Madagascar

 

Madagaszcar az indiai óceánban fekvő sziget. Titokzatosságának köszönhetően animációs filmek sorozata és egy videó játék is viseli a sziget nevét.

 

A világ negyedik legnagyobb szigetének számító Madagaszcar őslakosai a malagosok, de mind a mai napig nagyon sok bevándorló telepedik le a szigeten. Hivatalos nyelve a malagas és a francia. Sajnos ezt a szigetet sem kimélték a gyarmatosítok és a világ uralomra törő nagyhatalmak. Még a kalózok látogatásai is rendszeresek voltak, Dél- Karolinába innen vitték a rizst. Megfordultak a szigeten a portugálok, angolok, franciák és még a németek is. Nagyon sokáig francia gyarmat volt ez megmagyarázza, hogy miért hivatalos nyelv a francia. Az ország csak 1960-ban nyerte el függetlenségét. Lakossága hagyomány tisztelő és sokan keresztények.

 

Az itt élő növények és állatok az elszigeteltség következtében egyediek. Az állatvilágának 90%-a sehol máshol nem található meg a földön csak itt. Nem csoda tehát, hogy a sziget legfőbb bevételi forrása az ökoturizmus. Mezőgazdaság is fejlődő tendenciát mutat teraszos rizs termesztéssel sokan foglalkoznak a szigeten. Népsűrűsége 35,2 fő négyzetkilométerenként. Fővárosa Antananarivo a maga 1 391 506 fős lakosával az ország legnagyobb városa. A jelenlegi kormány céljául tűzte ki az ökoturizmus, mezőgazdaság, oktatás, egészségügy és a nemzetközi kereskedelem fejlesztését.

Fossa

Fossa
forrás:http://magicalmadagascar.blogspot.hu/2008/07/llatok-animal-life.html

Kaméleon

Kaméleon
forrás:http://magicalmadagascar.blogspot.hu

Békák

Békák
Forrás:http://magicalmadagascar.blogspot.hu

Kurol hím

Kurol hím
Forrás:http://hu.wikipedia.org/wiki/Kurol

Kurol tojója

Kurol tojója
forrás:http://hu.wikipedia.org/wiki/Kurol

Szerecsenmaki

Szerecsenmaki
Forrás:http://madagaszkarimakik.hupont.hu/2/maki-fajtak

 

A szigeten található sivatagok, esőerdők, hegyek, barlangok sokszínű állat- és növényvilágnak nyújtanak élőhelyet, melyeknek többségéről alig tudunk valamit. Nap mint nap fedeznek fel új fajokat ma is a szigeten.  A kenyérfának 7 faja található itt, 19 maki faj/ ha nem fedeztek fel közben még többet/, 70 kétéltű faj, 90000 növény faj. és még a rovarokat nem is említettem.

Nem is csoda, hogy e rejtelmekben és csodákban gazdag ország felkeltette a film ipar figyelmét is. A világ majd minden táján él állatkertben a Madagaszkárról származó maki. A 2005-ben készített animációs film a Madagaszkár 4 állatkerti állat történetét mutatja be, akik egy tévedés miatt visszatérnek a vadonba.

Aztán elkészült a 2008-ban Madagaszkár 2.

2012-ben Magyarországon is vetítésre került a Madagaszkár 3.

A Madagaszkár -pingvinek és karácsonyi küldetés következet 2005-ben.

MadagaszKarácsony 2009-ben.

Madagaszkár pingvinjei című animációs filmsorozat a televízióban a mai napig látható. Az első bemutató 2010-ben a Nickelodeon csatornán volt látható.

Még 2005-ben a játék gyártó kluboknak annyira megtetszett a Madagaszkár film, hogy elkészítették a játék verziót, melyben a filmszereplők megegyeznek a játék  karakterterekkel,  felveheti a játékos valamennyi karaktert, sőt játék közben válthatja is a karaktereket. A játékban létrehoztak még új szereplőket is, mint a Foosa Főnök.  11 szint van a játékban, amelyben egy térkép alapján haladnak a karakterek és minél magasabb szintre jutnak el annál több és erősebb képességeik lesznek. Első lépésként meg kell szerezni a játékosnak a hatalom kártyákat, hogy a választott szereplő képességeit használni tudja. Lehet a játék közben különféle kiegészítőket is szerezni. Nézd!

link:

DreamWorks Animation’s MADAGASCAR 3: EUROPE’S MOST …

Madagascar: Maps, History, Geography, Government, Culture, Facts …

Madagascar (2005) – IMDb

Madagascar – Travel Guide, Info & Bookings – Lonely Planet

allAfrica.com: Madagascar — Home

Forrás:

Wikipedia

Remélem tudtam segíteni!

Szép napot!

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Könyvek legjobb barátaim.

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.