Csobánka

Csobánka egy község Szentendre járásban Pest megyében. Csobánkát öt hegy (Oszoly-csúcs, Csúcs-hegy, Kis-kevély, Csobánkai nyereg, Hosszú hegy) határolja. Szub alpin klímájának köszönhetően sokan keresik fel, elsősorban légzőszervi megbetegedésekben szenvedők.

Tartalomjegyzék:

Csobánka
Önkormányzat
Szálláshelyek
Csobánka tér
5 kérdés 5 válasz

Csobánka

Neve az iráni Suban szóra vezethető vissza, jelentése pásztor. A Csobánka a honfoglalás korára vezethető vissza. De már 1177 -től megtalálható az írásokban Susubanus néven. Ma is használatos hivatalos nevét 1698. január 3 -án írták be a Pest-vármegye adókivetési könyvébe. A Csobánka és Borony név Aba nemzetség egy-egy ágából származik. Az árpád kori Hont-Pázmány nemzetség itteni birtokai a Pilis ciszterciák birtokába került a XIII század során. Ebben az időben virágzott a szőlőkultúra, a török időszakban a település szinte teljesen elnéptelenedett. Az 1690 -es nagy török ellentámadás után, Csernojevics Arzén pátriacha vezetésével nagyszámú Szerb (vagy ahogy akkor nevezték rác) népesség telepedett meg. Először szőlőtermesztéssel és pásztorkodással foglalkoztak. A XVIII század során több nemzet is elkezdett betelepülni a községbe.

csobanka.lap.hu
cserkeszpark.hu/csobanka
csobanka.ingyenblog.hu

csobanka

Csobánka madártávlatból (legikep.hu)

Önkormányzat

Mint minden önkormányzatnak a csobánkainak is saját polgármestere és képviselő-testülete van. A képviselő testület feladata a település infrastrukturális helyzetének javítása, fejlesztése. Ezt szavazás útján határozzák meg, valamint a lakosságot minden települést ért változásról kötelesek értesíteni, akár a település honlapján, akár a helyi TV -n keresztül. Feladatuk még a település fejlesztéséhez a pályázatok benyújtása.

csobanka.hu
iranymagyarorszag.hu
dimo.hu

20100320facsob

A helyi önkormányzat feladata a település fejlesztése (vedegylet.hu)

Szálláshelyek

Mivel a település éghajlata egészséges, ezért évente több turista keresi fel. Ezért a falu különböző szálláshelyek megnyitásával teszi elérhetővé a települést más településről jövő emberek részére, vannak panziós, félpanziós és szállodai ellátások, ezenkívül éttermek teszik változatossá a messziről odalátogatókat. A településnek fontos bevétele a turizmus.

agoda.com
cserkeszpark.hu
kiadoapartman.hu

200.apartman.nagymaros.szallas.20120728356.sBymc

Csobánkán sok apartman vonzza a turistákat (kiadoapartman.hu)

Csobánka tér

Csobánka tér Budapest III kerületén található, több orvosi rendelő, kultúrközpont található a területén. Hozzátartozik még Békásmegyer, saját önkormányzattal rendelkező község is. Több iskola általános és közép iskola is várja a tanulókat Békásmegyeren található a Zsigmond Károly főiskola, ahova nemcsak itthonról hanem külföldről is több diplomázni vágyó diák adja be évről évre a jelentkezését.

obuda.hu
utcakereso.hu
zskf.hu

letöltés

Csobánka tér Játszótér (obuda.hu)

5 kérdés 5 válasz

1 . Honnan ered a Csobánka név? Iráni suban szóból.

2.  Mivel foglalkoztak elsősorban a lakók? Szőlő termesztés pásztorkodás.

3.  Mi az önkormányzat feladata? A település fejlesztése.

4.  Mi az egyik legfőbb bevételi forrás a település számára? A turizmus.

5.  Melyik község kapcsolódik közvetlen Óbudához? Békásmegyer.

Reméljük cikkünk segítségükre volt!

Szép napot kíván az fk-tudas.hu csapata

A szerkesztő ajánlja, olvasd el te is:

Tiberium
Apor
Telenovella
Országhívószámok listája
Hangulatjel

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.