Transz

2013-ban mutatták be a mozikban Danny Boyle Transz című filmjét. A Gettómilliomos és a Transpotting rendezőjének legújabb alkotása középpontjában az emlékek, az elme különböző játékai állnak.

Transz

(Trance)

angol thriller, 103 perc, 2013 (16)

rendező: Danny BoyleTransz

forgatókönyvíró: Joe Ahearne, John Hodge

szereplők: James McAvoy, Rosario Dawson, Vincent Cassel

port.hu értékelés: 7,8

imdb.com értékelése: 7

Simon egy aukciósházban dolgozik. Hatalmas kártyaadósságot halmoz fel, ezért megállapodik egy rablóbandával egy kép ellopásában, hogy ezeket a tartozásait rendezni tudja. Simon a rablás során azonban fejsérülést szenved, és ennek hatására elveszíti bizonyos emlékeit, köztük azt is, hogy hova rejtette el a festményt. Sem kérésre, sem kínzásra nem képes felidézni semmit, ezért a banda egy hipnotizőrhöz fordul. A nő munkája során olyan elfojtásokat is felszínre hoz, amiknek feledésben kellett volna maradniuk örökre.

Transz

A Transz egy igazi fordulatos, mind game thriller. Azoknak, akik szerették az Eredetben, hogy az álom és a valóság folyamatosan egymásba mosódik, bátran merem ajánlani. Az elsőtől az utolsó percig képes lekötni a nézők figyelmét, hiszen amikor már éppen unalmassá kezdene válni egy szál, akkor dobnak be az alkotók egy újabb, meglepő fordulatot. Igaz az is, hogy ez a rengeteg csavar egy idő után zavaróvá is válhat, és sokak számára éppen ezért kevésbé élvezhető lesz a film. A karakterek jól megformáltak, a színészi játék már szinte közelít a remekhez, de mindezek ellenére nekem mégis hiányzott valami. Nem is tudom, talán csak annyi bújik meg az egész mögött, hogy mostanában futószalagon jönnek ki az ilyen és ehhez hasonló alkotások, a Transz pedig ezeknek a szokásos jegyeit, erősségeit hozza is rendjén, de képtelen rajtuk túlmutatni.

Előzetes:

Linkek:

port.hu

imdb.com

Bányász Attila: Utazás a koponyánk körül

filmtrailer.hu

ElSaiko: Festményes, hipnózisos: Transz

filmuniverzum.com

Bujdosó Bori: A punci a pénznél is nagyobb hatalom

origo.hu

Hauschel Tamás: Borotvált képrablás

player.hu

Polgári Lilla: Essetek bele!

filmtekercs.hu

Kruppa Noémi: Szín- és időkavalkád

filmtett.ro

Ruprech Dániel: A búgócsiga mindig pörög

revizoronline.com

Reméljük, felkeltettük érdeklődését a film iránt.

Kellemes napot!

Az FK-Tudás csapata

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Advertisement

3 comments

  1. Nekem nagyon tetszett ez a film. Izgalmasnak tartottam, míg egyfajta feszültség járta át a filmet. A fordulatok is jók voltak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.