Raven Symone

Raven Symone (1985-) amerikai színésznő, modell, énekesnő, táncos, producer és komikus.
Tartalomjegyzék:

Raven Symone rövid életrajza:
Raven Symone karrierje:

Raven Symone rövid életrajza:

Raven Symone ( nevét Raven-Symoné; Raven; Raven Symone; és Raven-Symone variációkban is írják és használják) 1985-ben született Atlantában; Christina Pearman néven. Foglalkozását tekintve színésznő, modell, énekesnő, táncosnő, producer és komikus.

Raven Symone karrierje:

1989-ben indult el a karrierje, ekkor szerepelt a ‘The Cosby Show’ című televíziós sorozatban, majd az ‘A Different World’ című sorozatban is.

Raven Symone

Raven Symone

 

1990-ben játszott a ‘TGIF’ sorozatban, majd szerepet kapott a ‘The Muppets at Walt Disney World’ című filmben.

1992-ben láthattuk a ‘The Fresh Prince of Bel-Air’ tv-sorozatban.

1993-ben a ‘Blindsided’ című filmben játszott, és szerepet kapott a ‘Queen: The Story of an American Family’ és a ‘Hangin’ with Mr. Cooper’ című sorozatokban. Ebben az évben jelent meg első stúdióalbuma, ‘Here’s to New Dreams’ címmel.

1994-ben szerepelt a ‘The Little Rascals’ című filmben.

1995-ben szinkronszerepet kapott a ‘Happily Ever After: Fairy Tales for Every Child’ című sorozatban; majd epizódszerepet kapott a ‘Bill Nye the Science Guy’ és a ‘Space Ghost Coast to Coast’ című sorozatokban.

1998-ban a főszereplő lányát alakította a ‘Dr. Doolittle’ című filmben; majd játszott a ‘Zenon: Girl of the 21st Century’ című Disney filmben.

1999-ben megjelent második albuma, ‘Undeniable’ címmel.

2001-ben játszott a ‘Dr. Doolittle 2.’ című filmben; és két sorozatszerepet is megkapott: a ‘My Wife and Kids’-ben, és a ‘The Proud Family’-ben; valamint szinkronszerepet kapott a ‘Kim Possible’ című animációs sorozatban.

2003-ban az animációs sorozatból készült filmben, a ‘Kim Possible: A Sitch in Time’ -ban is szinkronizált; majd a Disney felfedezettjeként 5 éven keresztül saját sorozatában szerepelt, melynek címe ‘That’s So Raven’; és a sorozat soundtrack albumán énekesként is bizonyított. Továbbá játszott az ‘Express Yourself’ című sorozatban, a nagy sikert a zenés főszerep hozta meg a ‘The Cheetah Girls’ című filmben; énekel a film soundtrack lemezén is.

2004-ben szerepelt a ‘Zenon: Z3’; a ‘The Princess Diaries 2: Royal Engagement’ filmekben; és szinkronizált a ‘Fat Albert’ című filmben. Játszott a ‘The Cheetah Girls’, a ‘Fillmore!’; és a ‘Disney 411’ című filmekben. Ebben az évben jelent meg harmadik albuma, melynek címe ‘This Is My Time’.

2005-ben játszott a ‘Higglytown Heroes’ és a ‘Punk’d’ című sorozatokban.

2006-ban vendégszerepet kapott a ‘The Suite Life of Zack & Cody’ című Disney sorozatban; majd kisebb-nagyobb szerepeket vállalt a ‘For One Night’, a ‘The Cheetah Girls 2’ és az ‘Everyone’s Hero’ című filmekben. Megjelent a ‘ That’s So Raven Too!’; és a  ‘The Cheetah Girls 2’ című filmhez készült soundtrack lemez is, ezeken is énekel.

2007-ben szerepelt a ‘Cory in the House’ című sorozatban.

2008-ban a ‘College Road Trip’; és a ‘Raven-Symoné Presents’ című filmekben játszott, valamint szinkronizált a ‘Tinker Bell’ című mesefilmben és az ‘American Dad!’ című animációs filmben. Megjelent a negyedik önálló albuma is, amely a ‘Raven-Symoné’ címet kapta.

2009-ben szerepelt a ‘Good Hair’ című dokumentumfilmben, és szinkronizált a ‘Tinker Bell and Lost Treasure’ című mesefilmben.

2010-ben szinkronizált a ‘Tinker Bell an the Great Fairy Rescue’ című mesében; epizódszerepet kapott a ‘Sonny with a Chance’ című Disney sorozatban, és szerepelt a ‘Revenge of the Bridesmaids’ című filmben is.

2011-ben játszott a ‘State of Georgia’; a ‘PrankStars’ és a ‘RuPaul’s Drag U’ című sorozatokban; valamint szinkronizált a ‘Pixie Hollow Games’ című mesében.

2012-ben játszott a ‘Sister Act’ című színházi darabban, és szinkronizált a ‘Secret of the Wings’ című animációs filmben.

Képek Raven Symone-ról:

filmkatalogus.hu

imdb.com

photobucket.com

starpulse.com

 

 

További információk a témában:

starity.hu

en.wikipedia.org  (angol nyelvű oldal)

filmkatalogus.hu

port.hu

disney.wikia.com  (angol nyelvű oldal)

tutifilmek.hu

 

5 Kérdés – 5 Válasz

1. Raven Symone foglalkozása,
Színésznő, modell, énekesnő, táncosnő, producer és komikus.
2. Mikor indult a karrierje?
1989-ben.
3. Mikor és hol született?
1985-ben született Atlantában
4. Születési neve?
Christina Pearm
5. 1992-ben milyen sorozatban szerepelt?
‘The Fresh Prince of Bel-Air’ tv-sorozatban.

A szerkesztő ajánlja, olvasd el te is:

Dob

Diploma

Dexter

Boszorkány

Chili

Reméljük, hogy tudtunk segíteni!

Kellemes napot!
fk-tudas.hu szerkesztősége

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.