Ölelés

Az ölelés egytársas érintkezési forma, amivel az örömünket boldogságunkat, esetleg bánatunkat akarjuk kifejezni vagy ezek esetében gratulációnkat vagy vigaszt próbálunk nyújtani a másik személynek

Tartalomjegyzék

Ölelés idézetek
Ölelés bölcsességek
Ölelés képeslap
Ölelés képek
5 kérdés 5 válasz

Ölelés idézetek

Az ölelés mint ahogy Oravecz Nóra mondta nem más mint “Az igazi ajándék a masni alatt csakis az odafigyelés lehet, az ölelés, a törődés, az, ami erőt ad. Hiszen amikor már nincs honnan erőt merítened, amikor teljesen kimerülve azt hinnéd, hogy már nincs több erőd, akkor jön valaki, meg még valaki, meg még sokan mások, és valahogy mindannyian rámutatnak arra, hogy nincs igazad. Talán még abban is segítenek, hogy merre van a tovább – és bizony ennél nagyobb erőt semmi sem adhat.”

citatum.hu
gportal.hu
hotdog.hu

Egy szép idézet

Egy szép idézet

Ölelés bölcsességek

Elgondolkoztunk-e már azon, hogy mi az ölelés és miért van szüksége rá annyi embernek? Ezt az igen különleges és egyben intim kapcsolatot annyian használják tévesen, lealacsonyítva ezzel a valódi lényegét. Az életről és a szeretetről olyan kevés információt ismerő emberek médiajelenséget csinálnak belőle, illúziót szőnek az emberek köré. Az ölelés ősidők óta a szülő és gyermek vonatkozásában a védelem és a biztonság eszköze. Az anya, vagy éppen az apa így fejezi ki az újszülöttnek, hogy nem kell félnie, mert óvja őt minden veszedelemtől. Az ölelés nem az emberi faj sajátja, jól megfigyelhető az állatvilágban is. A majmoknál hasonló az emberéhez, de például egyes vízi állatfajoknál a kicsinyek biztonságát úgy biztosítják a szülők, hogy veszély estén a szájüregbe veszik őket. Az ember gyermekében is az ölelés és a helyes érintés által növekszik a biztonságérzet, illetve alakulnak ki az alapvető bizalmi viszonyok.

ayurvedika.hu
bolcsgondolatok.hu
csodaselet.hu

images

Bölcsesség az ölelésről

Ölelés képeslap

Sokszor aki távol van, nem tudjuk mindennap meglátogatni, de nagyon szeretjük és hiányzik, azoknak e-mail segítségével akármikor küldhetünk képeslapot.

1

Egy kedves ölelő képeslap (nlcafe.hu)

www.kepeslapok.co
cardex.hu
lelkemszirmai.lapunk.hu

Ölelés képek

Az ölelés nagyon sok mindent fejez ki az életünk során. Ebben az altémámban úgy gondoltam hogy a szöveg helyett beszéljenek a képek, hogy mi is az ölelés valójában.

Ez a videó is megmutatja mit jelent az embereknek egy ölelés

images 2

1339109572.566-6f4ju9-f

osztmeg.com

indafoto.hu
mommo.hu
lelekoleles.blogspot.hu

5 kérdés 5 válasz

1 Ki mondta hogy az igazi ajándék az ölelés? Oravecz Nóra

2 Mit fejez ki az ölelés a kisgyereknek? Biztonságérzetet

3 Hogyan küldhetünk ölelő képeslapot? Az e – mail segítségével

4 Mit fejez ki az ölelés? Az érzéseinket

5 Miért fontos az ölelés? Kifejezhetjük vele az érzéseinket, örömünket, gratulációnkat.

Reméljük cikkünk segítségükre volt

További érdekes cikkeket olvashatnak a fk-tudas.hu weboldalon

A szerkesztő ajánlata

Der Spiegel
PÁV
Szolidaritás
Csörög
Napkitörés

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.