Dorama

A dorama egy Japánból induló televíziós műfaj, amely elsősorban a fiatalok számára készített, az ő problémáikkal, életükkel foglalkozó televíziós sorozatok megnevezése. A doramák sokszor alapulnak manga vagy anime. Japán után egész Ázsiában teret hódított, Tajvanon az elsők között ültették át a műfajt saját televíziós sorozataikra.

Tartalomjegyzék

Doramamajom
Dorama idézetek
Koreai doramák
Dorama letöltések
5 kérdés 5 válasz

Doramamajom

A Doramamajom bemutatja a Doramákat, leírásokat ad hozzá, lefordítja az eredeti szövegeket. Ezenkívül bemutatja a szereplőket, valamint megismerkedtünk a Doramák fordítójával és készítőikkel is. A Doramamajomnak vannak szabályzatai is, az oldalakra belépők nem írhatnak akármilyen hozzászólást, csakis kizárólag olyan hozzászólást fogadnak el az adminisztrátorok amiket a nyomdafesték is eltűr

www.similarsites.com
doramamajom.wordpress.com
informe.com

Royal-Family6

Royal family (doramajom.wordpress.com)

Egy Koreai dorama

Dorama idézetek

Mint minden filmben, a doramákban is vannak olyan szövegek, mondatok amelyeket szívesen felidézünk újra és újra. Ezek az idézetek az interneten is megtalálhatóak, le vannak jegyezve a különböző internetes portálokon. Ha az internet fiók kezelője hozzájárul akkor ezeket az idézeteket bárki megoszthatja a különböző közösségi oldalakon. A leghíresebb idézetek a Koreai és Japán dorama filmekből van. De vannak Kínai és Tajvani doramáktól származó idézetek is.

yumiyo.wordpress.com
furalap.hupont.hu
www.citatum.hu

images (1)

Egy dorama idézet japánul (yumiyo.wordpress.com)

Koreai doramák

A koreai doramák a hagyományos televíziós sorozatokkal ellentétben általában egy évadból és körülbelül 15-20 részből állnak, melyek többségében 60 percesek. Legtöbb esetben szerelmi történetet mesélnek el. Központban  a család és az emberi kapcsolatok, állnak, de nem tartalmaznak bonyolult cselekményszálakat és rejtett üzeneteket,  ellentétben a japán doramákkal. A doramákat egy rendező viszi végig, egy forgatókönyvíróval, ezzel teljesen eltér az amerikai és latin sorozatoktól és meghatározza a dorama stílusát és nyelvezetét. A koreai drámák gyakran hagyatkoznak váratlan balesetekre, halálos betegségekre, a cselekmény előrehaladtával. A szereplők is jórészt idealizáltak, a koreai doramák férfi főszereplőinek többsége jóképű, intelligens, érzékeny, nem fél felfedni az érzelmeit és egy életen át képes szeretni egy nőt.

hu.wikipedia.org
dorama.hu
doramafan.wordpress.com

fejlec_01

Egy Koreai dorama részletkép (doramafan.ucoz.hu)

a 30 legjobb Koreai dorama

Dorama letöltések

Doramákat különböző letöltő oldalakról tudunk letölteni. A különböző letöltő és videó megosztó portálokon nemcsak letölthetjük, de az interneten keresztül meg is nézhetjük a kedvenc dorama sorozatunkat. Feliratosan vagy szinkronosan de eredeti nyelven is megnézhetjük ha úgy tartja kedvünk.

doramaprincess.blogspot.hu
dorama.lap.hu
varazsskatulya.hu

QE8VXktvAwMBUFoZRAVT

doramaprincess.blogspot.hu

5 kérdés 5 válasz

1. Honnan ered a dorama? Japánból 
2. Mi a Doramamajom? A Doramákat mutatja be
3. Hol találhatóak a dorama idézetek meg? A különböző internetes portálakon
4. Hány évadból áll egy koreai dorama? Egyből.
5. Milyen nyelven tudjuk letölteni a doramákat? Magyar, saját (koreai, japán vagy kínai) felirattal és saját felirat nélkül

Reméljük, hogy tudtunk segíteni!
Kellemes napot!
fk-tudas.hu szerkesztősége

A szerkesztő ajánlja, olvasd el te is:

Terézváros
Ölelés
Der Spiegel
PÁV
Szolidaritás

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Advertisement

2 comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.