Nyelvvizsga

A nyelvvizsga egy lényegében külön bizonyítvány, arra szolgál hogy az vizsgázó számot adjon nyelvtudásáról. Megkülönböztetünk szakmai és társalgási nyelvvizsgákat ezen belül van közép és felsőfokú. Ma a nyelvvizsga elengedhetetlen az egyetemek főiskolák diplomák megszerzéshez.  

Angol nyelvvizsga 
Német nyelvvizsga
C1 típusú nyelvvizsga
Nyelvtanfolyam
Euroexam nyelvvizsga

Angol nyelvvizsga

Az angol nyelvvizsgát mint ahogy a neve is mutatja, angol nyelvből tesszük le. Lehet felső vagy középfokú. Megkülönböztetünk B1 (alap) B2 (közép) és C1 (felső) fokú nyelvvizsgákat. Mindegyik nyelvvizsga attól függően hogy melyiket tesszük különböző nehézségű. Megkülönböztetünk szakmai és társalgási nyelvvizsgákat. A szakmai nyelvvizsga egy adott munkaterületen (gépészet) szükségesek míg a társalgási nyelvvizsga a kommunikációban játszik fontos szerepet.

1291536120_144151107_1-Fotok--Angol-nyelvvizsga-Magyarics-Peter-1291536120

Angol nyelvvizsga felkészítő könyv

5percangol.hu
angolnyelvtan.wordpress.com
nyak.hu
myschoolnyelviskola.hu
angoltanszek.hu

Német nyelvvizsga

A német nyelvvizsga a német nyelvből szerzett tudásunkat hivatott úgymond bizonyítani. Ebben a nyelvben is megkülönböztetünk B1, B2 és C1 típusú nyelvvizsgákat. Itt is megkülönböztetjük a társalgási és szakmai nyelvvizsgákat. Az angolhoz hasonlóan a német nyelvvizsgában is van írás és szóbeli vizsga. Egy bizonyos százalékot el kell érni hogy sikeresnek mondhassuk a vizsgát.

693919_4

német nyelvvizsga felkészítő feladat könyv

berlitz.hu
pannon-nyelvvizsga.hu
bonusnyelviskola.hu
hatos.hu
metisz.hu

C1 típusú nyelvvizsga

A C1 nyelvvizsga a legmagasabb, felsőfokú nyelvvizsga. Bármelyik élő nyelvből letehetjük. (holt nyelvből is pld latin is letehető de ez esetben szükség van egy élő vagyis ma is használt nyelvből is vizsgát tenni) A vizsga írás és szóbeli feladatokból áll össze. Az írásbeli több részből-szövegértés,hiányos szavak behelyettesítése, levél vagy egyéb szöveg lefordítása magyarról- áll. A szóbelin felmérik a vizsgázó szókincsét és szóbeli tudását. A feladatok Szóbeli: Beszédkészség személyes beszélgetés: 6-8 kérdés. önálló témakifejtés képek alapján: Egy téma. Szituációs feladat 1 rövid szituáció. Erre 20 perc van adva. Hallott szöveg értése. Jegyzetkészítés 10 címszó. Igaz-hamis választásos feladat 10 állítás. Írásbeli: Íráskészség irányított fogalmazás 4 szempont. Olvasott szöveg értése: Szövegrészek összekapcsolása (10 összekapcsolás) Kérdésekre rövid válasz (10 kérdés) lyukas szöveg önálló kiegészítése (10 kiegészítés)

cityandguilds.hu
users.nik.uni-obuda.hu
webulo.hu
prohardver.hu
angolfordito.com

nyelvvizsga_bizonyitvany

Nyelvvizsgát igazoló bizonyítvány (mno.hu)

 

Nyelvtanfolyam

Az interneten rengeteg nyelvtanfolyam illetve nyelvvizsgára felkészítő cégek vannak. Ezek célja hogy a nyelvet tanuló illetve nyelvvizsgát tenni szándékozó személyek felkészülését segítse. Vannak költségtérítésesek és támogatott nyelvi képzések. Megkülönböztetünk távolsági, online, levelezős és rendszeres nyelvi felkészítést. Valamint rövid és hosszabb képzéseket. Legismertebbek az ELO a Katedra és a Babilon-nyelvstúdió.

elo.hu/nyelvi_tananyagok
katedra.hu
brainturbo.hu/
bonusnyelviskola.hu
babilon-nyelvstudio.hu

ELO__Europai_Levelezo_Oktatas__Spanyol_nyelv_8073790432

Európai Levelező Oktatás spanyol nyelvi feladatok (elo.hu)

Katedra

Katedra nyelvtanfolyamismertető (katedra.hu)

 

Euroexam nyelvvizsga

Az Euroexam angol és német nyelvvizsga egyesíti mindazt, amit a vizsgázók és a vizsgát elfogadók ma elvárnak. Minden feladata az Európa Tanács “Európai Nyelvi Keretrendszerére” épül. Ez pedig garanciát jelent mind a valódi nyelvtudásra, mind a használható, valódi papírra. Az Euroexam mindenütt érvényes államilag és nemzetközileg elismert nyelvvizsga bizonyítványt ad. 2002 – ben elnyerte a Az Európai Nyelvi díjat. A vizsga letehető egy illetve két nyelvi változatban is. A komplex nyelvvizsa mellett lehet jelentkezni csak szó vagy csak írásbeli nyelvvizsgára is. Az itt letett nyelvvizsgákat elfogadják a főiskolákon és a munkahelyeken is.

euroexam.org/
eduline.hu/cimke/euroexam
zenitnyelviskola.hu/?mode=euroexam
unitanoda.hu/euroexam
nyelvvizsga.kozge.info/

kozge_ep

Euroexam vizsgaközpont Békéscsaba Széchenyi István Szakközép Iskola (euroexam.org)

5 kérdés 5 válasz 

1 Mire jó a nyelvvizsga? A nyelvvizsga bizonyítja a a vizsgázó nyelvtudását, a sikeres nyelvvizsga elengedhetetlen a főiskolai egyetemi diplomákhoz.

2 Milyen típusú nyelvvizsgák vannak? Megkülönböztetünk B1 (alapfok) B2 (középfok) és C1 (felsőfok) nyelvvizsgákat.

3 Milyen nyelvből tehetünk nyelvvizsgát? Nyelvvizsgát bármilyen élő (vagyis ma is használatban lévő) nyelvből letehetjük. Abban az esetben ha holt (latin) nyevlből kívánjuk letenni akkor egy ma is használt nyelvből is le kell tenni

4 Melyek a leghíresebb nyelviskolák? ELO, Katedra, Barinturbo és Bonus nyelviskola.

5 Miből áll a nyelvvizsga? A nyelvvizsga írás és szóbeli vizsgákból áll Az írásbelin íráskészséget míg a szóbelin a szituációs feladatokat, jegyzetkészítést és igaz-hamis feladatok vannak.

 

Reméljük, hogy tudtunk segíteni!

További szép napot!

fk-tudas.hu szerkesztősége

A szerző ajánlja

300
születésnap
wellness
KIA
ING
Ford
Festék

 

 

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.