapatika.hu

vitamincegis200mg

Egis C vitamin 200 mg filmtabletta (kertvarosipatika.hu)

5 kérdés és 5 válasz

1 Mi a részvény? Értékpapír

2 Mikor alakult az Egis gyógyszergyár?  1913 február 19

3 Mi a gyógyszertár? Gyógyászati eszközök és termékek értékesítését szolgáló intézmény

4 Hány termékből állnak az Egis gyógyszer portfóliói? 531

5 Mire szolgál az Egis C vitamin? Immunrendszer megerősítésére és védelmére

Reméljük cikkünk segítségükre volt!

Szép napot kíván az fk-tudás szerkesztői csapata

További témák

Flector
Facepalm
Napkelte
Prímszámok
Fordító iroda
Játékbarlang

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.