Rém

Rém település Bács Kiskun megyében található, Jánoshalmai járásában.Bajától kb 22 km-re, keleten  található.A település az 1400-as évek elején, a korabeli feljegyzések alapján már jegyezték, Rym néven-A török megszállás idejéig, a környék legnagyobb településének számított, főként jobbágyok lakták a települést, akik állattenyésztéssel, és gabonatermesztéssel foglalkoztak.1828-ban a közösségben 169 lakos volt, ekkor indult el a település fejlődése,növekedése.Ez miatt is 1872-ben önálló községé változott.Ekkor a községhez tartozott Borota és Dzsida puszta is.E következtében  21.000 hold határa volt Rém településének.Az első iskola 1876-ban alakult meg.1900-ban templomot is építettek, ennek támogatása a Kalocsai Érseki Hivatal.1905-ben Borota település kivált, önélló lett.A területhez 14.000 hold került, azóta a település területe 7.000 hold, mintegy 4.000 hektár.Az 1920 as évek végéig a termelőszövetkezeti gazdálkodás számított fő állásnak.Jelenleg 2 fontos termelési értéket előállító Kft. foglalkozik tápgyártással, baromfikeltetéssel és tenyésztéssel. Az utóbbi időben az egyéni gazdaságokban is megnőtt az állattenyésztés és a növénytermesztés.

Jelenleg a településen 546 házban 1437 lakos található.

Látkép Rémről

Látkép Rémről

A településtől 6 km-re van az alföld legmagasabb pontja az Ólom-hegy, amely 174 m.

Népsűrűség:33,53 fő/km²
Teljes népesség:1339 fő(2010.jan1)Terület:39,93 km²
Irányítószám:6446
Körzethívószám:79
Jogállás:Község
Polgármester:Vető Zoltán
További Információk:

Rém Község Önkormányzata

Rém Térképe

Rém község leírása

 

A rém

rendező: Patty Jenkins
forgatókönyvíró: Patty Jenkins
operatőr: Steven Bernstein
producer:Mark Damon, Donald Kushner, Clark Peterson
látványtervező: Edward T. McAvoy
vágó: Arthur Coburn, Jane Kurson

A rém

A rém

szereplő(k):
Christina Ricci (Selby)
Charlize Theron (Aileen)
Bruce Dern (Thomas)
Annie Corley (Donna)
Stephan Jones (Ügyvéd)
Pruitt Taylor Vince (Gene)
Lee Tergesen (Vincent)

 

A film alapja megtörtént esemény.Aileen Wuornos, az Egyesült Államok első női sorozatgyilkosának történetét mutatja be.Gyermekkora kíméletlen, 13 éves korában már prostituált lett.Floridában keresi a pénzt, többnyire kamionosok állnak meg .Egy szórakozó helyen megismerkedik Selbyvel, és szerelmes lesz.De mivel másik munkát nem talál, ezért továbbra is prostiként dolgozik, ezzel megkezdődnek a gyilkosságok sora.Elmondása alapján két  éven belül 7 férfit öl meg, mindent önvédelem céljával.6 gyilkosságot ismer el, a bíróság pedig halálra ítéli.

Bemutató dátuma: 2004. május 20. (Forgalmazó: InterCom)

További információk:

A rém filmkatalógus

A rém online teljes film

 

Egy rém rendes család

1987. április 5-én  induló amerikai tévé sorozat.

Egy rém rendes család

Egy rém rendes család

Al Bundy a sorozat fő alakja.Régebben sikeres amerikai foci játékos, aki női cipőboltosként dolgozott, felesége a vörös hajú Peggy.Két gyermekük van:Kelly, a buta,szexi szőke hajú lány, Bud az okos , de népszerűtlen fiú.

A sorozat az indulásánál nem volt kiemelkedően népszerű, az első megjelenésnél igen sok kritika érte a sorozatot.Egy kis idő elteltével egyre több nézőt vonzott maga köré, és érdekelté vált az emberek körében.


További információk:

Információk

Egy rém rendes család adatlap

 

Rém rom

2006-ban létrejött animációs film Gil Kenan rendezésében.A film története egy házról szól, mely miután tulajdonosa elmegy, feléled, és az összes tárgyat, ami a ház közelében van, beszippantja magába – a gyerekeket is-.A film producerei Robert Zemeckis és Steven Spielberg.

rem_rom_poszter

Rém rom

 

További információk:

Rém rom adatlap

Rém rom filmkatalógus

 

Források:

http://hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%A9m_rom

http://hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%A9m

http://hu.wikipedia.org/wiki/A_r%C3%A9m_%28film%29

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

"Nincs azzal semmi baj, ha egy géniusz a fiatalságot nyűgözi le. Sokkal inkább azzal van baj, akit fiatalsága ellenére nem tud egy géniusz lenyűgözni."

Julian Barnes

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.