Vista

A Vistán érthetünk egy utazási iroda hálózatot, de a Windows egyik operációs rendszere is ugyanezt a nevet viseli.

Tartalomjegyzék:

Vista Utazási Iroda
Windows Vista

 

Vista, mint utazási iroda

 

Magyarország első számú utazási irodáját, a Vistát Kurucz János és Pogány Ferenc alapította 1989-ben, ők máig társtulajdonosai a cégnek.

 

A Vista a legtöbb légitársaság partnere, 1995 óta piacvezető a hazai repülőjegyek értékesítésében. Jegyáraival a többi utazási iroda nem veheti fel a versenyt.

Több nemzetközi és szövetségesi kapcsolatot alakított ki, így a kis magyar vállalkozás igazi nemzetközi céggé nőtte ki magát.

 

A Vista közreműködésével évente több mint 130 ezren indulnak neki egy felejthetetlen utazásnak. Ez az elismerésre méltó szám annak is köszönhető, hogy az utazási iroda szolgáltatásai kivételesen teljeskörűek. Ezzel, valamint versenyképes áraival, pénzügyi stabilitásával, korrektségével, megbízhatóságával, fejlett innovatív készségével, szakavatott munkatársaival emelkedik ki a Vista a többi utazási iroda közül.

 

Vista Rendezvényközpont

Vista Rendezvényközpont

Szolgáltatásai közé tartozik például az utazás- program- és rendezvényszervezés (például a Vista Rendezvényközpontban), a repülőjegy-értékesítés, transzfer intézése, repülőtéri parkoló foglalás, szállásfoglalás, autóbérlés, utazási biztosítások megkötése, vízumok intézése, valutaváltás.

Igény szerint tolmácsot, hostesst, idegenvezetést is intéznek, de szervezhetnek sport-és kalandtúrákat, tengeri hajóutakat, üzleti, ifjúsági, diák és alacsony kategóriájú utazásokat, csapatépítő tréningeket is. Az irodán keresztül színház- és koncertjegyeket is foglalhatunk.

 

Vista plakát

Vista plakát

Akciós repülőjegyek

Belföldi utak

Európai utak

Európán kívüli utak

Last minute utak

Egzotikus utak

Nászutak

Városlátogatások

Hajóutak

Síutak

Szilveszteri utak

Összes Vista utazás

Vista utazási katalógus

 

Az elmúlt években a vállalat sorra zsebelte be a „Legjobb utazási iroda” címeket és a SuperBrands díjakat.

 

2013 – MagyarBrands

2009 – SuperBrands

2008 – SuperBrands

2007 – SuperBrands, Legjobb utazási iroda (Best of Budapest, Utazó Magazin)

2006 – CoolBrands, Legjobb utazási iroda (Best of Budapest)

2005 – SuperBrands, Legjobb utazási iroda (Best of Budapest, Utazó Magazin)

2003 – Legjobb utazási iroda (Best of Budapest)

2002 – Pro Turismo, Legjobb utazási iroda (Best of Budapest)

2001 – Legjobb utazási iroda (Best of Budapest), European Top Agent’s Award (Malaysia Airlines)

2000 – Legjobb utazási iroda (Best of Budapest, Utazó Magazin)

1998 – Podmaniczky-díj, Legjobb utazási iroda (Best of Budapest)

 

Budapesti irodák:

II. kerület, Lövőház u. 2-6. (Mammut 2 II. emelet)

VI. kerület, Andrássy út 1. (főiroda)

VIII. kerület, Corvin sétány (Corvin Bevásárlóközpont –I. emelet)

XI. kerület, Október 23. utca 8-10. (Allee Bevásárlóközpont I. emelet)

XII. kerület, Alkotás út 53. (MOM Park)

XIII. kerület, Váci út 1-3. (Westend Bevásárlóközpont, I. emelet)

 

Vidéki irodák:

Debrecen, Piac utca 17.

Győr, Kisfaludy u. 2.

Miskolc, Szentpáli u. 2-6. (Miskolc Pláza)

Pécs, Ferencesek u. 2.

Szeged, Oroszlán u. 4.

Székesfehérvár, Basa utca 2.

 

A Vista Utazási Iroda hivatalos oldala

Vista Utazási Iroda a Facebook-on

 

Vista, mint Windows Vista

 

A Microsoft által fejlesztett operációs rendszer, a Windows Vista (kezdetben Longhorn) 2007 januárjában jelent meg. Minden idők legtovább fejlesztett verziója, otthoni és üzleti változata is létezik. A spanyol Vista szó jelentése látás, látkép, távlat.

 

Windows Vista Capable

Windows Vista Capable

Azokat a gépeket, melyek képesek a rendszer futtatására, Windows Vista Capable matricákkal látják el, de egy tesztprogrammal is megállapítható a kompatibilitás.

 

Rendszerkövetelmények

A Windows Vista alapszintű működéséhez minimum 800 MHz-es 32 bites (x86) vagy 64 bites (x64) processzor, 512 MB rendszermemória, DirectX 9 osztályú grafikus kártya szükséges, melyen 32 MB memória rendelkezésre áll. A merevlemez legalább 20 GB, ebből 15 GB szabad. CD- vagy DVD-meghajtóval, internet-hozzáféréssel is rendelkeznünk kell.

 

Az ajánlott konfigurációhoz 1 GHz-es 32 bites (x86) vagy 64 bites (x64) processzorra, 1 GB RAM-ra, és Windows Aero-t támogató grafikus kártyára van szükségünk. Ez a kártya DirectX 9 osztályú grafikus kártya, mely támogatja a WDDM illesztőprogramot és a Pixel Shader 2.0 funkciót, képes a 32 bites megjelenítésre képpontokként, szabad memóriája legalább 128 MB. A merevlemez minimum 40 GB, legalább 15 GB szabad területtel. CD- vagy DVD-meghajtóval, internet-hozzáféréssel is rendelkeznünk kell.

 

Újítások

Windows Vista

Windows Vista

Defender: Megkeresi és eltávolítja a kémprogramokat.

Beszédfelismerés: a számítógépet a hangunkkal kezelhetjük.

Betűtípus: új betűtípusok és a képernyőn való olvasásra tervezett betűfajták.

Biztonsági mentés és Visszaállítás központ: lehetőséget ad a felhasználónak, hogy rendszeresen biztonsági mentéseket csináljanak, ráadásul helytakarékosan. PC-helyerállítási funkciót is tartalmaz, ami a gép teljes tartalmát a merevlemezen egy lemezképbe tárolja.

Érintőképernyő támogatás.

Javítotthangvezérlők.

Játékok: az addigi játékokat átírták, és újakat is helyeztek a rendszerbe: Chess Titans, Golyóstoll, Mahjong Titans, Purple Place.

ReadyBoost: a rendszer gyorsításához kihasználja a pendrive-ok memóriáját is.

Rendszer teljesítményének felbecslése: a Vista megvizsgálja a hardvereket és az eredményt egy számmal határozza meg.

SuperFetch: az indított programokról stratégiát készít, melyeket előtölt a memóriába, így gyorsabban elindíthatjuk azokat.

Szülői felügyelet: meghatározható, hogy mely programok, játékok, weboldalak használhatók.

Windows Aero: DirectX alapú grafikus felület, amely nem a processzort terheli, hanem a videokártyát használja. Az olyan effektekhez szükséges, mint például az átlátszóság, melynek mértékét szabadon változtathatjuk, csakúgy, mint a színeket.

Windows DVD-készítő: a Movie Maker kiegészítője, mely DVD-k készítését teszi lehetővé.

Windows Fotótár: fotó- és videokönyvtárak kezelésére képes alkalmazás. Importálás a fényképezőgépből, bemutatók készítése, azok DVD-re írása.

Windows Hordozhatósági központ: a hordozható számítógép információi, úgy mint az akkumulátor töltöttsége, energiagazdálkodás, fényerő, hangerő, vezeték nélküli hálózatok, stb.

Windows Internet Explorer 7: Új felhasználói felület, adatvédelmi megoldások és biztonsági rendszer, füles böngészés, keresődoboz, nagyító, RSS támogatás és a nyomtatás fejlesztése.

Windows kereső: A keresés egyszerűbbé és gyorsabbá vált, a Start menüből is indítható.

Windows Mail: Az Outlook-ot váltotta fel, egyszerűbb felület, spamszűrő, stabil adattárolás.

Windows Media Player 11: a médiakönyvtárakban új grafikai nézet, szókereső funkció, fényképek mutatása és rendszerezése.

Windows Naptár: naptár- és feladatkezelő.

Windows oldalsáv: Az asztal szélén elhelyezkedő átlátszó panel minialkalmazásokkal. Ilyenek például a hírek, az időjárás, a jegyzetek, az óra, a naptár, vagy akár a részvények, az árfolyamok, a processzorfigyelő. Az alkalmazásokat szabadon alakíthatjuk saját igényeinknek megfelelően.

Windows rendszerhéj: Új keresési, navigációs és szervezési képességek, új kedvenc hivatkozások mező, a gyakori műveletek gombot az eszköztárba helyezték, a Start menüt átalakították, maga a szó egy ikonra cserélődött.

Windows Tárgyaló: A helyi hálózat felhasználóival megoszthatók az alkalmazások vagy akár a teljes asztal is.

Windows Update: a frissítések közvetlenül a Vezérlőpultból érhetők el.

 

Alváltozatok

Windows Vista Home Basic

Windows Vista Home Basic

Windows Vista Home Basic: alapvető számítógépes igényeket elégít ki. Tartalmazza a Defendert és a Gyerekzárat, ám az Aerot nem támogatja. Egy fizikai processzor használatát támogatja.

Windows Vista Home Premium: a Home Basic csomagot tartalmazza multimédiás alkalmazásokkal, játékokkal, mobil eszközök támogatásával kiegészítve. Az Aerot támogatja, többmagos CPU-t is engedélyez. Beépített keresés, Internet Explorer 7, Windows Media Center, Windows DVD Maker.

Windows Vista Business: üzleti változat kisvállalkozásoknak, mely a Home Basic csomagot tartalmazza olyan kiegészítésekkel, mint az IIS, fájl-titkosítás és duálprocesszorok támogatása.

Windows Vista Enterprise: a Vista Business továbbfejlesztett változata multinacionális vállalatok számára. Kettőnél több processzort is támogat.

Windows Vista Ultimate

Windows Vista Ultimate

Windows Vista Ultimate: a Home Premium és a Business keveréke, mely tartalmazza a DVD Makert, a Media Centert, a Movie Makert, alkalmazásgyűjteményeket mobil eszközökhöz. Jár hozzá a Windows Ultimate Extras csomag további alkalmazásokkal.

Windows Vista Ultimate product red: Dell gépekre a red mozgalomtól gyártott verzió, az Ultimate kibővített változata vörösre festett minialkalmazásokkal és egyedi hátterekkel.

Windows Vista Starter: egyszerű használatú rendszer kezdő felhasználóknak. Kiegészítő eszközökkel és leírásokkal látták el. Korlátozások: egyszerre legfeljebb három alkalmazást lehet használni, a bejövő hálózati kapcsolatokat letiltja, a fizikai memória maximum 1 GB, csak 32 bites rendszereken alkalmazható. Csak Brazíliában, a Fülöp-szigeteken, Indiában, Indonéziában, Pakisztánban is Thaiföldön jelent meg.

 

Két szervizcsomagja jelent meg, a Windows Vista Service Pack 1 (SP1) és a Windows Vista Service Pack 2 (SP2).

 

Letöltések Windows Vista rendszerhez

A Windows Vista súgója

Windows Vista Blog

Windows Vista trükkök és leírások

 

Egyéb hasznos linkek:

Vista-Line Ingatlanfejlesztés

Vista Verde – Kulcs a sikerhez

E-Vista Kreatív ügynökség

Vista System

Buena Vista Étterem, Budapest

Buena Vista Grafikai Stúdió

 

5 kérdés, 5 válasz:

 

K: Mi lehet a Vista?

V: Egy utazási iroda hálózat és a Windows Vista.

 

K: Mikor alapult a Vista utazási iroda?

V: 1989-ben.

 

K: Mikor jelent meg a Windows Vista?

V: 2007 januárjában.

 

K: Mely díjakat kapta meg legtöbbször a Vista utazási iroda?

V: A „Legjobb utazási iroda” címeket és a SuperBrands díjakat.

 

K: Milyen alváltozatai jelentek meg a Windows Vistának?

V: Windows Vista Home Basic, Home Premium, Business, Enterprise, Ultimate, Ultimate product red és Ultimate start.

 

Forrás:

vista.hu

support.microsoft.com

Wikipédia

i-store.hu

 

Kép forrás:

vista.hu

dsgnbook.com

fotoklikk.hu

hrclub.hu

lcdera.com

freecomputermaintenance.com

home.comcast.net

amazon.com

 

Reméljük tudtunk segíteni.

Kellemes napot!

fk-tudas.hu szerkesztősége

 

A szerkesztő ajánlja, olvasd el az alábbi témákat is:

Tank

Köröm

Gyógyszertár

Franciaország

Deviza

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.