Hajsza

Hajsza

Elkeseredett kergetés, üldözés, más értelemben pedig erőltetett ütemű munkát vagy sorozatosan ismétlődő támadás valaki ellen. Filmek, sorozatok címében gyakran szereplő szó.

Tartalomjegyzék:

Hajsza filmek

Hajsza sorozatok

Fodrász- és kozmetikai szalon

5 kérdés – 5 válasz

Hajsza:

Elkeseredett kergetés, üldözés, más értelemben pedig erőltetett ütemű munkát vagy sorozatosan ismétlődő támadás valaki ellen. Jelentheti valaminek a megszerzéséért való igyekezetet is.

Hajsza a győzelemért – Rush:

Hajsza a győzelemért

1976-ot írunk. James Hunt (Daniel Brühl), a vagány brit és az osztrák fegyelmezett Niki Lauda (Chris Hemsworth) F1-es pilóta versenyzik egymás ellen a lehető legveszélyesebb pályán. A két versenyző bármire képes a győzelemért. Niki Lauda alig van túl balesetén, de volán mögé ül, hogy bebizonyítsa, mindenkinél gyorsabb. A tét a bajnoki cím.

Online nézhető

Tokiói hajsza: halálos iramban – The ast and the Furious – Tokyo Drift:

Tokiói hajsza

Sean Boswell (Lucas Black) egy kívülálló, vagány, fékezhetetlen versenyző az illegális éjszakai versenyek alvilágában. Hogy elkerülje a börtönt, amikor talpa alatt forrni kezd a talaj, kénytelen lesz katonatiszt apjához költözni, aki éppen Tokióban állomásozik. Ám itt is kívülállóként érzi magát az ország ismeretlensége miatt, mások a szokások és törvények, de hamar feltalálja magát és belekerül a driftversenyek világába, majd ezeket a versenyeket kezdi felváltani a gumicsikorgató, kisodródó, egyensúlyozós műfaj, amelyben tökélyre kell fejlesztenie képességeit. Első versenyén éppen a driftkirályt hívja ki maga ellen, aki pedig a Jakuzákkal, vagyis a japán maffiával áll kapcsolatban. A versenyt elveszíti, így Seannak muszáj együtt dolgoznia az alvilággal.

Online nézhető

Pokoli hajsza – The Objective:

Pokoli hajsza

Két hónappal a Word Trade Center ikertornyainak merénylete után (2001. szeptember 11.) egy különleges egységet és egy CIA ügynököt küldenek Afganisztánba, hogy megtalálják Mohhamad Aban-t, aki egy veszélyes vallási vezető. A sivatagi, hegyekkel körbevett tájon olyan dolgok történnek, amire még ezek a katonák sincsenek felkészítve. Furcsa fények az égen, semmiből támadó majd távozó harcosok támadása. Felmerül a kérdés a csapatban, hogy nem is evilági ellenséggel kell megküzdeniük?

Online nézhető

Halálos hajsza – Running Scared:

Halálos hajsza

Joey Gazelle éveken át élt kettős életet. Egyik életében rendes, normális apa, de a másikban a New Jersey-i olasz maffia egyik tagja. Egy félresikerült üzlet során egy rendőr meghal, a gyilkos fegyvert a maffia utasítására Joey elrejti családi házuk pincéjében. Ezzel azonban veszélybe sodorja magát, ám családját is. Joey fiának legjobb barátja, Oleg megtalálja a pisztolyt és elviszi, hogy megölje iszákos, drogos mostohaapját, aki azonban az orosz maffia tagja. Oleg elmenekül, de nyomában az orosz és az olasz maffia is, valamint a korrupt Rydell detektív. Joey és családja reménytelennek tűnő hajszába kezdnek Oleg megtalálásáért.

A főszerepet a nemrégiben elhunyt Paul Walker játssza.

Online nézhető

Hajsza a föld alatt – The Taking of Pelham 1 2 3:

Hajsza a föld alatt

A New York-i rendőreit nagy feladat elé állítják, amikor eltérítik a metrót és az álarc mögé rejtőzött banditák túszokat ejtenek váltságdíjat követelve. A rendőrök azt hiszik, hogy amatőr csapattal van dolguk, mert saját maguk vonultak az alagútba, saját csapdájukba. Azonban a zsarolók vezérének terve kegyetlen, pontról pontra kidolgozott. A film főszereplői John Travolta és Denzel Washington.

Online nézhető

A hajsza – The Chase:

A hajsza

Jackson Hammondot egy félreértés miatt börtönre ítélik. Egyik börtönből viszik a másikba, és épp ezt a hanyag őrzést használja ki, megszökik. Megáll egy benzinkútnál, ahol két rendőr tanyázik. Hogy elkerülje őket túszul ejti egy fegyvernek látszó tárggyal (csoki) egy üzletember lányát, Natelie-t, aki kezdetben ellenáll, de később rájön, hogy a férfi is áldozat és segíti menekülésében.

A főszereplő Charlie Sheen és Kristy Swanson.

Online nézhető

Gyilkos hajsza – The Following:

Gyilkos hajsza

Joe Carrollt, az elítélt sorozatgyilkost próbálja elkapni a volt FBI ügynök, Ryan Hardy. Az ügynök rájön, hogy Carrolt egy fanatikus, aki maga köré gyűjtött csapatából gyilkos szektát alapított.

Főszereplő: Kevin Bacon.

Online sorozat

A hajsza – Rush:

Az izgalmas akció-krimi sorozat az ausztrál rendőrség egy különleges ügyosztályának munkáját mutatja be. Olyan ügyeket oldanak meg, amelyeknél a gyors, határozott és pontos fellépésre van szükség.

Online sorozat

Hajsza – fodrász szalon:

Budapesten működő fodrász- és kozmetikai szalon.

5 kérdés – 5 válasz:

1. Mit jelent a hajsza szó? Válasz: Elkeseredett kergetés, üldözés, vagy valami megszerzéséért való igyekezet.

2. Milyen témájú a Tokiói hajsza című film? Válasz: Autóverseny, száguldás, drift, illegális versenyek.

3. Ki a főszereplője a Halálos hajsza című filmnek? Válasz: Paul Walker.

4. Ki a főszereplője A hajsza című filmnek? Válasz: Charlie Sheen.

5. Budapesten melyik utcában van a Hajsza fodrászat és kozmetikai szalon? Válasz: Podmaniczky utcában.

Tartalom forrása:

Magyar értelmező kéziszótára

Port.hu

Képek forrása:

Kiemelt kép

Hajsza a győzelemért

Tokiói hajsza

Pokoli hajsza

Halálos hajsza

Hajsza a föld alatt

A hajsza

Gyilkos hajsza

 

Reméljük tudtunk segíteni.

Kellemes napot!

fk-tudas.hu szerkesztősége

 

Szerkesztő ajánlja, olvasd el ezeket a témákat is:

Ubuntu

Papucs

Mézga

Antikvárium

Bőrgyógyász

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Advertisement

One comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.