Baráti kör

A baratikor.com az EU tagországokban, főként Magyarországon és Lettországban közösen fejlesztett hálózat, 2008-ban több mint 2.200.000 taggal rendelkezett.A Baráti Kör oldalra kizárólag meghívással lehet a rendszerbe bejutni, az oldal 27 nyelven elérhető.

Történet:

2004 áprilisában indult el az oldal, eredetileg lett nyelven.2006óta viszont már több nyelven elérhető.

Jelenleg: magyar,francia,német,angol,spanyol,olasz,portugál,lett,orosz,holland,cseh,szlovén,szlovák,dán,finn,görög,svéd,török,észt,norvég,lengyel,litván,izlandi,fehérorosz nyelven érhető el.

A fenti nyelveken kívül megtalálható még  egykeleti tartományban beszélt dialektusa, a latgaliai is.

Rengeteg szolgáltatás érhető el az oldalon:chat,levelezés,fórum,blogok,virtuális ajándékok,sms  stb…

Elérhetőség:

SIA “Draugiem”
VAT ID: LV40003737497
Registration ID: 40003737497
Legal address: Mārupe, Ziedleju 1, Mārupes n., LV-2167
E-mail: draugiem@draugiem.lv

Az oldal üzemeltetője: Frype Kft.
Cím: 1195. Budapest, Hofherr Albert u. 3.
Telefon: +36-1/9200081
Média ajánlat: www.gmedia.hu

Homeopátiás Baráti Kör

Az egyesület 2007-ben alakult.Szakképzett homeopata orvosok alapították.A képzések összeállításánál elsődleges cél, hogy minél több témában adjunk átfogó ismereteket. Akik most csöppentek  homeopátia és a Schüssler-sók világába, azoknak elsősorban az alaptanfolyamainkat ajánljuk, akik pedig már jártasak, azoknak haladó képzéseink lehetnek fontosak. A tanfolyamokon való részvételnek nincs semmilyen feltétele, bárki jelentkezhet rájuk.

Baráti Kör
(Circle of Friends)

baratikor

borítókép

 

színes, magyarul beszélő, ír-angol-amerikai romantikus dráma, 98 perc, 1995

1957-re vezet vissza a film , Írországban. Benny, Eve és Nan együtt éltek egy unalmas kisvárosban. A három lány sorsa a fővárosi Trinity College-ban keresztezi ismét egymást. A vidéki lányok normabontó gondolatokkal ismerkednek meg az egyetemen, no meg Jackkel, az iskola rögbicsapatának jóképű sztárjátékosával és persze az évfolyamtársaival. Kalandok sora veszi kezdetét a korabeli Írország  árnyékában.

103828_1

Baráti Kör film

103824_1

Film

 

Fradi Baráti Kör

1976 őszén alapították, első vezetője dr.Papácsy Ervin volt, aki majd helyettesének Hélisz Józsefet és Pethő Zoltánt választotta.A tagok rendszerint tagsági hozzájárulást fizettek, rendszeres összejöveteleket szerveztek a klubházban.1978tól minden évben műsorost estéket tartottak.A Baráti Kör összejövetelein mindig megajándékoztak kiemelkedő sportolókat, sportszervezőket.

 

Liszt Ferenc Zeneakadémia Baráti Köre

A Liszt Ferenc Zeneakadémia Baráti Köre Egyesület 1997. november 14-én, a Zeneakadémia megnyitásának 122. évfordulóján alakult meg. 1999-ben az Egyesületet a bíróság közhasznú szervezetté minősítette.

A Liszt Ferenc Zeneakadémia Baráti Köre Egyesület a közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. törvény 26.§ c) 5. és 6. pontjában foglalt kulturális tevékenység folytatására, illetve a kulturális örökség részét képező értékek megóvására jött létre. Elsődleges célunk, hogy segítsünk fenntartani és növelni a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hazai és nemzetközi hírnevét, azáltal, hogy legtehetségesebb diákjai szakmai fejlődéséhez, előrejutásához pénzbeli támogatást nyújtunk. További cél, hogy az Egyesület alkalmat biztosítson tagjainak olyan eseményeken való részvételre, amelyek a magyar és nemzetközi zenei örökség mélyebb megismerését segíti elő.

Források:

http://www.baratikor.com/

http://hu.wikipedia.org/wiki/Bar%C3%A1tik%C3%B6r.com

http://zakbk.hu/magunkrol

http://www.port.hu/barati_kor_circle_of_friends/pls/w/films.film_page?i_film_id=186

 

Bővebb információk a témákban, altémákban:

http://www.baratikor.com/

http://zsiguli.hu/

http://zakbk.hu/

http://hu.wikipedia.org/wiki/Bar%C3%A1tik%C3%B6r.com

http://www.szepmuveszeti.hu/baratikor

http://hbk.hu/

http://www.faagbk.hu/

http://www.baratikor.sote.hu/

http://www.1910.hu/

http://www.ftcbaratikor.hu/

http://www.kobaknet.hu/

http://www.unideb.hu/portal/hu/node/2802

http://www.vbke.hu/

http://kalligrafiaklub.hu/

http://www.kogart.hu/kogart/friend_main.jsp

http://chilifutar.club.hu/

http://mbkbekes.hu/

 

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

"Nincs azzal semmi baj, ha egy géniusz a fiatalságot nyűgözi le. Sokkal inkább azzal van baj, akit fiatalsága ellenére nem tud egy géniusz lenyűgözni."

Julian Barnes

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.