Vigadó

A vigadó egy szórakozási egység, elsősorban étterem, de rendezvények lebonyolítására is alkalmas középület. Valamint egy esti televíziós műsor címe.

Vigadó étterem Debrecen
Vigadó téri hajóállomás
Krúdy vigadó Nyíregyháza
Péntek esti vigadó
5 kérdés 5 válasz

Vigadó étterem Debrecen

Povolny Ferenc tervei alapján épült fel 1826-ban, klasszicista stílusban. Az épület eredetileg fürdőház volt. Az 1800-as évek végétől az 1970-es évekig üzemelt egy terasz is, amit a későbbiek folyamán bezártak. 2003-ban újra megnyitották a Vigadó teraszát az eredeti állapotok szerint. Új gasztronómiai kínálatot vezettek be egyben a hagyományokat is felelevenítették. A terasz májustól októberig van nyitva. Nemcsak a helyiek körében népszerű, rengeteg nyaraló és turista keresi fel az éttermet. 2006-ban kiérdemelte a Magyar Turizmus Zrt és a Virágos Magyarországért Mozgalom Rozmaring-díját, valamint 2007-ben az Év Üzlete 2007 elismerést. Magyaros konyhája méltán tette népszerűvé az éttermet.

1vigado(1)

A debreceni vigadó terasza (portal.debrecen.hu)

aquaticum.hu
regivigado.hu
etterem.hu

Vigadó téri hajóállomás

A MAHART PassNave Személyhajózási Kft. Magyarország legnagyobb múlttal rendelkező személyhajózási vállalkozása. A közel 120 éve működő vízi személyszállítás elsősorban a Dunára, összpontosul. A céget 1994. január 1-jén alapították, a MAHART Magyar Hajózási Rt. 100%-os tulajdonú társaságaként. A 2008-ban privatizálták a társaságot ezt követően 84%-os többségi tulajdonos a több mint 60 éve működő Masped Zrt. lett, ami hazánk piacvezető szállítmányozási és logisztikai vállalata is egyben. A társaság személy és teherszállítással is foglalkozik. Vannak rendezvényhajók is. Nemzetközi szállítmányozást is lebonyolít. A szezon május 1 és szeptember 28, a főszezon június 30 és augusztus 31 között zajlik. Ez idő alatt a hajók mindennap közlekednek. Ilyenkor rengeteg turista fizet be egy hajó kirándulásra.

23

Vigadó téri hajóállomás kikötője (budapestcity.org)

mahartpassnave.hu
veledutaztam.hu
utazom.com

Krúdy Vigadó Nyíregyháza

A vigadó a Sóstógyógyfürdő területén, a Sóstó partján található, 1911-ben építették eklektikus stílusban. A szálló épülete egy régi földszintes vendégfogadó helyére épült. Hamarosan a társasági élet egy jelentős központjává vált. Az épület terveit Pollack Mihály és Feszl Frigyes Pesti Vigadójának épülete alapján készítette el. Pazár István építész. Az étteremben és teraszán remek ételekkel, grill szigettel és élő zenével várják a vendégeket. A szálloda és vigadó azért kapta Krúdy Gyula után a nevét, mert az író szeretett ott tartózkodni. Az épületet 2003-ban felújították, ideális kulturális, üzleti vagy egyéb más rendezvények lebonyolításához is. A terasz 800 nm2 300 fő befogadására alkalmas részben fedett.

letöltés

Krúdy Gyula vigadó és szálloda (belfoldiszallasok.hu)

nyiregyhaza.varosom.hu
sostoonline.hu
etteremnyiregyhaza.hu

Péntek esti vigadó

A Péntek esti vigadó egy zenés, táncos műsor. Ahogy a neve is mutatja péntek esténként került adásba a műsor, egyszerre szolgált igényes és szórakoztató műsorokkal. A műsor folyamán nemcsak zenék hangzanak el, helyt kap a vetélkedő és a humor is. A zenék között megtalálható a lakodalmas, nép és könnyű zene is. Ismert énekesek, sztárvendégek léptek fel minden este a televíziós műsor folyamán. A legismertebb rendszeresen fellépő vendég előadó Zámbó Jimmy volt, halála után a csatorna (akkor az RTL Klub) levette műsoráról az adást kegyeleti okokra hivatkozva.

letöltés (1)

Péntek esti vigadó kezdete (tv.animare.hu)

port.hu
notatv.hu
zene.hu

5 kérdés 5 válasz

1 Milyen stílusban épült a Debreceni vigadó? Klasszicista.
2 Mikor alapították a MAHART-t? 1994. január 1.
3 Mikor épült a Krúdy Gyula Vigadó? 1911-ben.
4 Milyen stílusban épült a Krúdy Gyula Vigadó? Eklektikus stílusban.
5 Mi a péntek esti vigadó? Egy zenés táncos műsor.

Reméljük cikkünk segítségükre volt!
Szép napot kíván az fk-tudas.hu szerkesztősége

A szerző ajánlja, olvasd el te is!

Teljes kiőrlésű
Szobrászat
Busa
NBA
Sharp

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.