Telenovella

A telenovella spanyol eredetű szó két szó összeolvadásából ered, a tele vagy magyarul a televízió és a novela magyarul novella. Latin-Amerikában a XX. század közepén alakult ki, eredetileg spanyol és portugál nyelven sugározták. Ma a televíziós sorozatok egyik legnépszerűbb szórakoztató ipara.

Telenovella zene
Telenovella sztárok
Telenovella hírblog
Telenovella online nézése
5 kérdés 5 válasz

Telenovella zene

Minden telenovellának megvan a maga főcímdala. Ezek lehetnek lassú vagy gyors zenék. Sokszor a zene kifejezi a film kezdeti hangulatát. Minden telenovella főcímzenéjében énekhang is felszólal, ez lehet férfi vagy női énekes által előadott dal. Nemcsak a filmek elején, hanem a filmek végén is felszólalnak bizonyos zenék, ezek lehetnek ugyanazok mint a főcímdal de lehet más zene is, általában a filmek egyes jeleneteinél is szoktak zenék felhangozni, ezek általában különböző hatást kell hogy keltsenek a nézőkben, izgalmat, csalódást, félelmet vagy egyéb más érzelmet sugároznak a nézők irányában. Egy-egy ilyen zene megírása nem kis feladat, az íróknak meg kell nézni a filmet, ki kell választani melyik filmhez milyen zene ajánlott. Vannak olyan filmek (főleg latin-amerikai) ahol maga a főszereplő énekli el a főcímdalt és hangzik fel több jelenetnél is az ő énekhangja.

tel.5mp.eu
elmexicano2010.blogspot.hu
media-addict.hu

all-natalia-oreiro-110634

Natalia Oreiro nem csak szerepelt a Csacska angyal . filmben ő énekelte a főcímdalt is (hotdog.hu)

Telenovella sztárok

A telenovella filmek főszereplői általában még nem befutott színészek, ugyan feltűnnek más filmekben de általában epizód szereplőként. Rövidebb jeleneteket játszanak el. A telenovellában ezek a sztárok lehetnek gonosz vagy jó szereplők, több főszereplő esetében a gonosznak és a jónak is vannak saját segítőik, és ellenségeik. Ezek a színészek később ezáltal más filmekben is fontosabb szerepeket kapnak. Egy színész egy filmben több szerepet is játszhat, vagy több filmben is játszhat és ezáltal még nagyobb ismeretségre tehet szert, nemcsak a saját hazájában hanem szerte a világban. Mondhatni, hogy több színésznek ekkor kezdődik a karrier.

starity.hu
port.hu
gabriela-spanic.gportal.hu

fernando_colunga5-1600x1200

Fernando Colunga ismert telenovella sztár (imagenesfotos.com)

Telenovella hírblog

Akiket érdekelnek a telenovellák, azoknak több hírforrás, blog áll rendelkezésükre, hogy nem csak a TV -n keresztül kövessék nyomon kedvenc sorozatukat. Ezeken a blogokon hírportálokon nemcsak a filmekről, hanem a szereplőkről, stábtagokról is olvashat érdekességeket. Valamint más rajongókkal is megoszthatja a véleményét, nézeteit. Esetleg visszanézheti kedvenc részeit jeleneteit is.

http://telenovelas-blog.blogspot.hu
blogfeed.hu
televisa.blog.hu

seherezade

A telenovellákat tartalmazó blogok képeket is tartalmaznak (televisia.blog.hu)

Telenovella online nézése

Az internetnek hála már nem kell lemondanunk a kedvenc sorozatunk egy részéről se. Különböző online filmmegosztó portálokon, beírjuk a keresőbe a novella címét, de nemcsak megnézhetjük, hanem letölthetjük a részeket amiket meg akarunk nézni. Természetesen nem biztos, hogy szinkronosan találjuk meg a filmet, az újabb sorozatrészek többségében feliratosan vagy eredeti nyelven felirat nélkül található meg az interneten. Mindig minden esetben csakis jó minőségben láthatjuk vagy tölthetjük le ezeket a sorozatokat.

www.moovie.cc
www.sorozatbarat.info
www.mozicsillag.com

thumbnail

A sorozatbaráton sok telenovellát is meglehet tekinteni (statscorp.com)

5 kérdés 5 válasz

1.  Honnan indult a telenovella? Latin-Amerikából.

2.  Milyenek lehetnek a telenovellák zenéi? Lassúak vagy gyorsak.

3.  Hány szerepet játszhat egy telenovella szereplő? Többet is.

4.  Hol tudunk olvasni kedvenc telenovelláinkról? Különböző blogokban hírportálokban.

5 . Hol tudjuk visszanézni kedvenc sorozatunkat? Online filmmegosztó oldalakon.

Reméljük cikkünk segítségükre volt!

Szép napot kíván az fk-tudas.hu csapata

A szerző további ajánlatai

Ország hívószámok listája
Hangulatjel
Hürrem szultána
Bud Spencer
Cristiano Ronaldo

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.