The Wall

The Wall

The Wall (A fal) egy rockopera a Pink Floyd angol rockegyüttes dupla zenei albuma.

Tartalomjegyzék:
A Fal
Street Journál Europe
Game of Thrones
Játékok

The Wall

A Fal

The Wall az egyik legérdekesebb album a Pink Floyd történetében. A stúdió album megjelenése 1979-ben, a turné 1980-1981, és a film 1982- ben jelent meg. A zeneszámok szerzője Roger Waters, David Gilmour és Bob Ezrin.

The Wall története

Az album egy Pink életéről szól. Az elnyomott gyerekkorral kezdődik, az elvesztet apa a második világháborúban, a kemény iskolai évek (agresszivitás, megaláztatás) és a gyerekeket egyedül nevelő anya féltő védelme. A fal minden egyes darabja egy- egy negatív dolog az életben- a rossz dolgok jelképe- a fal bezárul miután a zene teljesen leköti az életét és felesége elhagyja.

 

Koncert:

A Puskás Ferenc Stadionban utoljára volt látható The Wall (2013. 08. 25.). The Wall -t előző alkalommal 2011 nyarán láthatták a rajongok a Papp László Sportarénában Budapesten. Roger Warles a technika fejlődésével az előadást feljavította (pl.: effektek), nagy színpadra tervezte.

The Wall dalszöveg:

 Another Brick in the Wall Part 1

Daddy’s flown across the ocean
Leaving just a memory
Snapshot in the family album
Daddy what else did you leave for me?
Daddy, what’d’ja leave behind for me?!?
All in all it was just a brick in the wall.
All in all it was all just bricks in the wall.

You! Yes, you! Stand still laddy!

The Wall film

A film a nagy sikerű The Wall -t dolgozza fel, valamint a legtöbb zeneszám is elhangzik. A filmet Alan Palker rendezte, a forgatókönyvet Roger Warles írta.

Szereplők:

 • Pink- Bob Geldof
 • édesanyja- Christine Harqreaves
 • édesapja- James Laurenson
 • a fiatal Pink – Kevin Mckeon
 • felesége- Eleonor David

Díjak, jelölések:

1983-ban BAFTA- díj, a legjobb hang, és a legjobb filmdal.

Forrás:

jegyajanlo.hu/

wikipedia.org/

zeneszoveg.hu/

www.port.hu/

The Wall street Journál Europe

 

The Wall Street Journal Europe

The Wall Street Journal Europe

The Wall street Journál Europe angol nyelvű napilap, 1983- ban alapították. A lap foglalkozik Európa, Közel- Kelt és Afrika térségeinek üzleti és átfogó híreivel.A Down Jones & Company ( a Nuws Coop tulajdonában áll) által közzétett újság.

A lapcsaládhoz tartozik még:

 •  The Wall street Journál
 •  The Wall street Journál Asia
 •  The Wall street Journál Online

The Wall street Journál Europe- t kilenc országban nyomtatják egész Európában (Belgium, Németország, Írország, Olaszország, Spanyolország, Svájc, Törökország, Egyesült Királyság, Izrael) és hatvan országban forgalmazzák.

Friss hírek olvasható The Wall street Journál Europe Facebook oldalán.

Lap előfizetés:

The Wall street Journál, korlátlan hozzáférés bárhol bármikor asztali-, mobil- táblagépen keresztül. Előfizetési díj: egy hétre 1 €, egy hónapra 22 € egy éves előfizetés esetén.

The Wall street Journál Europe lap vásárlás és korlátlan hozzáférés bárhol bármikor asztali-, mobil- táblagépen keresztül. Előfizetési díj: egy hétre 3,21 € egy hónapra 42,80 € egy éves előfizetés esetén.

Hivatalos oldal: europe.wsj.com/

Forrás:

wsjeuropesubs.com/

wikipedia.org/

Kép forrás:

abc.org.uk/

The Wall, Game of Thrones

Game of Thrones

Game of Thrones

A fal (The Wall) egy hatalmas erődítmény ami, 300 mérföld hosszú az északi határon a Hét Királyság a birodalomban, véd a vadaktól. A fal, a beszámolók szerint több mint 700 méter magas, és tömör jég. Állítólag varázslat és hétköznapi eszközök segítségével épült körülbelül nyolc ezer évvel ezelőtt. Számos említés  arra utal, hogy a fal sokkal kisebb volt akkoriban, az Éjjeli Őrség építői, a kibányászott hatalmas kövekkel, befagyott tavakon és a kísértet járta erdőkön vonszolták őket délre, hogy a fal magasságát növeljék, évszázadok során érte el a mai méretét. A falat védelmezte az Éjszakai Őrjárat, nyugatról a Frostfangs hegység, Seals öböl keletről. Összesen tizenkilenc vár épült a fal mentén. Három torony maradt használatban:  The Shadow Tower (az árnyék torony),a fal nyugati végén, egyetlen személyzettel ellátott vár, Castle Black (fekete vár)  a székhely, a fő kikötő és utánpótlást szolgált az Éjjeli Őrségnek, Eastwatch,  a legkisebb állandó helyőrség az Éjjeli Őrség. A múltban, az Éjjeli Őrség a férfiakat minden reggel kiküldte az északi oldalra hogy a fák növekedését  megakadályozza egy mérföldre a szerkezet, így a vadak nem használhatták a természetes búvókat a fal megközelítése észrevétlenül lehetetlen. Az Éjjeli Őrség létszáma jelentősen csökkent az évek során, de számos, még mindig személyzettel ellátott, és a fák nőnek egészen a bázis a faláig.

Game of Thrones (A trónok harca) fantasy könyvsorozat. A kötet George R. R. Martin írta, címe: A tűz és a jég dala 1996-ban jelent meg Amerikában. Magyarországon évekkel később kezdték árusítani (2003).
Díjak és jelölések:

 • Lucukus díj (1997), elnyert
 • World Fantasty díj (1997), jelölés
 • Nebula díj (1998), jelölés

Game of Thrones (A trónok harca) filmsorozat, a HBO produkciója, az első sorozatot 2011 áprilisában, a második évadot egy évvel később kezdték vetíteni Amerikában, Magyarországon a következő napon már leadták. A második évad címe: Királyok csatája, szintén a könyv ( második kötet) alapján készült.

Forrás:

wikipedia.org/

wikia.com/

westeros.org/

wired.com/

Kép forrás:

blog.hu/

Wall- e játékok

Letölthető játék: thor.hu/

Online: forumhungary.hu/

Figurák: fantasmania.hu/

Videojáték: pcguru.hu/

5 kérdés 5 válasz

1, The Wall kinek az albuma?– Pink Floyd angol rockegyüttes dupla zenei albuma.

2, Hol volt a koncert?– A Puskás Ferenc Stadionban.

3, The Wall street Journál Europe milyen nyelvű újság?– Angol nyelvű napilap

4, Ki írta a Game of Thrones fantasy könyv sorozatot?– George R. R. Martin

5, A Game of Thrones sorozatot hol vetítik?– A HBO- n látható.

Reméljük tudtunk segíteni.

Kellemes napot!

fk-tudás.hu szerkesztősége

Szerkesztő ajánlja, olvasd el ezeket a témákat is:

Dacia

Tűzhely

Wien

Pszichiáter

Wifi

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Köszönöm, sokat tanulok :)

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.