Nature

 

Nature azt jelenti természet. Maga a Nature szó jelentése alapvető tulajdonság, veleszületett hajlam vagy születés.

Mi is az a természet? Minden ami a világban megtalálható és azt emberi cselekedet nem befolyásolta sem gondolattal, sem tettel.

Oh természet, oh dicső természet!
Mely nyelv merne versenyezni véled?
Mily nagy vagy te! mentül inkább hallgatsz,
Annál többet, annál szebbet mondasz. -”

Írta Petőfi Sándor Tisza című versében.

A természet szót különböző felhasználási területen használják, gyakran utal a geológia, időjárás, vadon élő állatok és növények általános birodalmára. Minden természetes, ami nem mesterséges azaz ami nem az emberi tudat vagy emberi elme által lett készítve.

Manapság már egyre több és több tudós foglakozik azzal, hogy a természetet mesterségesen befolyásolhassa vagyis az ember uralma alá helyezze azt. Folynak kísérletek az időjárás befolyásolására, a természet erőinek megzabolázására és az emberszolgálatába állítására.

Az emberi kéz beavatkozása nélkül csodálatos tájak, állatok, domborzati motívumok alakultak és alakulnak most is. Mi emberek csak ámulunk a természeti erők által alkotottakon. Van , hogy életünket mentve menekülünk egy tornádó, szökőár vagy egy vulkánkitörés láttán, de meg is döbbenünk, mily hatalmas erőket tud megmozdítani. Hol épít, pusztít, gondoz, formál és életre kelt. Ámulunk és bámulunk amikor egy apró részletre rájövünk, hogy hogyan is működik.

Az alkotások:

Hogyan is van ez?

 

A természet alkotta színek sokasága látható az égen, állatok és növények tömege látható a földön. A föld éghajlat változatosságának megfelelő növény és állatvilágot felruházta olyan tulajdonságokkal, amelyek segítségével életben tudnak maradni. Nézzünk néhány példát:

A kaméleon és a polip is képes tökéletesen beolvadni a környezetébe, ez megvédi a támadóitól őket.

A teve sokáig bírja víz nélkül, hisz a sivatagban él. A kaktusz jól bírja a szárazságot, mert félsivatagos hely az otthona, míg a pingvin a leghidegebb helyen érzi jól magát a jég birodalmában.

Igen a víz, mely életet ad. Bizony nagyon fontos minden élőlény életében. A szemmel nem láthatótól a hatalmasig, mindennek kell és szüksége van rá. A természet olyan ökoszisztémát alkotott, hogy mi emberek még csak csecsemőként tanulgatunk az általa nyújtott tudásanyagból, de már kezdünk ráébredni, hogy az embernek is meghatározott helye van ebben a rendszerben és vigyáznunk kell az egyensúly megtartására. Manapság már egyre jobban odafigyelünk a természet védelmére, környezetünk védelmére. Ma már sejtjük, hogy a természetes anyagok védnek, gyógyítanak és még szépítenek is bennünket. A természetgyógyászat már ősidők óta az embert szolgálta. A vajákosok, sámánok nagyon sokat tudtak erről tapasztalatból és az elődöktől örökölt ismeretekből. Elszigetelt területeken fennmaradt törzsekről készült kisfilmeken jól láthatjuk, hogy színes festékeket alkalmaznak és gyógyfüvek is kapnak egy kis figyelmet.

Ma már a csak természetes alapanyagok felhasználásával működnek iparágak. A gyógyászati és egészségmegőrzési területen kimagaslót alkotott a Forever cég, amely az Aloe Vera kaktuszból készült termékek gyártásával és forgalmazásával foglalkozik.

Forever

Forever
forrás:https://www.foreverliving.com/retail/shop/shopping.do?itemCode=271&task=viewProductDetail

Forever  termékekről és magáról a vállalatról mindent megtudhat a látogató.

Eye of nature egy fotó kiállítás, melynek célkitűzése a természet pillanatainak megörökítése.

Eye of nature

Eye of nature
Forrás: https://www.facebook.com/photo.php?

A természet nem csak a szemnek, a léleknek és a testnek is örömöt tud szerezni. Ám bánatot és rémületet is tud kelteni, mely felteszi a kérdést: Miért? Hogyan? Minek? Nekünk embereknek az a dolgunk, hogy maradéktalanul megőrizzük a jövő nemzedékének a bolygónkat eredeti állapotában. Ezért tennünk és kutatnunk kell!

Forrás: Wikipédia

link:

Nature Publishing Group : science journals, jobs, and information

Journal home : Nature

Nature (folyóirat) – Wikipédia

Nature (journal) – Wikipedia, the free encyclopedia

Nature – Wikipedia, the free encyclopedia

Rémélem tudtam segíteni.

Szép napot!

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Könyvek legjobb barátaim.

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.