Némó

Némó, mint mesehős. Némó, mint a Nautilius kapitánya. Némó, mint úszósuli Szegeden. Nemo, mint Citroën típus.

Tartalomjegyzék:

Némó nyomában
Kis Némó
Némó kapitány
Némó úszósuli
Citroën Nemo
5 kérdés – 5 válasz

Némó

Némó nyomában:

A Némó nyomában (Finding Nemo) egy amerikai animációs rajzfilm, mely 2003-ban jelent meg a Walt Disney Pictures forgalmazásában.

Némó egy fiatal bohóchal, akit apukája, Pizsi védelmez mindentől és mindenkitől, miután feleségét és a többi utódját egy ragadozó barrakuda felfalta. Csak Pizsi és Némó élte túl a támadást, de a kis bohóchalnak így is megsérül az egyik úszója. Az első iskolai napon meg akarja mutatni, hogy ő ugyanolyan ép és egészséges, mint társai. Ezt azzal akarja bebizonyítani, hogy a korallzátony védelméből kiúszik a nyílt vízre. A kaland kezdetét veszi.

Egy búvár foglyul ejti Némót, majd egy fogorvosi rendelő akváriumába kerül a kis hal. Megismerkedik az ott élő halakkal, barátságot kötnek, és eltervezik, hogy megszöknek. Némó nem akar a fogorvos unokahúgának kezei közé kerülni, pedig köztudottan az állatokkal csúnyán bánó lánynak szánják a kis bohóchalat. Közben Pizsi is útra kel, hogy megmentse fiát.

A történet végén apa és fia egymásra talál újból, sőt az akváriumi halaknak is sikerül a fogorvosi rendelő akváriumából megszökniük.

Főszereplői:

Pizsi és Szenilla

Pizsi és Szenilla

Némó: Egy ragadozó hal támadása során pici korában megsérült, így úszója nem jól fejlődött, kacska. A támadásban elveszítette anyukáját és testvéreit. Apukája, Pizsi, egyedül mindentől féltve neveli. Ez a túlgondoskodás azonban az ifjú bohóchalat arra ösztökéli, hogy bebizonyítsa apukájának és iskolatársainak, hogy gyenge úszója ellenére is bátor, ügyes. Már az első iskolai napon igyekszik ezt bizonyítani úgy, hogy a nyílt vízre úszik. ott azonban egy búvár elkapja, és a városba, egy fogorvos akváriumába kerül. Menekülnie kell, ha csak nem akar a fogorvos unokahúgának játékszerévé válna.

Némó

Némó

Szenilla: egy rövidtávú memóriazavaros doktorhal, akivel véletlenül találkozik Pizsi, de a doktorhal egész kalandja során végigkíséri és segítséget nyújt optimista, vidám természetével.

További szereplők: Korál, Búb, Lufi, Sztár, Hypo, Bubi, Süke, Jacques, Iszák, Cool, Szotyi, Protkó, Pöröly, Záp, Plecsni tanár úr, Holdhalak, Dr. Philip Sherman  és Undi.

Nemo-nyomaban

Teljes mese megtekinthető online itt vagy a videán.

Letölthető változata

Letölthető 3D-s változata

Némó nyomában 2.:

Megvan a Némó nyomában 2 címe

Némó nyomában helyett Szenilla nyomában

2016-ra készül el a Némó nyomában 2.

Játékok:

Játékok

Még több játék

Jelenet a meséből:

Kis Némó álomországban:

Története:

Némó egy egyke kisfiú, akinek egyetlen barátja egy repülő mókus. Legnagyobb szórakozása a repülő járművek makettjeinek készítése. Egészen addig, amíg meg nem érkezik városukba a cirkusz. A kisfiú nagy vágya, hogy édesapja elvigye őt a bohócok, zsonglőrök és a cirkuszi állatok világába. Ám az apukája olyan elfoglalt, hogy mindig csak ígéri, de sosem viszi el őt az áhított cirkuszba. Napról-napra bízik abban, hogy éppen azon a napon fog teljesülni a vágya.

Kis Némó

Visszatérő álmaiban ágyával az égbe emelkedik és mesés tájakon át szárnyal, de ezt a szépséget a végén mindig a nagy feketeség borítja el, és onnan már mint rémálom folytatódik a történet. Egyik este azonban megváltozik az álom, mert egy léghajó köt ki ablaka előtt és álomország küldöttei jönnek el érte, mert királyuk arra kéri Némót, hogy lányának legyen játszótársa. Így kerül kapcsolatba Morpheus királlyal, és lányával, Kamillával.

Némó kapitány:

Verne Gyula egyik legolvasottabb és egyben legérdekesebb regénye, melyben a mély, emberek által nem ismert tengeri világot tárja az olvasó, néző szeme elé.

Némó kapitány

A XIX. század közepe táján egy sosem látott az Atlanti-óceánban élő mélytengeri szörny borzolja a kedélyeket. Arronax professzort kérik fel ennek a titokzatos lénynek a felderítésére. Az expedícióra elkíséri a professzort lánya is, Sophie. Néhány hét után meg is látják a titokzatos tengeri lényt, tüzet is nyitnak rá, de arról lepattan a szigony. A szörnnyel való első találkozás tragédiához vezet, mert a professzort és lányát, valamint Nedet, a hajó szigonyosát a titokzatos lény a tengerbe sodorja. Ám ott mégsem egy sosem látott tengeri élőlény közelébe kerülnek, hanem egy különleges tengeralattjáróra jutnak, a fedélzetén Némó kapitánnyal. Ennek a furcsa víz alatti járműnek a neve Nautilius (lásd lejjebb), mely egy nagyon jól felszerelt hajó, így végre kényelmes módon tudja a professzor a mély tenger világát kutatni. Búvárruhában kirándulnak a tengerfenéken, víz alá került városokat látogatnak meg, tengeri élőlényekkel csatáznak.

Nautilius

Ned nem rajong annyira a hajón való tartózkodásért, minden áron meg akar onnan szökni.

Online megnézhető

Letölthető

Könyvként

Letölthető könyvformátum

Némó úszósuli:

A szegedi úszóiskola az  5-18 éves korú gyerekek egyéni és csoportos formában foglalkozik úszásoktatással. 2005 óta már a gyógyúszás is biztosítva van egész évben a 18 év kor alatti gyermekek részére. Foglalkoznak még babaúszással is, valamint nyári sporttáborokat is várják az érdeklődőket. Kilenc oktatóval végzi munkáját. Honlapjuk.

Elérhetőségük: 6724 Szeged, Temesvári krt. 33. Tel. +36-70-3869175.

Ovis úszásoktatás az úszósuliban:

Citroën Nemo:

A haszongépjárművek között új stílusjegyekkel felvértezve jelentkezett a Citroën Nemo. Orr része masszív, de modern megjelenésű, feszes vonalvezetésű motorháztető, magasabbra helyezett fényszórók, jókora méretű lökhárító jellemzi.

Citroen_Nemo2

Citroen_Nemo

Tesztek:

Totalcar teszt

Origo teszt

5 kérdés – 5 válasz:

1. Ki vagy mi Némó? Válasz: Lehet egy bohóchal, egy titokzatos tengeralattjáró kapitánya vagy pedig egy kisfiú, aki álomországba belépve csodálatos kalandokat él át. De lehet még autó és úszóiskola is.

2. Mi a jellegzetessége a kis bohóchalnak? Válasz: Egy támadás során megsérült, és az úszója nem jól fejlődött, kacska.

3. Hogy hívják Némó kapitány tengeralattjáróját? Válasz: Nautilius.

4. Hol működik a Némó úszósuli? Válasz: Szegeden.

5. Melyik autómárka típusa Nemo? Válasz: Citroën.

Képek forrása:

Kiemelt kép

Pizsi és Szenilla

Némó a kis bohóchal

Némó nyomában további szereplők

Kis Némó álomországban

Némó kapitány

Nautilius

Citroën Nemo előröl

Citroën Nemo hátulról

 

Reméljük tudtunk segíteni.

Kellemes napot!

fk-tudas.hu szerkesztősége

 

Szerkesztő ajánlja, olvasd el ezeket a témákat is:

Streptococcus

Mézga

Logaritmus

Elite

Dwayne Johnson

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.