Delphi

 

A Delphi programozási nyelv a Pascal nyelvből kifejlesztett, angolra épülő vizuális fejlesztő rendszer, de ezt a nevet kapta a Delphi-Hungary autóalkatrész gyártó Kft is, sőt, a görögországi régészeti nevezetességekben gazdag városnak, a híres jóshelynek is Delphi a neve.

Delphi programozás:

images Delphi6

A Delphi programozási módszer a „Turbo Pascal”-ra épül, ezért aki a Turbo Pascalt ismeri, annak könnyen elsajátítható a Delphi is.

A Delphi igen effektív eszköz, amelynek segítségével a Windows operációs rendszer alatt hozhatunk létre alkalmazásokat. Igaz ugyan, hogy némi előképzettséget, programozási alapot igényel, de nem túl bonyolult.

A programozást az operációs rendszer végzi, a programozónak gyakorlatilag csak követnie kell a rendszer utasításait.

A delphi programozáshoz sok segítséget nyújtanak az alábbi linkek:

www.gorbem.hu

www.inczedy.hu

www.prog.hu

www.delphi.lap.hu

De az alábbi videot is érdemes megnézni:

Delphi, az ősi görög település.

untitled Delphi

Ki ne hallott volna a Delphi, vagy Delphoi jósdáról? Az ókori Görögország legjelentősebb jóshelyének istene Apollón volt, aki a jóslás istene is többek között. Delphi Athéntól 160 km-re , a Parnasszosz-hegy délnyugati lejtőjén, 570 méter magasan fekszik.

Delphi_location

A legenda szerint Zeusz egykor útjára indított két sast a világ két végéről,azzal a feladattal, hogy keressék meg, találják meg a világ közepét. A sasok Delphiben szálltak le, konkrétan az Omphalosz kőre, amely követ azóta a „világ köldökének” hívnak és ma is megtalálható, bár nem eredeti helyén, hanem a Régészeti Múzeumban .

A Delphi jóshelyek annyira híresek voltak, hogy a világ sok tájáról érkeztek oda hadvezérek, egyéb vezetők, hogy megtudják, sikerrel járnak-e hadjárataikban, vagy más ügyeikben.

Az első kőtemplomot i.e. VIII. században építették, Apollón isten tiszteletére, aki ezen a helyen küzdött meg a Püthón nevű sárkánnyal, akinek földbe zárt testéből keletkeztek, törtek fel a jóslatokat segítő gázok.

Íme egy videó a nevezetes helyről:

További linkek:

www.forum.utazas.hu

www.agoda.com/hu

www.ittott.com

www.delphoi-josda.hu

www.mommo.hu

 

A Delphi járműalkatrész gyár székhelye Szombathely, de Tatabányán is van gyáregysége. A gyár elektromos termékeket, szigetelt vezetékeket, autóalkatrészeket és egyéb járműalkatrészeket gyárt és forgalmaz.

A cég 1991-ben alakult és folyamatosan fejlődik, bővíti termékskáláját.

19905939

www.europages.co.hu

www.delphi-hungaria kft.hu

www.pannonjmk.hut

www.nyugat.hu

www.vg.hu

 

Remélem, tudtunk segíteni.

Szép napot kíván:

az FK-Tudás csapata

www.fk-tudas.hu

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

"Azt mondják, minél többet tud az ember, annál inkább rájön, hogy mennyi mindent nem tud még."

Szilvási Lajos

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.