Barátságos szőrtelen szfinx macska Forrás:http://www.haziallat.hu/macska/macskafajtak/kopasz-baratsagos-macskafajta/5376/

Kopasz

 

Kopasz jelentései: ember, akinek nincs haj a fején, fa, ha nincs rajta levél, fal, ha nincs rajta semmi, hegy neve, kilátóneve, név, kezdőre mondják, mikor még nincs gyakorlata valamiben, régen katonáknál az újoncokat hívták így, hegyen nincs fa, állat, ha nincs rajta toll vagy szőr, ám van ilyen tenyésztett cica is.

 Kopasz:

 • Cica

A szőrtelen szfinx macska nagyon barátságos, játékos és intelligens állat.

 • Fa
Kopasz fa

 fa
forrás:http://www.kepeslap.com

A kiszáradt fának csak ágai vannak. A lombhullató fák a téli pihenés alkalmával lehullajtják leveleiket és csak ágaik meredeznek tavaszig, mikor is újra szépen felöltöznek.

 • Fal A falakra képek, szőttesek és még sok minden egyéb kerül fel dekorációként, mert ha üres, akkor sivárnak – kihaltnak tűnik a helyiség.
 • Hegy
Kopasz-hegy

Kopasz-hegy
Forrás: Wikipédia

A természet alkotta hegyre nagyon illik ez a szó, hisz, mint jól látható itt aztán nincs semmi, csak az emberi kéz alkotta TV torony magasodik az ég felé Tokaj szomszédságában.

Budapest is büszkélkedik egy heggyel és pedig a Nagy-Kopasz 559 méterével remek kilátást nyújt a reá felkapaszkodóknak.

 • Jakab teljes nevén Borsa Kopasz Jakab
Borsa Kopasz területe

Borsa Kopasz területe
forrás: Wikipédia

A 14. században élt Kiskirály, aki megtámadta Károly Róbert királyt és ezért lefejezték.

 • Tamás

Szobrász művész, festő és grafikus Szegeden született és a  Magyar Képzőművészeti Főiskola diákja volt. Egyéni kiállítása 1983-tól folyamatosan minden évben megrendezésre került néha többször is. Díjak és elismerések fémjelzik munkásságát, de nem csak Magyarországon, hanem külföldön is.

  • Milán

A Primanima- Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztiválon George Pal   díjat kapta.

  •  Kutya

Hobo Bluis Band albuma.

 • Nők

 

Általában hölgyek esetében betegséggel asszociáljuk a kopaszságot. Ám, manapság a hírességek egymás után vágják le a nőiességük e szimbólumát. Van, ki a szerep kedvéért és van olyan is aki azért „mert”. A tömegből való kitűnés vagy csak azért, hogy legyen beszédtémája a rajongóknak.

 • Férfiak

 

Az uraknál is előfordulnak esetek amelyek megegyeznek a lányokéval. A természet azonban egyes férfiakkal tréfát űzött és már eleve így  születtek. A tesztoszteron okoz ilyen tüneteket, hogy a korban idősödők, hajban riskásodni kérdenek. Van-e evolúciós előnye a kopaszságnak?

A Barátok közt Miklósa Szőke Zoltán, kinek erősen ritkulni kezdett a haja, ezért orvoshoz fordult és kiderült, hogy egy ritka betegsége van, melyet kezelni kell. A kezelés hatása már két hónap alatt látható eredményekhez vezetett. Ennek ellenére „ Miklós „ még tar.

 • Van gyógymód?

Sok ezer éve kísérleteznek a kopaszság elleni különböző csodaszerekkel kisebb- nagyobb sikerek is voltak, vannak. Mégis a leglátványosabb manapság a hajbeültetés. American Hair Studió munkájának sikeréről Tekknő Miki és Csocsesz is elismerően nyilatkozik.

 • a mesék világában

A süket, a vak és a kopasz

Egyszer volt, hol nem volt, volt egy süket, egy vak és egy kopasz fejű ember. Ezek hárman nagy erős barátságban éltek, mindig együtt jártak-keltek.

Amint egyszer mennek, mendegélnek a rengeteg erdőn keresztül, megszólal a süket ember:

– Hallgassatok csak, én valamit hallok!

Megszólal a vak is:

– Az ám, nézzétek, én valamit látok!

Nagyot kiált erre a kopasz ember:

– Uccu bizony szaladjunk, hadd lobogjon a hajunk!

 •  a viccek világában 
 • Viccek:   Idézet az oldalról: – Mi az abszolút rasszizmus?- Amikor a kopasz barack veri a cigánymeggyet..

Link:

 (katonaszleng) – Wikipédia

Nagy- Wikipédia

Borsa – Wikipédia

-hegy (Zempléni-hegység) – Wikipédia

KOPASZ TAMÁS_Home Page_of_Tamas

Forrás:

Wikipédia

life.hu

Remélem tudtunk segíteni.

Szép napot.

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Könyvek legjobb barátaim.

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.