Matematika

A matematika a számolás tudománya. Négy alap műveletet (összeadás, kivonás, szorzás és osztás) alkalmazunk. Fontos tárgy a pénzügyi és számviteli, gépészeti, valamint építészeti tervezéseknél.

Általános iskolai matematika
Matematika feladatok
Emelt matematika érettségi
Matematika felvételi
Matematika korrepetálás

Általános iskolai matematika

A matematikát már az általános iskolában elkezdik megismertetni a gyerekekkel, elsőben még játékos formában tanítják a feladatokat. A cél hogy a gyermekek megismerjék és megszeressék ezt a tudományt. ahogy telnek az évek, úgy emelkedik a matek feladatok nehézségei.  Az összeadás után jön a szorzás majd később az osztás és a tört számok ismerete. A matek nem csak számolásból áll vannak szabályok is amiket ugyanúgy meg kell tanulni.

matematika.hupont.hu/
fgy.tetamatek.hu
muszakikiado.hu
ementor.hu
iskola.jimdo.com

219695_matematika_8_b___altalanos_iskola_8osztaly___bovitett_valtozat

Matematika 8. osztályos tankönyv (ipon.hu)

Matematika feladatok

A matematika egy úgymond eléggé összetett feladatokat tartalmazó tudományág. Számítások és szabályok összessége. Fontos hogy ismerjük a szabályokat, de nem elég a szöveget bemagolni a számításoknál is tudni kell alkalmazni őket. Megkülönböztetünk szöveges és nem szöveges feladatokat. vannak térfogat, terület számításokat. Valamint mérték átváltásokat. tört és tizedes tört számításokat és egyenleteket. Matematikát nem csak az általános és középiskolákban használunk. Matek feladatokat alkalmazunk főiskolai és egyetemi szinteken is, elsősorban pénzügyi gépészeti és építészeti számításoknál.

gyakorolj.hu
tudasbazis.sulinet.hu
mechwart.hu
netenistanulunk.hu

634e0ddf

Matematika Gyakorló és érettségire felkészítő feladat gyűjtemény
Középszint
Emelt szint
(mozaik kiadó)

Emelt matematika érettségi

Az emelt matematika érettségi annyiban különbözik a középszintű matektól hogy a feladatok nehezebbek, és összetettebbek. Elsősorban azoknak ajánlják akik egyetemeken főiskolákon valamilyen gazdasági (banki logisztikai) szakokra jelentkeznek. A pontszámítás másabb mint a középszintű érettséginél. és az idő is hosszabb amit adnak rá. A sikeresen letett érettségi többlet pontként számítódik a felsőoktatási pontszámításban.

matek.jimdo.com
oktatas.hu
pitagorasz.shp.hu
matekoktatas.uw.hu
eduline.hu

186682_emelt_szintu_matematika_erettsegi_i___10_2_gyakorlo_feladatsor

Emelt matematika érettségi gyakorló feladatok (ipon.hu)

Matematika felvételi

Vannak olyan iskolák ahova központ felvételi vizsgát kell írni. ezek többségében magyar és matek tantárgyból áll. A matek felvételit központilag állítják össze, a feladat maximális pontszáma 50 pont, ebből legalább 13 pontot kell elérni hogy sikeresnek mondhassák a felvételit. A felsőfokú intézményekben a felvételit maga a matek érettségi (felső vagy középfok) a felvételi és a belépő.

oktatas.hu
dkrmg.sulinet.hu
sulihalo.hu
eduline.hu
ementor.hu

felvételi

Matematika felvételi gyakorló feladatok (bookline.hu)

Matematika Korrepetálás

Matematika korrepetálás vagy gyakorlás fontos azon tanulók számára akik részben vagy teljes egészében nem értik a matematikát. Az iskolákban fontos hogy ezek a tanulók ne maradjanak le ne érezzék magukat hátrányban a többiekkel szemben. Nagyon fontos a rendszeres gyakorlás és az ismétlés. Ha kell nem árt többször is át kell ismételni a feladatokat lépésről lépésre. Nem árt bizonyos esetekben szövegesen is levezetni a feladatok lépését. A korrepetálást igénybe veszik még azok is akik érettségire vagy felvételire készülnek.

matekmindenkinek.hu
ringszki.hu
megyamatek.hu
matekoktatas.uw.hu
matematika-korrepetalas.hu

Feladat

Matematika gyakorló és érettségire felkészítő feladatgyűjtemény (mozaik.hu)

5 kérdés 5 válasz

1 Mi a matematika? A számolás tudománya egy összetett számításokból és szabályrendszerekből álló tudomány.

2 Milyen típusú matematika érettségik vannak? Közép és emelt szintű érettségi

3 Hol használjuk a matematikát? Elsősorban számításoknál alkalmazzuk például pénzügyi számításoknál.

4 Mikor kezdik el a matematikát oktatni? Már az óvodában elkezdik tanítani az embernek ekkor még játékos formában ismertetik meg a kicsikkel a számolás tudományát.

5 Miért fontos a korrepetálás? A korrepetálás a matematika gyakorlását és tanulását valamit a felvételi és érettségire felkészítést is magába foglalja.

Reméljük, hogy tudtunk segíteni!

További szép napot!

fk-tudas.hu szerkesztősége

A szerző ajánlja olvasásra az alábbi cikkeket

wellness
KIA
ING
Ford
Festék

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.