Spring

 

Spring az jelenti tavasz. De, mily csalóka e fordítás! A tavasz szó a magyarban jelentheti a kikeletet , kinyílik, virágzik, felébred, újra éled. S talán a számítástechnika száraz anyagában is erre gondoltak, amikor ezt a nevet adták egy olyan szoftvernek, amely más programok kezelésére, összeillesztésére és konfigurálására szolgál.

Spring

Spring

Különféle programok neveit látjuk, olvassuk számítógépeinken és sokszor bizony nem sokat tudunk róluk, csak annyit, hogy működik a rendszer és amit megakarok csinálni azt megcsinálja. Ha viszont valami nem megy vagy nem tudunk megcsinálni kétségbeesetten kérünk segítséget egy szakembertől! A szakember egykettőre elhárítja a problémát. Jól is van ez így! Nem érthet mindenki mindenhez.

Szerintem pedig nem árt tudni dolgokat, még ha nem is teljes mértékben, de jó, ha az embernek némi fogalma van a körülötte lévő világ mikéntjéről is.

A számítástechnika belopta magát mindennapjainkba és magával hozta a körülöttünk lévő világot is. Ma már pillanatokon belül tudunk kommunikálni akár kivel a világon éljen az Antarktisz vagy épp Peruban. De hogyan is lehetséges ez? Az asztalon előttünk lévő számítógép, vagy kezünkben tartott telefon segítségével. Mindkettő működése hasonló. Van egy dobozunk, egy képernyőnk, egy billentyűzetünk, hangszórónk, mikrofonunk és ezek együtt frappánsan megoldják a külvilággal történő tereferét. De mégis hogyan csinálják. Bizony nem túl egyszerűen. A világon nagyon sokan dolgoznak azért, hogy az ilyen kommunikációs rendszer minél egyszerűbb, kisebb, praktikusabb legyen. Igen csak meglepődne Nauman János, ha most itt teremne közöttünk, mert az Ő idejében több szobát vett igénybe csak a gép maga és a perifériákat nem is említettem. A számítógép tehát áll a

Hardverből : Ez maga a fizikailag jelenlevő rész doboz maga, de mivel kell valami, amivel az adatokat bevisszük és kell valami, amin a gép válaszát is láthatjuk ezért a billentyűzet és monitor feltétlenül szükséges a géppel történő kapcsolathoz. Perifériának nevezzük a monitort , billentyűzetet, egeret, hangszórót, fülhallgatót stb.

Szoftverből: Programok. Minden olyan szellemi terméket, ami a számítógép hatékonyabb kihasználtságát segíti.

Azzal, hogy áram alá helyezzük a gépet, még nem fog működni szükség van egy operációs rendszerre, melynek segítségével indíthatjuk a szövegszerkesztőt, levelező rendszert és a többi használatos rendszereket. Ahhoz, hogy az operációs rendszerünk minden más rendszert eltudjon indítani kell, hogy legyen közöttük valami -féle kapcsolat, ezt nevezik illesztőprogramnak. Azt hiszem mindenki olvasta már a kereső alkalmazásokon /Modzilla Firefox/, hogy a web oldal letöltésekor különböző cookies-eket tölt le azért, hogy gond nélkül barangolhassunk a kiszemelt web oldalon.

Ha egy új programot töltünk le azt is konfigurálni kell a saját gépünkhöz.

De ha nem találunk olyan alkalmazást vagy programot, melyre nekünk szükségünk lenne a munkánkhoz, nos, akkor kell megkeresni egy programozót és elmondani mit is szeretnénk csinálni és kérni, hogy részünkre készítsen egy programot és Ő elkészíti.

A Spring keretrendszer, egy a programozók munkáját segítő rendszer, amely több modulból áll.  Johnson Rob Ausztrál számítógépes szakember alkotta meg a Spring Framework- ot és társ alapítója a SpringSource-nek.

A keretrendszer elnyerte a JAX innovációs díjat.

Modulok sok mindenben segítik a programozók munkáját. Például: programok konfigurálásában, kezelésében, összeillesztésében, adatelérésben, tranzakció kezelésben, webszolgáltatások személyesebbé tételében, objektumok fogadásában és küldésében, továbbá támogatja a RMI, COBRA, http és webszolgáltatásokat; kötegelési eljárás segítésében, azonosításban és azonosságkezelésben, biztonsági eljárások elvégzésében, üzenetkezelésben, tesztelésben.

link:Spring Framework – Wikipedia, the free encyclopedia

Spring Framework

Spring RTS Engine

Spring

Spring Paris

Spring Wallpapers / tavaszi képek/Tavasz pillanatait megörökítő letölthető képek a számítógépre.

Linkek:

Spring Wallpaper HD desktop wallpaper : Widescreen : High …

57 Gorgeous Spring Wallpapers – Gizmodo

Wallpapers Spring – Full HD wallpaper search

35 Spring Wallpapers | Vandelay Design Blog

Air Spring Kft. 

Gumi légrugók gyártásával foglalkozó cég. Manufaktúrában gyártja a különböző légrugókat.

Air Spring – Find Quality Products from Verified Suppliers

Springs – mollificiomilanese.com

air spring

air spring
forrás: www.alibaba.com/Air-Spring

Forrás: Spring Framework – Wikipedia, the free encyclopedia

Remélem tudtam segíteni.

Szép napot!

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Könyvek legjobb barátaim.

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.