Eredet

Mi történik akkor, ha valaki be s ki tud járni más ember álmában a másik tudatába és onnan hoz- visz információkat? Ezt az elképzelést mutatja be az ” Eredet” című sci-fiakció film. Melyet minden idők 45. filmjének mondanak.

Tartalomjegyzék:
Történet
Letölthető
Eredet című könyv

Eredet főszereplője munkában

Eredet főszereplője munkában

Történet

Amerikai- Brit koprodukcióban Christopher Nolan ötlete alapján készült a film, mely 4 Oscar díj, 4 Oscar díj jelölés és 4 Golden Globe jelölést kapott. Forgatás  több helyszínen történt: Párizs, Los Angeles, Tanger, London, Calgary. A készítők törekedtek arra, hogy minél élethűbb legyen a mű, mely sikerült is.  Mozgó falak közötti küzdelem! De hát az állom világában minden lehetséges. De ezt ily  meggyőzően filmre vinni biz nem kis teljesítmény.

Cselekmény a világ legjobb álomtolvaja körül bontakozik ki, akinek fájdalmas múltja van , de a jövő sem egyszerű. Megbízzák, hogy ültessen el egy gondolatot a cél személy tudatában. Dom Cobb álomtolvaj / Leonardo DiCaprio/ mindent meg tesz a küldetés sikeréért. Nagyon nehéz a feladat hisz úgy tűnik mintha a cél személy minden lépését előre látná. A több szállón futó cselekmény a film nézése közben folyamatosan bontakozik ki, majd apránként, szinte kockáról kockára egyre kerekedik ki végére, s lesz belőle egy tökéletes egész. A színeszek remek alakítása miatt  valóssá válik a film.

 

4DVD/Blu- ray is megjelent a filmhez.

Eredet--dvd-119180

Eredet–dvd-119180

Eredet plakát

Film előzetes:

Letölthető

a film: 1;   2
És már csak Nézni kell!
Az Eredet film zenéjét Hans Zimmer szerezte, aki több Oscar díj, Golden Globe díj, Grammy díj, Satellite díj, Bafta díj, Saturn díj, Emmy díj  tulajdonosa. Több nagy sikerű film zenéjét szerezte pl.: Esőember.Bizton állítható, hogy bármelyik film zeneszerzőjeként Mr Hans Zimmer neve szerepel akkor azt a filmet meg kell nézni.

Bizony hírnevéhez most sem maradt hűtlen, ismét remek munkát végzett. Tökéletesen összhangban van a filmmel a zene  hallgasd:

 

Eredet című könyv

szerzője: Amin Maalouf

E könyv nem kapcsolódik a filmhez, de szót kell ejteni róla, mert nagyon szép irodalmi mű. Az író családtörténeti műve egyedi megközelítésben. könyv

Eredet könyv

Eredet könyv

Kérdés/válasz

1, Kinek az ötletéből készült a film?

Válasz: Christopher Nolan.

2, Ki szerezte a filmzenét?

Válasz: Hans Zimmer.

3, Ki játssza filmben a tolvaj szerepét?

Válasz: Leonardo DiCaprio.

4, Hány helyszínen zajlott a forgatás?

Válasz: Öt.

5, Ki írt Eredet címmel könyvet?

Válasz: Amin Maalouf

Források:
port.hu

 filmkatalógus

 Wikipedia

 film érték

Szerkesztői ajánlások:

Cobra 11

Beyblade

Garfield

Madagascar

Remélem segíthettem!

Szép napot kíván FK Tudás Csapata!

 

 

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Könyvek legjobb barátaim.

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.