Mester

A mester valamiben rendkívül gyakorlott, tehetséges személy. Kitüntető címként szokás használni, így nem véletlen, hogy sok vállalkozás választja nevéül.

Tartalomjegyzék:

Autó
Építőipar
Filmek
Hírességek
Hűtéstechnika
Könyvek
Márka
Nyelv
Optika
Otthon
Pályázat
Utca
Vendéglátás
Világítástechnika

 

Autó

 

A budapesti Mazda Mester teljes körű szervizet, műszeres motordiagnosztikát, számítógépes lengéscsillapító mérést, fényszóró- és futómű állítást, vizsgáztatást, gumiszerelést, centrírozást nyújt, továbbá vállalja a klímarendszer tisztítását, töltését, de alkatrészeket is értékesít.

Bővebb információ ITT.

 

AUTOTA-MESTER

AUTOTA-MESTER

A velencei AUTOTA-MESTER Kft. vállalja személygépkocsik, kistehergépkocsik, utánfutók műszaki vizsgáztatását, műszaki vizsgára való felkészítését és a helyben vizsgázó járművek előzetes állapotfelmérését.

Információ: velenceito.info

 

A STEFI MESTER szolgáltatásai közé tartozik az autószerelés, vizsgáztatás, gumiszerelés, nyári- és téli gumik forgalmazása. A honlapon megtekinthetjük termékeiket, az általuk árusított márkákat.

 

Építőipar

 

Építőmesterek Szakmai Egyesülete

Építőmesterek Szakmai Egyesülete

Az Építőmesterek Szakmai Egyesületének honlapján böngészve megtekinthetjük többek között az alapító okiratot, az egyesület tagjainak listáját. Megtudhatjuk, hol van ilyen képzés, továbbá továbbképzésekről is tájékoztatják az oldal látogatóit, ahogyan a tagságról, annak követelményeiről is, de az érintettek hasznos dokumentumokat is letölthetnek.

 

A Mester-Építő Kft. a megtervezéstől egészen a kulcsátadásig a megrendelővel és a hatóságokkal, szolgáltatókkal folyamatos kapcsolatot tart. Minőségi anyagok, alkalmazott minőségirányítási rendszer, folyamatosan továbbképzett szakemberek, kiemelkedő ár-érték arány – minden a vevő elégedettségét szolgálja. A Kft. az elvégzett munkáért felelősséget vállal, a megrendelővel hosszú távú jó kapcsolatot igyekszik kialakítani. Központi irodája Debrecenben található, de a fővárosban is megtalálhatjuk őket.

Honlapján referenciákat, tanúsítványokat tekinthetünk meg, értesülhetünk a velük kapcsolatos hírekről.

 

A békéscsabai Mester utcáról nyílik a Mester Lakópark, melynek épületei a családi és társasházak előnyeit ötvözi. Szép, minőségi, és kedvező árfekvésű házak alkotják ezt a zöldövezetben található lakóparkot, mely a belváros zajától távol esik, mégis minden egy karnyújtásnyira van. A kivitelezést a Galéria Invest végzi. A honlapon megtekinthetjük a lakások árait, alaprajzait, látványképeket.

 

A MESTER Épületgépészeti Kft. 1989-ben alapult a Mester Gmk-ból (1983). A Kft. tevékenységi körei közé tartozik a víz- és csatornahálózat, hőellátás, klíma, szellőzés, gázellátás és épületek installációs villamoshálózatának tervezése és kivitelezése, ahogyan környezetvédelmi berendezéseké (mint hulladékártalmatlanító- és füstgáztisztító berendezések) is.

További információk ITT.

 

A Mester-Patent építőipari Bt. 2000-ben alapult. Az építőipari tevékenység mellett vállalják egyedi szoftverek fejlesztését is. A vállalkozás jelenlegi állományi létszáma 20 fő, de alvállalkozói létszámmal együtt a 70-80 főt is elérheti. A Bt. mindig szem előtt tartja a megrendelők elégedettségét, ezért törekednek a határidők pontos betartására és a kiváló minőségre.

Bővebb információt IDE kattintva találunk.

 

A 2003-ban alakult Mester-Centrum Kft. fő profilja minőségi építőanyagok forgalmazása és értékesítése. Díjmentesen végeznek anyagszükséglet-számítást, mérnöki tanácsadást, tartanak termékismertetőt, és alkalmazástechnikai útmutatót. Segítséget nyújtanak az anyagok kiválasztásában, azok alkalmazásában, a kivitelező választásában is. Honlapjukon megtekinthetjük referenciáikat, partnereiket, akcióikat, szolgáltatásaikat, áraikat és kérhetünk ajánlatot is.

 

Filmek

 

A Mester, Amerikai mesterszakács, A harc mestere, A hét mesterlövész, A Horror Mesterei, Mester és Margarita, Mesterhármas – csak néhány cím, mely a mesterekről szól.

Mester filmek, televíziós műsorok listája

 

Filmek (nem csak) gyerekeknek:

Mindenkinek ismerős lehet a színes animációs sorozat, a Bob, a mester:

A mese további részei IDE kattintva tekinthetők meg.

Manny mester, az ezermester kalandjai ITT érhetők el.

Hírességek

 

Mester Tamás zenész, dalszerző 1970. augusztus 4-én született Budapesten.

1989-ben csatlakozott a STEP zenekarhoz, a Fan-Fan csapatban vokálozott, majd 1991-1992 között a Dream Team együttessel turnézott Európa-szerte. Ekkor Franciaországban élt, ahonnan 1993-ban tért haza, amikor a Mester és tanítványai énekese, gitárosa és zeneszerzője lett.

 

A zenekar tagja volt továbbá a basszusgitáros Honyecz Ferenc és a dobos Mozsik Imre. Két lemezük jelent meg (A hívők földjén, Napszületés), melyek arany minősítést értek el, összesen 150 ezer példányban adták el őket. A csapat továbbá két díjjal is büszkélkedhetett, az Év Felfedezettje és az Év Albuma kitüntetéseket ítélték oda nekik.

1995-ben oszlottak fel.

Az énekes 1999-ben Los Angelesben, majd New Yorkban telepedett le, ahol megkezdte szólólemeze munkálatait. Több neves külföldi szakember is felfigyelt tehetségére, így ismerkedett meg producerével, Eric Gast-tal is, aki olyan hírességekkel dolgozott együtt, mint Britney Spears, David Bowie, Kid Rock vagy Will Smith.

2004-ben létrehozták az FM Records kiadót, és még ebben az évben megjelent Mester Crazy ’but you címet viselő videoklipje.

2005-ben ismerkedhettünk meg a Szabadítsd fel című számmal, melynek hatalmas sikere volt, a zenész az Eurovíziós Dalfesztivál hazai döntőjén is részt vett vele.

A zenész régóta várt szólólemeze 2006. április 10-én jelent meg Pillanat címmel, melyre magyar és angol nyelvű dalok is kerültek. Az Altass el című számból Shane54 készített remixet, melyet szintén sokat játszottak a rádiók.

Az énekes Ganxsta Zolee-val és a Supernem-ből ismert Papp Szabival 2007-ben megalapította az igazi rock&rollt képviselő Jack Jack zenekart, melyhez nem sokkal később a Hooligans gitárosa, Tóth Tibi is csatlakozott.

2008-ban Neményi Ádám producer készített a zenekarról egy mozifilmet, melyet az elejétől a végéig áthat a rock&roll életérzés.

 

Mester Tamás hivatalos oldala

Mester Tamás hivatalos oldala a Facebook-on

 

Mester Viktória

Mester Viktória

A mezzoszoprán Mester Viktória a Magyar Állami Operaház társulatának tagja. A Mezőtúron született tehetség a békéscsabai Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában kezdte énektanulmányait.

1996-ban nyert felvételt Toldy Mária musical stúdiójába, egy évre rá pedig már a Magyar Rádió Énekkarában, majd a Nemzeti Énekkarban énekelt. 1998-ban bekerült a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem növendékei közé.

A Miskolci Nemzeti Színházban négy évadon keresztül játszott, többek között Carmen címszerepében.

2006 októberében került a Magyar Állami Operaházba, ahol Rigoletto Maddalénájaként debütált.

Főbb szerepei:

Carmen, Olga (Anyegin),

Cherubino, Dorabella (Cosi fan tutte),

Rosina (A sevillai borbély),

Octavian (A rózsalovag).

 

Hűtéstechnika

 

Frigo Mester Kft.

Frigo Mester Kft.

A budapesti székhelyű Frigo Mester Kft. 1992 tavaszán alakult, akkor még Frigo-Vill néven. Tevékenységüket hűtéstechnikai alkatrészek forgalmazásával, hűtőberendezések szerelésével és javításával kezdték, majd ez kiegészült a hűtőkamra-szereléssel, építéssel, javítással, valamint a klímaberendezések forgalmazásával, szerelésével és karbantartásával, laboratóriumi speciális hűtők javításával.

2002-ben választották a jelenlegi elnevezést, amikor a tulajdonosi szerkezet is változott, de tevékenységük és minőségi munkájuk változatlan maradt.

Érdemes szétnézni a Kft. honlapján, ahol bővebben tájékozódhatunk a szolgáltatásokról, termékekről, árakról.

 

Könyvek

 

A Mester Kiadó az International Masters Publishers (IMP) nemzetközi cég magyar leányvállalata. Az immár 35 éve ismeretterjesztő kiadványok készítésével és terjesztésével foglalkozó Kft. idén már hetedik alkalommal érdemelte ki a SuperBrands díjat.

Weboldalán megtekinthetjük kiadványait, s ha valamelyik elnyeri tetszésünket, egy pillanat alatt meg is rendelhetjük.

 

Tri-mester könyvesbolt

Tri-mester könyvesbolt

A Tatabányán található Tri-Mester Könyvesbolt könyvkiadással és könyvkereskedelemmel foglalkozik. Nem csak üzletükben, hanem az interneten is vásárolhatunk szakkönyveikből. Több mint 1500 címmel rendelkeznek, továbbá közel száz könyvkiadóval állnak kapcsolatban, így néhány napon belül bármilyen könyvet be tudnak szerezni.

 

Mester könyvek listája

 

Márka

 

Mester ragasztók

Mester ragasztók

A MESTER fő profilja a tömítőkre, festékekre, szilikonra, purhabra épül, de ezeken kívül még sok más terméket is találhatunk kínálatában, melyeket országszerte a legtöbb barkácsboltban és –áruházban, festék- és szerszámüzletben megvásárolhatunk.

Érdemes szétnézni a Kft. honlapján, ugyanis rengeteg hasznos információval, jó tanáccsal, sőt, nyereményjátékkal várják a látogatókat.

 

Nyelv

 

Mester Nyelviskola

Mester Nyelviskola

A Mester Nyelviskola Debrecenben található. Angol, német, francia, olasz, spanyol és orosz nyelvből vállalnak oktatást, korrepetálást, nyelvvizsgára és érettségire való felkészítést. Fordítást és tolmácsolást is igényelhetünk.

A nyelviskola honlapján sok tanácsot kaphatunk például arról, hogyan készüljünk a nyelvvizsgára, milyen feladatokkal találkozhatunk, de online megírhatunk egy szintfelmérőt is. Megtekinthetjük a tanfolyamok árait, az aktuális akciókat, de akár háttérképeket, karácsonyi üdvözleteket tölthetünk le, s ha elfáradtunk a tanulásban, kikapcsolódhatunk például egy akasztófa játékkal angol nyelven.

 

Optika

 

A budapesti Mester utcában található Mesteroptika már több mint 30 éve készít szemüvegeket. Az egyszerűtől a legmodernebb lencsékig mindent megtalálhatunk (például monitorvédő, 100% UV-szűrő, páramentesítő, vízlepergető, tükröződésmentes bevonatok), de a szemüvegkeretek választékára sem lehet panasz. A szemüvegkészítés mellett szolgáltatásaik közé tartozik a computeres szemvizsgálat, a szemüvegek javítása is, de Police napszemüvegek vásárlására is lehetőség van. Egészségbiztosítási kártyákat elfogadnak.

Bővebb információ ITT.

 

Otthon

 

MESTER CENTER

MESTER CENTER

A MESTER CENTER rengeteg termékkel várja vásárlóit. Festék, építőanyag, nyílászáró, garázskapu, hőszigetelés, kőburkolat, térkő, reklámdekoráció, háztartási cikk, vegyi áru, öko termékek, munkaruhák, védőruhák mind megtalálhatók a vecsési üzletben, mely minden nap nyitva tart.

Honlap: mester-center.hu

 

A Sőregi Mester Kft. egy helyen biztosít mindent, ami otthonunk építéséhez, felújításához szükséges. Nagyon igényes kültéri és beltéri nyílászárókat, bútorokat, lépcsőket, falburkolatokat, szaunákat, faragásokat, intarziákat nyújtanak.

Az általuk gyártott termékeket akár házhoz is szállítják és be is szerelik az ország egész területén.

Szaküzletük Kartalon található, de honlapjukon is sok információ birtokába juthatunk.

 

A Ház-mester 2010 Ingatlan- és Hiteliroda tevékenységi körébe az ingatlanok és hitelek mellett a biztosítások és a lakástakarék pénztár is beletartozik. A honlapon lehetőség van település és kategória szerinti ingatlan keresésére, valamint a legújabb ingatlanokat is mindig figyelmünkbe ajánlják.

 

Pályázat

 

A Támpont Mester Kft. a pályázatírás, projektmenedzsment területén tevékenykedik. Szolgáltatásai a vissza nem térítendő támogatásokkal kapcsolatosak. A hazai és uniós támogatások felkutatását, megpályázását és utómunkálatait tűzte ki feladatául, mellyel segítséget nyújt partnereinek.

A Kft. honlapján elolvashatjuk a referenciákat, referencialeveleket, megtekinthetjük a népszerű pályázatokat, de beruházás egyeztetésre és pályázatfigyelésre is van lehetőség.

 

Utca

 

Budapest IX. kerületében, a Könyves Kálmán körutat és a Ferenc körutat köti össze.

Mester utcai üzletek listája

 

Vendéglátás

 

Békéscsaba zöldövezetében található a Mester Klub panzió. Családias szobákkal, étteremmel, disznótoros rendezvényekkel, sportolási lehetőségekkel (teremsport, fallabda, műfüves pályák) várják vendégeiket.

Honlap: mesterklub.hu

 

Mester Étterem és Pálinkaház

Mester Étterem és Pálinkaház

A budapesti Mester Étterem és Pálinkaház a Diningcity.com étteremajánló vendégeinek véleménye alapján elnyerte a TOP étterem Budapesten címet. A 2007-ben nyitott vendéglő folyamatos akciókkal várja az éhes gyomorral érkezőket. A családias hangulatú étterem 80 fő befogadására alkalmas, fedett teraszán további 40 vendég fér el, így vállalják rendezvények, esküvők lebonyolítását is.

A kitűnő ételek mellett fontos szerepet tölt be a nagy hagyományokkal bíró pálinka is, melyből több mint 50 fajtát kínálnak, és kóstoltatást is tartanak.

Az étterem minden nap 11-23 óráig tart nyitva.

Bővebb információ: mesteretterem.hu

 

Wang Mester Kínai konyhája (Wang étterem) maga a mennyország a távol-keleti konyha kedvelőinek. A Budapesten található étterem nem a megszokott kínai gyorséttermek közé tartozik. Rengeteg elismerésben részesült már, például a legjobb hazai kínai étteremnek választották, ahogyan külföldi portálok is a legjobbak közé sorolták Magyarországon, szerepelt a BBJ TOP 50 restaurants listáján, a Pincér magazin szerint pedig az első és egyetlen nőies kínai étterem.Vállalják rendezvények szervezését is, továbbá főzőkurzusokat is szoktak indítani.

További információk: lanzhou.hu

 

A Mester Coffee a kávékon és egyéb italokon kívül pizzákat is kínál. A  kávézóban ingyenes internetezésre, csocsózásra is van lehetőség, és élő meccseket is közvetítenek. Megfelelő hely lehet egy nehéz nap utáni kikapcsolódásra a barátokkal.

Honlap: mestercoffee.hu

 

Világítástechnika

 

Az A-Mester villamossági és világítástechnikai nagykereskedelem. Főbb termékei közé tartozik a kompakt fénycső, az elektronikus előtét, a lámpatest, a kapcsoló, csatlakozók, ipari elosztórendszer, vezetékek, szerszámok, lámpa elem akkumulátorok.

Bővebb információ: amester.hu

 

5 kérdés, 5 válasz:

 

K: Mi a mester?

V: Valamiben rendkívül gyakorlott, tehetséges személy.

 

K: Mi volt a címe a Mester és tanítványai zenekar két albumának?

V: A hívők földjén, Napszületés.

 

K: Mikor jelent meg Mester Tamás szólólemeze és milyen címmel?

V: Április 10-én jelent meg Pillanat címmel.

 

K: Kikből áll a Jack Jack zenekar?

V: Mester Tamás, Ganxsta Zolee, Papp Szabi, Tóth Tibi.

 

K: Melyik két körutat köti össze a Mester utca?

V: A Könyves Kálmán körutat és a Ferenc körutat.

 

Forrás:

2003, Magyar Értelmező Kéziszótár. Budapest: Akadémiai Kiadó.

Wikipédia

mazdamester.hu

mester-optika.hu

mesterepito.hu

mesteretterem.hu

opera.hu

frigomester.hu

mesterlakopark.hu

mester-kft.hu

lanzhou.hu

mesterpatent.hu

amester.hu

velenceito.info

 

Kép forrás:

fanpop.com

velenceito.info

splhungaria.eu

fidelio.hu

frigomester.hu

trimester.hu

5mp.eu

mybecool.eu

cylex-tudakozo.hu

faninfo.hu

 

Reméljük tudtunk segíteni.

Kellemes napot!

fk-tudas.hu szerkesztősége

 

A szerkesztő ajánlja, olvasd el az alábbi témákat is:

Menet

ELO

Régi

Vista

Tank

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.