Google Maps

Google térkép

Térkép a földgömb vagy annak egy része és annak fokhálózata síkon ábrázolva. A gömbterület pontjait geometriai úton vagy számítások révén vetítik a síkra. A különböző vetületek más-más módon torzítanak. Tartalmuk szerint megkülönböztetünk topográfiai, földrajzi és tematikus térképeket. A google térkép interneten keresztű bármikor elérhető lépéspontossággal mutatja meg a keresett helyet és az eljutási útvonalat, de megtekinthető műholdas felvételben is. A google térkép fényképekkel, forgalom ismertetésével, tömegközlekedési lehetőségekkel és az idő járás viszontagságainak ismeretével is segíti a közlekedés tervezésében az embert. Csak ki kell jelölni, hogy hol vagyunk és hová akarunk menni és a térképen nyomban megjelenek a lehetséges útvonalak. Nekünk az a dolgunk, hogy kiválasztjuk a számunkra legjobban megfelelőt. Mivel telefonon is elérhető, így akár egész Európát bebarangolhatjuk segítségével még tömegközlekedéssel is. Ha csak a városban keresek egy címet az is így történik. Nincs is szükség GPS-re, ha  nálunk van a telefonunk és van internet kapcsolatunk is. A Google térkép szolgáltatása ingyenes. Földrajzi és topográfiai részletek megjelenítése is lehetséges, ha épp arra van szükségünk. Műholdas felvétel segítségével is.

Ez a rendszer 2005 óta szolgálja az embereket és maguk az emberek is segíthetnek a térkép pontosításában ill. szerkesztésében. Az Északi- és a Déli sark kivételével  az egész földet megtekinthetjük a Google térképen.


Budapest nagyobb térképen való megjelenítése

Vállalkozások nagy hasznát veszik a google térkép nyújtotta lehetőségnek, még pedig annak, hogy a térképen kijelöli saját vállalkozásának pontos helyét és ezt a képet web oldalába helyezi.

“Térkép vagy keresési eredmények megosztása:

  1. Keresse meg a megosztani kívánt helyet, majd kattintson a Térképre mutató link gombja lehetőségre a bal oldali panel felső részén.
  2. Másolja ki az URL-címet, vagy kattintson a Küldés lehetőségre a link e-mailben történő elküldéséhez. további lehetőségekért. ” idézem a google térkép megosztására javasolt leírást.


Debrecen nagyobb térképen való megjelenítése


Nagyobb térképre váltás


Szeged nagyobb térképen való megjelenítése


Nagyobb térképre váltás


Nagyobb térképre váltás

link:

Google Térkép

Google Térkép – Google Maps

Google Maps

Google Map Maker

Google Térkép – Wikipédia

Forrás:

Google Térkép – Wikipédia

Google Térkép

Alapismereti Kislexikon

Remélem tudtunk segíteni!

Szép napot és kellemes utat kívánunk.

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Könyvek legjobb barátaim.

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.