Tokio Hotel

EMO

 

Emo az emotional szó rövidítéséből származik és jelentése érzelme, érzelgős. A 80- as évek közepe táján a punk és a pop zene elegyéből fejlődött ki az emo zene, amely életstílust is alkotott. No, de milyet?

Fall Out Boy

Fall Out Boy
forrás: .origo.hu

 

Az Emos fiúk s lányok közt nem túl sok különbséget látunk így külső szemlélőként.

Frizurájuk pont úgy néz ki, mintha a kistestvérük kezébe adták volna ollót, azzal a kéréssel, hogy csináljon nekik egy szép hajformát. A szembelóg, egyenlőtlenre vágott haj tincsek vagy feketén vagy színes tincsekkel meg vadítva. Feketével jó erősen kihúzott szempár villan elő néha-néha a hosszú frufru közül. Nyaklánc, karkötő, pisszing, talpig fekete ruha vagy nagyon élénk színű ruhával spékelve. A lényeg az, hogy minél feltűnőbb legyen. A stílus követői között öncsonkításra hajlamosak is vannak, de az átlagban szerencsére nem ilyenek a gyerekek. Igen a 13-15 éves kamaszok lettek az emosok.

Érzelmi érzékenységük miatt nagyon sebezhetőek, lázadnak az élet körülményeik ellen, dühösek a velük szembeni bánásmód miatt. A szülök, meg fejüket fogva szaladgálnak tanácsért a tanártól az orvosig.  Ámulnak, mikor az orvos megállapítja, hogy a gyermek depressziós. Kezelés szükséges, de hogy oldjuk meg?

Több időt kell fordítani utódaink nevelésére és támogatására. Az öltözködés ízlés dolga, de egy gyermek lelkének, szellemének fejlődéséhez feltétlenül szükséges a felnőttek irányítása.

Amit tudni kell az

A jelentésétől az öltözködésen keresztül az életfelfogáson át kaphatunk egy kis bepillantást.

Azonban tudni kell, hogy soha senki nem tudta még pontosan meghatározni, hogy mit az emo.

A zene hangvétele is változó, van, hogy pörög és van, hogy dallamos. A zenekarok is különfélék, így nem is csoda, hogy a rajongok  közt is több fajta csoport alakult ki. Az  fajtái

link:

Are you emo? Take this test and find out

Emo’s Austin

Emo Philips

 divat (öltözködés) – minden ami emo – Hupont

 music – Listen free at Last.fm

Forrás.

Wikipédia

Remélem tudtunk segíteni.

Szép napot kívánok.

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Könyvek legjobb barátaim.

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.