Ford

A Ford gyártása egy embernek köszönhető: Ő Henry Ford az autó tömeggyártásának és a szerelőszalag rendszer atyjának feltalálója. Aki azt mondta hogy “Egyszer egy olyan autót szeretnék gyártani, ami mindenki számára elérhetővé válik” Álma teljesült a Ford ma már az egyik piacvezető márka a piacon

Tartalom jegyzék

Henry Ford
Ford Motor Company
Ford modellek
Ford márkakereskedés
Használt Ford

Henry Ford

Henry Ford (1863 – 1947) A Ford Motor Company alapító atyja. Ír apától és belga anyától született. 17 éves korában inas lett egy Detroit – i gépműhelyben. 1891 ben el tudott helyezkedni a Detroit Edison Electric Companynál  1893 – ban pedig ugyanitt főmérnök lett. 1903 ban 11 társával létrehozta a Ford Motor Company (FMC) -t, mindössze 28 000 dollárból. Ford, aki támogatója volt Wilson elnöknek, sikertelenül indult egy szenátusi helyért folyó választáson és később szó volt arról, hogy indulni fog az elnökválasztáson is. Ez riadalmat keltett a hivatásos politikusok között, de végül bejelentette, hogy visszalép Coolidge-dzsal szemben. Ford az első világháborúban nagy erőfeszítéseket tett arra, hogy béketárgyalásokat kezdeményezzen Európa hadban álló nemzetei között, de ezek többnyire nem vezettek célra.

470px-Henry_ford_1919

Henry Ford

 

ford.hu/ford/vallalat/orokseg
citatum.hu/szerzo/Henry_Ford
motorsportshalloffame.com
hetek.hu
henryford.com

Ford Motor Company

A Ford Motor Company -t (FMC) 1903 – ban alapította Henry Ford és 11 társa az első automobil a Ford A modell volt. Az első nagy áttörést a T modell megjelenése jelentette. Az autó hála a szerelőszalag bevezetésének (Galamb József) 1920-ban napi 1000 darabot gyártott a világhírű Ford automobilból. 1924-ben a Ford Művek évi termelése elérte a toronymagas 2 millió autót, teherautót és traktort. Sikerének titka a tömegtermelés módszerében és a magas bérekben rejlett. Szerény eredeténél fogva mély érzéssel volt dolgozói iránt és vázlatos alapelveket dolgozott ki a munkásokat illetően, amiket állandóan alkalmazott is. Az egyik ilyen az volt, hogy a lehető legmagasabb béreket fizette és ebben igazi reformer volt. Egy másik az volt, hogy a jelentkezőket kérdés és referencia nélkül vette fel. A Ford Motor Company 1967-ben alapította meg európai részlegét Ford Of Europe néven. A 70-es évek elején egyre nagyobb kereslet mutatkozott a kisebb autók iránt, az 1973-mas arab-izraeli háború, valamint az ezt követő olajválság egyértelművé tette, hogy a Fordnak is elő kell rukkolnia egy ilyen irányú igényeket is kielégítő járművel.

788px-FordGlassHouse

Ford központja Michigan

corporate.ford.com
classicford.hu
autoblog.com
essmotor.hu
models.fordmodels.com

Ford modellek

A T modell óta a Ford több modellt is piacra dobott. Ezek közül vannak személy és haszongépjárművek.

Ford Ranger: Utastere kényelmes és pihentető, de elsősorban mégiscsak munkára termett. Kategóriavezető rakodókapacitása és vontatóképessége, valamint a mindenféle rakomány kezelését szolgáló funkciók és kiegészítők széles skálája révén valóban praktikus választás ez az autó. Az új, alacsonyabb üzemeltetési költségeknek köszönhetően pedig pénzügyileg is remek választás! Kiemelkedő rakodási és vontatási képességekkel rendelkezik: 1100 kg szállítására és 3350 kg vontatására alkalmas

 

Ford rangers

Ford rangers

Ford Transit: Markáns, modern formák, amelyek teljes körű védelmet nyújtanak. Biztonságosan tárolhat mindent, amire a munkához szüksége van. Tökéletesen kézre áll, és sima kapcsolásokat biztosít.

Ford Transit

Ford Transit

Ford Transit Minibusz: Felépítése és teljesítménye hasonló a Ford Transit éra csak ez a gépjármű emberek szállítására lett tervezve. 9 -17 fő szállítására alkalmas

Tord Transit Minibusz

Tord Transit Minibusz

Ford KA : Mindkét elérhető motorja alacsony, 125 g/km alatti CO2-kibocsátással működik. Válasszon a fürge 1.2 Duratec benzinmotor és a fejlett 1.3 Duratorq TDCi dízel közül! Ez utóbbi dízel részecskeszűrővel is elérhető, mely szinte teljesen kiküszöböli a részecskeszennyezést. Ráadásul a Ka kifejezetten takarékos a városon kívüli, hosszú utakon – ahol akár mindössze 3,7 litert fogyaszt 100 km-en.

Ford KA

Ford KA

 

Ford márkakereskedés

A Ford márkakereskedésekben új és használt autók értékesítése szervizelése folyik. A cél a vevők igényeinek kielégítése. Nem csak eladással hanem garanciával és szervizeléssel is foglalkoznak.

fordpetranyi.hu
fordhovany.hu
ivanics.hu
fordsolymar.hu
auto-eskort.hu

Hovány

Ford Hovány Szentendre

Használt Ford

A használt autó esetében mindig figyeljünk oda a kocsi állapotára, minőségére, a megtett kilométerre és a papírokra. Amikor megvesszük az autót nem árt alaposan átnézni vagy egy szerelővel átnézetni hogy megbizonyosodjunk róla hogy minden rendben van e rajta.

fordhovany.hu/hasznalt-autok.html
hasznaltauto.hu
topauto.hu
ivanics.hu
eszakauto.hu

5 kérdés 5 válasz

1 Ki volt Henry Ford? Henry Ford az autógyártás és a szerelőszalag úttörőjeként vállt ismerté

2 Mikor alapították a Ford Motor Company? 1903 – ban

3 Milyen Ford márkák futnak ma a piacon? Legismertebbek a Ranger, Transit, KA, Focus és a Transit minibusz

4 Mivel foglalkoznak a márkakereskedésekben? Használt és új autók eladásával szervizelésével garanciával.

5 Mire ügyeljünk használt autó vásárlása esetén? A gépjármű állapotára a papírokra hogy a megfelelő adatok vannak  e rajta feltüntetve.

Reméljük, hogy tudtunk segíteni!

További szép napot!

fk-tudas.hu szerkesztősége

A szerkesztő további ajánlata

Matematika
KIA
ING
Festék
wellness

 

 

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.