Barikád

Hetente megjelenő hetilap Magyarországon, a címlapon bar!kád formában.36 színes oldalon,több mint  10 000 példányban kerül kiadásra minden csütörtökön. Első próbaszáma 2009 májusban , míg az első hivatalos szám 2009 júniusban került elérhetővé. Kezdetekben havonta jelent meg , majd a népszerűségnek köszönhetően 2010 januárjától  hetilapként is kapható lett. Ebben az időben a főszerkesztő Pörzse Sándor lett.

A  Magyar Hírek Kft a lap kiadója, melynek egyik tulajdonosa Vona Gábor, a Jobbik elnöke. A lap és a párt székhelye eleinte egy házban volt található, ma 2011 szeptember 20-a óta 20-a óta, a lap székhelye a 1162 Budapest, Irha utca 39. címen található.

Jogilag nincs kapcsolatban  a barikád.hu hírportál és a hetilap között, azonban azt honlapjuknak tekintik, és a névazonosság mellett emblémájuk is szinte megegyezik, valamint a szerkesztőségben is vannak átfedések. A domainnév birtokosa Farkas Gergely.

barikad_logo

Barikád

Mára digitális formában is vásárolhatóvá vált, 2012. május 24-.től kezdve.

Formátum 210 mm×295 mm

Alapítva 2009
Ár 390 Ft
Kiadó Magyar Hírek Kft.
Főszerkesztő Pörzse Sándor
Példányszám 10 000
Nyelv magyar
Politikai kötődés radikális jobboldal

 

További információk:

Barikád weboldal

Barikád hetilap facebook

Barikád TV

barikadtv

 

Barikád (torlasz)

A barikád harcok alkalmával emelt, az ellenfél átjutását, mozgását nehezítő, és a védekezést könnyebé tevő mesterséges torlasz. Sok természetes anyagot fellehet használni a torlasz építéséhez , így például köveket, járműveket, homokzsákokat, bútorokat, a területen található egyéb anyagokat. A barikádnak elsősorban kézifegyverrel megvívott közelharcok idején volt fontős szerepe, különösen olyan események  polgárháborúkban, forradalmakban, amikor a reguláris és rendőri egységekkel a gyenge erőt képviselő népi egységek ütköztek meg. A modern fegyverek és nehézfegyverzet létrejöttével a barikádok jelentősége némileg csökkent, ám a 20. század sok városi harcában használták  őket, mint például a varsói felkelés vagy az 1956-os forradalom.

Barikád Párizsban, 1848-ban

Barikád Párizsban, 1848-ban

“barikád” szinonimái:

akadály, gát, torlasz, kordon

útlezárás, úttorlasz, útzár

 

Barikád

Barikád szó

 

Forrás:

http://alfahir.hu/

http://hu.wikipedia.org/wiki/Barik%C3%A1d_%28hetilap%29

http://hu.wikipedia.org/wiki/Barik%C3%A1d_%28torlasz%29

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

"Nincs azzal semmi baj, ha egy géniusz a fiatalságot nyűgözi le. Sokkal inkább azzal van baj, akit fiatalsága ellenére nem tud egy géniusz lenyűgözni."

Julian Barnes

Advertisement

4 comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.