UFO

Az UFO az angol Unidentified Flying Object kifejezés kezdőbetűiből létesített szó, melynek jelentése azonosítatlan repülő tárgy. Az égen észlelt különös jelenségekre általában van magyarázat, ám akadnak olyanok is, melyek arra utalnak, hogy esetleg nem az ember az egyedüli intelligens lény az univerzumban.

Tartalomjegyzék:

Már a kezdetek kezdetén is
Észlelések
Filmek, sorozatok
Dokumentumfilmek
Könyvek
Játékok
Zenekar

 

 

Már a kezdetek kezdetén is

ősi barlangrajz

ősi barlangrajz

Az embereket már a kezdetektől fogva foglalkoztatta, hogy van-e a Földön kívül élet.

A sumér ékírások szerint a civilizációt egy fejlettebb faj irányította, mely a mennyből érkezett közénk. A földönkívüliek sok ábrázolásukban megjelentek, de többek között az aztékoknál és az ókori Egyiptomból is találkozhatunk ilyen jellegű leletekkel. Bizonyos barlangrajzok rakétákat, szkafanderes embereket, csészealjakat ábrázolnak, amely talán nem véletlen.

A piramisok és a Stonehenge kőtömbjei emberi erőt meghaladó építmények, sokan idegenek kezének munkáját sejtik bennük.

A paleoasztronautika szerint az ősi kultúrákat idegenek irányították, és a különböző kultúrák, vallások szent irataiban megjelenő isteni földre szállásokat valójában ufó látogatásoknak tulajdonítják.

Az afrikai dogon törzs története azt mondja, hogy a Szíriusz csillagrendszerből érkeztek hüllőszerű lények segíteni őket.

 

UFO észlelések

 

Híres és egykoron titkosított UFO észlelések

 

Az elmúlt időkben egyre több hír látott napvilágot ufó észlelésekről. A téma iránt nagy az érdeklődés, és ezt sokan ki is használják, így nem tudni, hogy melyik csupán szenzációkeltés, vagy éppen a jelenségekbe (műhold, meteor, fényes csillagok, világító lampionok, léghajók, léggömbök, stb.) való belemagyarázás, hogy földönkívüliek márpedig léteznek. Azonban vannak olyan esetek, melyeknek van igazságalapja és egy részükről maguk a minisztériumok, hivatalok rántották le a leplet, hiszen az UFO akták titkos dokumentumoknak minősülnek.

Tunguszka

Tunguszka

Texas, USA, 1883. Furcsa fények jelentek meg az égen Marfa városának szomszédságában. Nem utoljára tapasztalták a különös jelenséget, 1919-ben ismét megjelentek, és azóta már többször is észlelték, ám forrását nem tudták kideríteni, pedig megfigyelőközpontot is létrehoztak annak érdekében, hogy kiderüljön az igazság.

Szibéria, 1908.07.30. Kora reggel egy fényes égitestet lehetett felfedezni az égen, mely aztán tűzgömbbé vált, fokozatosan süllyedt majd a levegőben megsemmisült. A robbanás 30 kilométeres körzetben minden fát kicsavart, a közeli településen betörtek az ablakok, de a hangokat még félezer kilométerrel távolabb is hallani lehetett. Nyomok azonban nem maradtak utána. Valószínűleg ufó maradvány lehetett, melynek becsapódását a földönkívüliek akadályozták meg a robbantással. Ez a Tunguszka-jelenség.

USA, 1912. Egy felderítőgép pilótája azonosítatlan repülő tárgyat látott, de az elnök nem engedte nyilvánosságra hozni az esetet, így ezt és minden ehhez hasonlót titkosított.

Roswell, Új-Mexikó, 1947.07.02. Egy azonosíthatatlan repülő tárgy zuhant le a városban, majd egy héttel később a RAAF bejelentette, hogy az objektum ufó volt, és négy idegen testet találtak. Másnap az USA légiereje már azt állította, hogy egy meteorológiai léggömbről van csupán szó. Azóta az FBI megerősítette, hogy Roswell-ben valóban földönkívüli lényeket azonosítottak.

Az ufó valószínűleg azért zuhant le, mert navigációját a támaszpont radarjai megzavarták. A talált testeket alaposan megvizsgálták és felboncolták, erről egy videó is kering a neten, bár kérdés, mennyi köze van a valóságoz.

A roswelli eset mérföldkő az ufók iránt érdeklődők életében, a város szinte zarándokhellyé vált.

Új-Mexikó, USA, 1950. Repülő csészealjakat találtak, mindegyikben három, emberhez hasonló, nagyon alacsony lény feküdt fémes anyagú ruhában.

USA, 1957. Egy férfi éppen traktorjával közlekedett szántóföldjén, amikor egy repülő tárgy leszállt, a belőle kilépő emberszerű lények pedig bevitték saját járművükbe a megdöbbent embert.

Kent, Anglia, 1957. Egy harcigép-pilóta radarján különös objektumot fedezett fel, de eleinte csak bombázónak gondolta. Nem sokkal később lámpái lekapcsolódtak, és gépe már jóval távolabb volt, mint addig, az ismeretlen gépet pedig már nem jelezte a radar.

Rendlesham - ezen a helyen szállt le az UFO

Rendlesham – ezen a helyen szállt le az UFO

Rendlesham, Anglia, 1980.12.27. Két amerikai katona észlelt a laktanya közelében szokatlan, vörös és kék fényeket, melyek az egész erdőt megvilágították. A fény forrása egy háromszögletű tárgy volt, mely hamar eltűnt, majd pár óra múlva ismét visszatért. Másnap ugyanazon a helyen, ahol az objektum leszállt, két méteres átmérőjű körben találtak mélyedéseket a földben, azokban pedig a normál béta-és gammasugárzás tízszeresét mérték.

Queensland, Ausztrália, 1982. Azonosítatlan, furcsa körökre leltek. Az egyik körülbelül 2 méter átmérőjű volt, ezen belül egy kisebbet lehetett látni. A körök szélein a talajt mintha robbantották volna.

Queensland, Ausztrália, 1983 júliusa. Két szemtanú (az egyik rendőr) látott az égen körben villogó, nagy fényű ismeretlen járművet.

Birmingham, Anglia, 1997.03.20. Egy férfi kertjében látott egy kék, nagy fényű háromszöget.

Glasgow, Skócia, 1999. Egy irányítótoronyban dolgozó férfi szemei előtt repült el nagy sebességgel egy objektum.

Az egykoron titkosított aktákból kiderül az is, hogy Franciaországban egyszerre több ezren is végignéztek egy jelenséget, minden 10. amerikai állítja azt, hogy látott már ufót, egy pap pedig állítólag kézjelekkel beszélgetett is velük. A leírásokban a földönkívüliek járműve többek között bolygó, töltény, szivar, háromszög, és a tipikus csészealj alakban jelent meg.

 

UFO észlelések Magyarországon

 

Szinte nap, mint nap jelentenek újabb észleléseket az emberek, az alábbiak videókkal is bizonyított olyan jelenségek, melyeket jelenlegi tudásunk alapján nem tudunk megmagyarázni.

Pécs, 2009.10.10. Több szemtanú gömb alakú, narancssárga fényű, hangtalan objektumokat látott az égen.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye, 2012. Erős fényű, hangtalanul haladó és manőverező járműveket rögzítettek.

Veszprém, 2013.01.03. Egy csészealj alakú, gyorsan mozgó járművet kameráztak le a nappali égbolton.

Hatvan, 2013. Egy férfi a bányatónál fotókhoz kereste a megfelelő szöget, és így örökítette meg az égen megjelenő objektumokat, mely ott, a helyszínen fel sem tűnt neki, hiszen annyira gyorsak és hang nélküliek voltak az idegen testek.

Budapest, 2013. Napközben egy csészealj alakú, álló járművet kameráztak le az égen, mely egyik pillanatról a másikra nagyon gyors sebességgel tűnt el.

A videó megosztón még több felvételt találhatunk, magyar és külföldi UFO észlelésekről egyaránt.

A felvételek mellett rengeteg elmesélést is hallunk az UFO-ról. Például az Edda frontembere, Pataky Attila is állítja, hogy beszélt már földönkívüliekkel, sőt, azok egyszer már el is rabolták. Hallhattunk már Nelli néniről is, aki pedig azzal a történettel vált híressé, hogy az űrlények orvosi kísérleteket végeznek rajta.

 

UFO észlelések – linkek:

ufo.hu

ufo.zug.hu

ufo-globe.gportal.hu

ittvannak.hu

paranormal.hu

 

UFO filmek, sorozatok

 

A földönkívüliek iránti nagy érdeklődés hullámát meglovagolta a filmipar, sok film és sorozat született ebben a témában. Nézzünk ezek közül néhányat!

Az X-Akták ügynökei

Az X-Akták ügynökei

Az egyik legnépszerűbb talán az X-akták című amerikai sci-fi sorozat, mely 9 évadot élt meg. Az FBI ügynökök földönkívüli élőlények és megmagyarázhatatlan jelenségek nyomába erednek.

Az Alien filmek középpontjában egy földön kívüli parazita faj áll, melyekkel az emberek folyamatos harcban vannak.

A Háború a Földön 3000-ben játszódik, amikor a bolygó és az emberiség kihalófélben van a pszikló faj támadása miatt.

A Jelek című filmben különös események történnek – titokzatos gabonakörök, megvadult állatok, poshadt víz… az emberek menekülnek, de a harc elkerülhetetlen.

Az Alien Hunter-az idegenvadászban két kutató megfejti a földönkívüliek üzenetét, amely figyelmezteti az embereket egy lényről, amely a jég fogságában van. Sajnos az idő ellenünk dolgozik…

A számítógépes játékból a mozivászonra került Doom történetében a Mars kutatóállomásán probléma lép fel. Az emberek elindulnak felderíteni az állomást, ahol szörnyű lényekkel találják szemben magukat.

A Boszorkány-hegy című filmben egy taxisofőr két, természetfeletti képességek birtokában lévő fiatallal találkozik. Rájönnek, hogy a hegy alatt rejtőzik a világ megmentésének titka és közösen megindul a harc többek között az idegen lényekkel is.

A dolog című filmben tudósok idegen űrhajót találnak a jég alatt, benne pedig egy hibernált idegen lényt. Amikor a földönkívüli felébred, halálos parazita szabadul ki belőle.

A Negyedik típusú találkozásokban évtizedek óta jelentenek eltűnéseket, melyekről később kiderül, hogy az idegenekkel függenek össze.

Az Égi tűzben fiatalok furcsa fényjelenségeket észlelnek, egyiküket egy energianyaláb a földre teríti, a többiek elmenekülnek és jelentik az esetet a rendőrségen. A fiú 5 nap múlva kerül elő, ám az eseményekre nem emlékszik. Egy idő után azonban előtörnek belőle az emlékek.

Star Trek

Star Trek

A Star Trek című kultikus sorozatok és filmek egy olyan világban játszódnak, melyben az emberek más intelligens lényekkel élnek együtt.

A valós eseményeket feldolgozó Idegenek áldozatában apa és fia ugyanazt az álmot látja. Később az apa rádöbben, hogy az álom valóság volt: idegenek rabolták el és végeztek vizsgálatokat rajta.

A Prometheus című filmben tudósok az emberiség kérdéseire keresik a választ egy távoli bolygón, de nem is gondolnák, hogy idővel az emberi faj sorsa fog állni vagy bukni rajtuk.

A Transformersben két földönkívüli faj bolygónkon folytatja harcát, melynek tétje az univerzum jövője.

A függetlenség napja című filmben az idegenek megtámadják a Földet, céljuk annak teljes megsemmisítése.

A Támadók a Marsról középpontjában egy apa és fia van, akik közelébe idegenek települnek. Az apa idővel furcsán kezd viselkedni, így a fiú nem érzi magát biztonságban, nem véletlenül…

Az Ufó Arizónában című sci-fiben egy műhold ufóba ütközik. A lezuhant lényben két halottat és feljegyzéseket találnak. Kiderül, hogy a földönkívüli felderítő, az idegenek ugyanis a Föld elfoglalását tűzték ki célul.

Az Intruderek-egy új faj születik című filmben egy neves pszichiáter két páciensén is különös tüneteket fedez fel. Később kiderül, hogy hátterükben földönkívüliek állnak.

 

UFO filmek, sorozatok – linkek:

filmek.s9.hu

gamer365.hu

port.hu

Filmkatalógus

 

UFO dokumentumfilmek

 

Akiket nem a fantázia világa, hanem a valóság érdekel, remek dokumentumfilmeket nézhetnek meg a témában különböző ismeretterjesztő csatornákon, de online is.

 

UFO dokumentumfilmek – linkek:

Az ufók mégis léteznek 1. rész

Az ufók titkos története

Az ufók léteznek

Ufók – Rejtélyek az űrből 1. rész

UFO akták – A szürkék célja

A KGB titkos UFO aktái

 

UFO könyvek

 

Akik komolyabban érdeklődnek a téma iránt, azoknak hasznára válhatnak az alábbi UFO-s könyvek.

 

UFO könyvek – linkek:

Antikvarium.hu

UFO (Knoll Gyula)

Földönkívüliek és UFÓK (Chris Evans)

U.F.O. rejtélyek (Nemere István)

U.F.O. rejtélyek – A titokra fény derül (Nemere István)

 

UFO játékok

 

Aki kedveli a földönkívülieket, online és telepített játékokat is kipróbálhat, de kézzel fogható UFO játékok is kaphatók.

Mystery UFO


Vectron UFO

UFO játékok – linkek:

UFO nevelde

manu5.hu

m-forum.hu

miniclip.com

gamekapocs.hu

KütyüBazár

játékweb.hu

 

UFO zenekar

 

A magyar könnyűzenei együttes 1996-ban alakult. Alapító tagjai Dr. Love, Cynthia és Mercy voltak. Szerelemdoktor című albumukkal debütáltak. A következő évben a távozó Mercy helyére Doris érkezett. Ebben a felállásban adták ki Párizs és Tarzan című albumukat.

Nagy botrányt keltett, amikor a frontember Dr. Love az UFO-t ért találgatásokra reagálva bevallotta, hogy az együttes női tagjai valójában csak tátognak, az albumokon más női előadók hangjai hallhatók. Ekkor fel is oszlott a zenekar, ám nem sokkal később Dr. Love Komonyi Zsuzsival ismét életre hívta az UFO-t, és megjelent Invázió elnevezésű korongjuk. Később Komonyi is távozott, helyét Fehér Zsuzsanna vette át, de nem sokkal később ismét feloszlottak. Majd 2010-ben az utolsó felálláshoz újra csatlakozott Cynthia, és a zenekar megkezdte működését. 2012-ben azonban a frontembert prostitúció gyanújával előzetes letartóztatásba helyezték, így szerepét Balogh Bálint vette át.

A legismertebb UFO számok a Karibi party, a Szerelemdoktor, a Tarzan és a Napolaj.

Egyébként külföldön is létezett egy zenekar UFO néven, UFO 1 albumuk alább meghallgatható.

 

 

 

5 kérdés, 5 válasz:

 

K: Miből ered az UFO szó és mi a jelentése?

V: Az UFO az angol Unidentified Flying Object kifejezés kezdőbetűiből létesített szó, melynek jelentése azonosítatlan repülő tárgy.

 

K: Milyen bizonyítékok utalnak arra, hogy már az emberiség kezdetén is léteztek idegenek?

V: A sumér ékírások szerint a civilizációt egy fejlettebb faj irányította, mely a mennyből érkezett közénk. A földönkívüliek sok ábrázolásukban megjelentek, de többek között az aztékoknál és az ókori Egyiptomból is találkozhatunk ilyen jellegű leletekkel. Bizonyos barlangrajzok rakétákat, szkafanderes embereket, csészealjakat ábrázolnak. A piramisok és a Stonehenge kőtömbjei emberi erőt meghaladó építmények, sokan idegenek kezének munkáját sejtik bennük.

 

K: Mit állít a paleoasztronautika az idegenekről?

V: A paleoasztronautika szerint az ősi kultúrákat idegenek irányították, és a különböző kultúrák, vallások szent irataiban megjelenő isteni földre szállásokat valójában ufó látogatásoknak tulajdonítják.

 

K: Az afrikai dogon törzs történetének mi köze van az idegenekhez?

V: A dogon törzs története azt mondja, hogy a Szíriusz csillagrendszerből érkeztek hüllőszerű lények segíteni őket.

 

K: Melyik volt az egyik leghíresebb UFO-észlelés Amerikában?

V: Roswell, 1947. Egy azonosíthatatlan repülő tárgy zuhant le a városban, majd egy héttel később a RAAF bejelentette, hogy az objektum ufó volt, és négy idegen testet találtak. Másnap az USA légiereje már azt állította, hogy egy meteorológiai léggömbről van csupán szó. Azóta az FBI megerősítette, hogy Roswell-ben valóban földönkívüli lényeket azonosítottak.

 

 

Forrás:

Wikipédia

Wikipédia

Femina

Femina

ittvannak.hu

origo.hu

heol.hu

hír.ma

port.hu

filmkatalógus.hu

filmek.s9.hu

 

Kép forrás:

algorhythym.wordpress.com

thesun.co.uk

en.wikipedia.org

televisao.uol.com.br

tranerscity.com

telegraph.co.uk

 

 

 

Reméljük tudtunk segíteni.

Kellemes napot!

fk-tudas.hu szerkesztősége

 

A szerkesztő ajánlja, olvasd el az alábbi témákat is:

Mandula

Fenyőfa

Tetkó

Zöldség

Gyógynövény

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.