Állatmenhely

Állatmenhely egy olyan terület, ahol az elhagyott illetve elkóborolt állatok elhelyezésre kerülnek, addig míg új gazdát nem találnak nekik. Egyesületek, alapítványok és magán személyek is működtetnek ilyen telepeket. Orvosi felügyelet mellett állatgondozók vigyázzák a néha sanyarú múlttal ide került állatokat.

“Az állatok iránti könyörületesség a személyiség jósagából fakad, és ezért biztosan állítható, hogy az, aki kegyetlen az állatokkal, az nem egy jó ember.”

-Schopenhauer: Az erkölcs alapjai

Fénykép: "Az állatok iranti könyörületesség a szemelyiség jósagából fakad, és ezért biztosan állitható, hogy az aki kegyetlen az állatokkal, az nem egy jó ember."-Schopenhauer: Az erkölcs alapjai

  A kép és az idézet Forráshttp://www.allatmenhely.gportal.hu/

Magyarországi állatmenhelyek listája. 

Megyénkét minimum egy, de inkább több ideiglenes állatotthon található. Majd mindegyik állatmenhely saját elektronikus web portálat is üzemeltet, ahol megismerkedhetünk a menhellyel és bepillantást nyújtanak az éppen ott tartózkodó állatok mindennapjaiba. Nagyon sok kutya és cica keresi gazdáját, de találunk itt nyulat, lovat, madarat. Az elkobzott állatok is ide kerülnek, mint a Tappancs Állatvédők által elhozott állatok. Magyarországon az állatok védelmét és tartási körülményeket is törvényben rögzítették, amelyet minden állatott tartó gazdának be kellene tartani. A nem megfelelően tartottak elkobzásra kerülnek.

Ám, ha valaki megunja kutyáját, macskáját akkor az is beviheti egy állatmenhelyre és otthagyhatja.  Személyesen is kereshet neki új gazdát.

Én úgy jártam, hogy született 7 db kis cica és mind a hét különböző színösszeállítással.  Mit kezdjek összesen kilenc cicával? Nekem azért van szükségem rájuk, mert minden rágcsálót kiirtanak a ház körül, no, de kilenc! Sok! Ismerőseimet kérdeztem nincs-e szükségük cicára. Senki sem mondta. Aztán egyik nap megáll előttünk egy autó és egy kedves szőke hölgy kiszáll a kocsiból. Magának van Cicája? – kérdezte. Bólintottam. Elvinnék néhányat! Tudja a falu szélén lakunk és nagyon elszaporodtak a kártevők.- mondja. Elindultam a kapu felé s közben az összes kiscica plusz egy kiskutya utánam szaladva követett. Féltek, hogy elmegyek. A hölgy meglátta a sok kis apróságot és felragyogott a szeme. – Viszem mindet!- Mondta. Rendben van, akkor keresek egy dobozt nekik -szóltam.   Szépen beleszedtem a sok kis apróságot a dobozba. -A kiskutya is kell? – kérdeztem. Ha, megkaphatom!- Rendben, de tessék rá nagyon vigyázni, mert Ő egy fajta tiszta chihuahua  a neve Ficsúr és bizony önálló akarattal bír. Fedett hely kell neki, mert rövid szőre miatt megfázhat. Nagyon intelligens állat. – Szépen beraktuk az autó hátuljába. Mire a hölgy a kocsi elejéhez ment, hogy beszálljon már minden állat a kocsiban szanaszét szaglászott. Eddig tartott a fogság. Az egyik kiscica a vezető ülésen ült miközben az első két mancsával a kormányban kapaszkodott. Mondanom sem kell jót kacagtunk rajtuk. Sajnálom, de én hagyni szoktam az állataimnak, hogy kibontakozzon az egyéniségük. Ez alapján szoktak nevet is kapni. – mondtam majd elköszöntünk és a hölgy elment. Mi kikerültük a menhelyet és az utcára sem kerültek az apróságok.

állatok

állatok
forrás:www.cittenpuppy.eoldal.hu

Az állat menhelyekről is lehet örökbe fogadni állatokat. Bizony nagyon hálásak tudnak lenni kis barátaink a gondoskodásért.

Állatmenhelyek /a teljesség igénye nélkül/bemutatkozása:

Link:

lap.hu

Budaörsi

Gazditkeresek.hu

ZÖLDSZIGET

Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület

Magam is állatbarát és állat védőként arra kérek minden embert, hogy szeresse az állatokat! Nekem a legjobb barátaim állatok, feltétel nélkül szeretnek, megbocsátanak, megvédenek, megvigasztalnak és ahol csak tudnak segítenek. Mi is segítsünk rajtuk, hisz legtöbb esetben emberi hibából kerülnek ilyen helyzetbe.

Remélem tudtam segíteni.

Szép napot kívánunk!

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Könyvek legjobb barátaim.

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.