Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Általában újságokban, napjainkban Interneten megjelenő közérdekű tájékoztatás, felhívás, amely nagyobb közönségnek szól.

Tartalomjegyzék

Hirdetés
Jellemzői
Hirdetésfeladás
Hirdetési oldalak
Egyéb

Mi a hirdetés?

A technika fejlődése a kommunikáció forradalmát hozta magával. (és fordítva is) Ennek eredménye, hogy ma, a XXI. században rengeteg helyről szerezhetünk információt.

Ha valaki állást, lakást, autót, egyéb használati tárgyat, esetleg szolgáltatást keres, akkor sokszor figyeli a hirdetéseket. A hirdetés rövid, tömör, lényegre törő. Célja a tájékoztatás, illetve  értékesítés.

Melyek a hirdetés jellemzői?

Megkülönböztetünk hirdetést, és aprohirdetest.

A hirdetés témája hasonló a reklámhoz, de megjelenése különbözik. Jóval egyszerűbb, ritkán tartalmaz képet (kivétel pl. a lakáshirdetés). Ha rádióban vagy a tévében hangzik el, akkor egyszerű, feliratos, vagy szóban hangzik el. Nem tartalmaz képet, zenei aláfestést. Külső megjelenési formája változatos, többféle betűtípust, színt, egyéb nem nyelvi jelet tartalmaz.

Hogyan adhatunk fel hirdetést?

Mire kell figyelni? Milyen a jó hirdetés?

Amikor újságban hirdetünk, akkor fizetünk érte. Kitöltjük a feladásához szükséges lapot, amely a tárgyat, lakást, állást, egyéb dolgot röviden bemutatja. Általában szavanként kell fizetni, tehát minél rövidebb a hirdetés, annál kevesebbe kerül. Jó, ha csak a lényeges információkat adjuk meg. Fontos az elérhetőség megadása telefonszámmal, jeligével vagy névvel és címmel. Vannak olyan internetes oldalak, amelyeken ingyenesen adhatunk fel hirdetést.

Jó hirdetés

Jó hirdetés

Ingyenes hirdetés

Ingyenes hirdetés

Képforrás:

ingyenhirdetes.blog.hu

apro.besthungary.hu

Hirdetési oldalak

Napjainkban reneszánszát éli az Interneten történő adás-vétel. Egyre több hirdetési oldal van, ahová regisztráció nélkül, vagy regisztráció után feltölthetjük az eladni kívánt terméket. Illetve böngészhetünk, ha vásárolni kívánunk.

Ilyen népszerű oldal a vatera. Az oldalra regisztráció után beléphetünk, majd böngészhetünk. Bizonyos idő után (vásárlás) felajánlják, hogy teljes jogú felhasználója lehetünk az oldalnak, azaz eladók is lehetünk. A hirdetés ingyenes, csak bizonyos szolgáltatásokért, pl. kiemelés kell fizetni. Az eladott termék után a vételár bizonyos százalékát be kell fizetni egy megadott számlaszámra.

Vatera online hirdetés

Vatera online hirdetés

teszvesz társoldala a Vaterának. Ha valamit feltöltünk a Vaterára, akkor kérhetjük, hogy a Teszveszen is megjelenjen. Ugyanolyan feltételekkel működik, mint a Vatera.

Teszvesz online hirdetés

Teszvesz online hirdetés

Magyarország egyre népszerűbb online hirdetési oldala az aprod. Nemcsak vásárolni, hirdetni lehet, hanem különböző akciókat is meghirdetnek, hogy növeljék népszerűségét. Jelenleg egy nyereményjátékot hirdettek, melynek keretében hetente egymillió forintot sorsolnak ki a hirdetők között. (10X100 000 Ft-ot bankkártyán)

Apród online hirdetés

Apród online hirdetés

A jofogas.hu weboldalon szintén hirdethetünk. Megyénként lehet kereskedni mindenféle dologgal.

Népszerű hirdetési oldal az expressz. Regisztrálni szükséges ide is. Ma már az internetes kereskedelemnek is megvannak a maga szabályai. Jó tudni, hogy a hirdetéshez nem ajánlott e-mail címet megadni, az elérhetőségeket sem mindegy, hogyan adjuk meg.

Képforrás:

szek.org

mediaunio.hu

allegrogroup.hu

Egyéb hirdetési oldalak

Társkeresők

tarskereso.lap.hu

parom.hu

loveme.hu

tarskereso.elittars.hu

50plusz-klub.hu

talalka.hu

Ingatlan hirdetés

ingatlanbazar.hu

ingatlan.lap.hu

5 kérdés, 5 válasz

1. Mi a hirdetés? – nagyobb közönségnek szóló közérdekű tájékoztatás, felhívás

2. Milyen formái vannak a hirdetésnek? – van hirdetés, apróhirdetés

3. Mi jellemző rá? – rövid, lényegre törő

4. Melyek a legnépszerűbb hirdetési oldalak? – Jófogás, Vatera, Teszvesz … stb.

5. Mit lehet eladni? – kocsit, állatot, használati tárgyakat, mindenfélét

A szerkesztő ajánlja, olvasd el te is:

volkswagen

cinema-city

vac

kezilabda

arena

Reméljük, tudtunk segíteni.

További szép napot kíván az fk-tudas  csapata!

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Nem az okos, aki sokat beszél. (orosz közmondás)
A tudás hatalom. (Sir Francis Bacon)

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.