Zoom

A zoom szó az angol nyelvből származik, jelentése közelítés, melynek főleg az idegen nyelvből átvett formáját, a zoomolást használjuk.

Tartalomjegyzék:

Mi a zoom?
Bányai István – Zoom
ZOOMMODELS
ZOOM fogfehérítés
Zoom Player
Zoom hangeszközök és kiegészítők
Zoom kerékpár alkatrészek
Nike Zoom cipők
Bergen op Zoom
Zoom kapitány kalandjai
Zoomout
Carp Zoom
Water Zoom

 

Mi a zoom?

 

Olympus Ultra Zoom

Olympus Ultra Zoom

A fényképészetben az objektívhez kapcsolódik. Az objektív egy olyan optikai rendszer, mely valódi képet rajzol. Összegyűjti a látószögébe eső fényt, majd a tengelyére merőleges anyagra (ami lehet fotófilm, érzékelő lapka) vetíti – hasonlóan működik, mint az emberi szem.

Az objektív lehet fix, illetve nem fix. Utóbbi a zoom, melynek két típusa van. Az optikai esetében valós nagyítás, közeledés történik, mely a többfókuszú lencsetagoknak köszönhető. Ezek egymáshoz képest történő elmozgatásával (a fókusztávolság megváltoztatásával) az eredeti téma egy kisebb részlete közelebb kerül anélkül, hogy romlana a képminőség. Ezzel szemben a digitális képminősége gyengébb, hiszen ekkor a kész kép egy részletét nagyítjuk fel.

 

A fókusztávolságot mm-ben adják meg, és ezeket a távolságokat a következő csoportokba sorolják:

Super Wide angle: <20 mm

Wide angle: 24-35 mm

Normal: 50 mm

Telephoto: 80-300 mm

Super Telephoto:  >300 mm

 

Zoom kategóriák:

Közepes: 3x-os vagy annál kevesebb

Jó: 4x-8x

Nagyon jó: több mint 8x-os

Digitális fényképezőgépek zoom szerint

 

Samsung Galaxy S4 Zoom

Samsung Galaxy S4 Zoom

Nemrég jelent meg a piacon a Samsung Galaxy S4 Zoom, mely egy okostelefon 10x-es optikai zoommal, amivel tökéletesen belesimul a kompakt digitális fényképezőgépek világába.

Ez persze jelentősen megnöveli a telefon méretét és tömegét egyaránt, ahogyan az árát is.

Teszt

Árak és vásárlás

 

ZOOM Magazin és fotó AKADÉMIA

 

Közelítésre nem csak fényképezőgépeknél van lehetőség, hanem más eszközökkel is apró részleteket vizsgálhatunk közelebbről a zoom segítségével, például mikroszkópok, távcsövek esetében.

Mikroszkópok

Nikon mikroszkópok

Távcsövek

 

Bányai István – Zoom

 

Képek egymásban. A magyar származású, Amerikában élő illusztrátor nevéhez fűződik a Zoom című kötet, melyben semmi sem az, aminek elsőre gondolnánk. A kis tanyából eljutunk egy hajóra, onnan a busz oldalára, a televízióba, egy bélyegre, majd egy szigetre, a levegőbe… Bányai csalóka módon tárja elénk egyes illusztrációit, melyek aztán folyamatosan változnak.

A könyv 1995-ben jelent meg, azóta több mint 20 országban adták ki.

A könyv megvásárlása

 

ZOOMMODELS

 

ZOOMMODELS

ZOOMMODELS

Már több mint 10 éve tevékenykedik a piacon. Éppen ezért jól tudják, hogy kikkel érdemes együttműködni. Modellekkel kizárólag profi megrendelőket látnak el, akik azokat nem költségnek, hanem befektetésnek tekintik. Nemzetközi partnereik csakis divattal kapcsolatos munkákkal foglalkoznak. A cég nem csak több hónapos utazásokat, hanem pár napos munkákat is szervez.

Küldetésük, hogy megtalálják azokat a modelleket, akik olyan piacokon is sok munkát tudnak megnyerni maguknak, ahol a verseny nagyon erős. Folyamatosan várják 172 cm-nél magasabb, vékony testalkatúak jelentkezését. Honlap

 

ZOOM fogfehérítés

 

ZOOM! Előtte-utána

ZOOM! Előtte-utána

Manapság már rengeteg fogfehérítési módszer közül választhatunk. Az egyik a fogorvosi rendelőkben zajló ZOOM! AP, amely biztonságos, gyors és látványos megoldást kínál – 8 árnyalattal lehetnek fehérebbek fogaink, de tapasztaltak már 11-13 árnyalatnyi világosodást is.

Az eljárás előkészületekkel (fogkő eltávolítás, polírozás, szükség esetén tömés) együtt körülbelül 75 percig tart. Először egy ajakterpeszt helyeznek be az ajkak tartására. Ezután ínyvédő habot visznek fel, amely óv a 25%-os koncentrációjú fehérítő zselétől, melyet a fogak felszínére kennek, majd speciális, 480 nm hullámhosszú lámpával világítják meg (3×15 perc). A lámpa hatására aktiválódik a hidrogén-peroxid, melynek során aktív oxigén szabadul fel – ez távolítja el egyenletesen a fog felszínén és mélyebb rétegeiben lévő elszíneződéseket. Végül védőréteg kerül a fogakra.

 

Az eredmény tartóssága leginkább a szájhigiéniától és az életmódtól függ. Ajánlott kerülni az erős színezőanyagokat tartalmazó ételeket/italokat (kávé, tea, vörösbor, kóla, meggy, szeder, áfonya) és a dohányzást. Ez különösen fontos a kezelést követő 2-3 napban. Amennyiben mégsem tudunk lemondani ezekről az ízekről, úgy évente 1-2 színfenntartó kezelést javasolnak, mely éjszakai sínnel zajlik, és csupán 1-2 napig tart.

 

A Philips ZOOM megalkotta az otthoni sínes fogfehérítő készletet, a DAY WHITE/NITE WHITE rendszert, melynek eredménye már néhány nap használat után látható. Naponta mindössze 2×30 perces alkalmazása szükséges, a kezelés átlagosan 10-14 napig tart.

Az orvos lenyomatot készít a fogsorról, ez alapján készül el a kezeléshez szükséges sín. A gyakorlati lépések elsajátítása után már otthon is el tudjuk végezni a fogfehérítést.

Bővebb információ ITT.

 

Zoom Player

 

A Zoom Player felülete

A lejátszó felülete

Egyszerűen kezelhető lejátszó, mely kezeli az AVI, AAC, AC3, AIFF, ALAC, AMR, APE, ASF, CDA, DAT, DTS, FLAC, DivX, IT, MKA, MO3, MPC, MPEG, MTM, M2V, OFR, RA, S3M, TTA, UMX, VOB, WMV, WV, XM és XVID adatokat, valamint a legtöbb képformátumot. Lejátszik audio CD-ket, támogatja az MP3, OGG, VORBIS, WMA zenéket is. További lehetőségei közé tartoznak a DirectShow DVD szűrők, az OSD menü, a TV- és overscan támogatás.

LETÖLTÉS / Free 8.00 RC3 (magyar)  

LETÖLTÉS / Home Free 8.5.0 (angol)

 

Zoom hangeszközök és kiegészítők

 

Zoom H4n

Zoom H4n

A Zoom különböző hangeszközöket és kiegészítőket gyárt: sztereó mikrofonok, kiegészítő puskamikrofon, gitár multieffektek, (videó)diktafonok, hordozható felvevők, mikrofonállvány adapterek, fényképezőgép adapter, tokok, táskák, vezetékes távirányító, vezérlőpedálok, kiegészítő készletek is található kinálatában.

Az egyes termékekről információkat és vásárlási lehetőséget az alábbi oldalakon találunk:

MEZZOFORTE

HANGSZERDISZKONT.HU

MUZIKER

 

Zoom kerékpár alkatrészek

 

A Zoom márka a kerékpárőrülteknek is ismerős lehet. A termékek skálája szinte mindent lefed, ha bicikli alkatrészről van szó, a kormánytól kezdve a teleszkópon át a nyeregcsőig. Itt érdemes szétnézni: eBIKE.hu

 

Nike Zoom cipők

 

Breathe

Nike Zoom Breathe

Breathe

Courtlite 3

Nike Zoom Courtlite 3

Courtlite 3

Vapor 8 Club

Nike Zoom Vapor 8 Club

Vapor 8 Club

Vapor 9 Tour

Nike Zoom Vapor  9 Tour

Vapor 9 Tour

Vomero+ 8

Nike Zoom Vomero+ 8

Vomero+ 8

Nike Zoom cipők

 

Bergen op Zoom

 

Bergen op Zoom

Bergen op Zoom

Hollandiában, Észak-Brabant tartományban, a Zoom patak partján fekszik. A 93,13 km2 területű városban 65 454 fő él, népsűrűsége 810 fő/km2.

Vikingek hódították meg 880-ban, 15. században virágzó kereskedőváros volt. 1795 és 1814 között a franciák uralták.

A városban olyan nagyvállalatok vannak, mint a Philip Morris International vagy a SABIC Innovative Plastics, melyek a lakosság és a környékbeliek nagy munkaadói.

 

Zoom kapitány kalandjai

Részlet a Zoom kapitány kalandjai című filmből

Képkocka a filmből

Az 1995-ös amerikai vígjáték egy galaxis Pangea nevű bolygóján játszódik. A gonosz Lord Vox uralkodik, aki ellen fellázadnak az emberek. A kis Baley és robotbarátja, Alumina úgy gondolják, hogy ebben a nagy felfordulásban már csak a kapitány segíthet. Ő viszont a Földön egy tévésorozat hőse, akit egy B kategóriás színész alakít. Azonban ha a világ megmentéséről van szó, azonnal felveszi a kesztyűt a Pangeán. Itt viszont már nem színészi képességeire van szükség, a dolgok élesben mennek.

 

Zoomout

 

A kupongyűjtő oldal azok számára jött létre, akik szeretik az online kuponokat, de se kedvük, se idejük nincs az összes kuponos oldal átböngészésére. Ez a portál az összes kupont összegyűjti, melyek közül részletes kereső segítségével válogathatunk, és a közösségi vásárlás legújabb eseményeiről és híreiről is rögtön, egy helyen értesülhetünk. Az oldalon a kuponos cégekről részletes leírást és értékelést is találhatunk. Honlap

 

Carp Zoom

Carp Zoom

Carp Zoom

A horgászok igényeit kiszolgáló Fish Kft. 1994-ben alakult, s azóta dinamikusan fejlődik. Európa több mint 20 országában forgalmazza saját márkás termékeit, a Carp Zoom-ot és a Carp ’n’ Carp-ot. Horgászbotok, etetőanyagok, etetőanyag adalékok, aromásított kukoricák, pellet, boilies, puffasztott rizs és búza, csontkukac és kukorica utánzat, lebegtető golyó (pop ups), tigrismogyoró utánzat – csak néhány elem a hatalmas Carp Zoom kínálatból. A teljes lista ITT.

 

Water Zoom

Water Zoom

Water Zoom

Segítségével a kerti tömlőt magas erejű mosóvá alakíthatjuk. A szelepen áthaladó vizet a szerkezet összepréseli, ezáltal ellennyomást hoz létre, ami a víz előrehaladásával egyre növekszik. Különösen ajánlott autókhoz, kerítéshez, falakhoz és kerti bútorokhoz.

Részletek és megrendelés: WS Teleshop

 

Linkek:

Zoom Fashion Cafe

Zoom Design Kft.

Zoom Póker PokerStars

 

5 kérdés, 5 válasz:

 

K: Mi a zoom?

V: A szó az angol nyelvből származik, jelentése közelítés, melynek főleg az idegen nyelvből átvett formáját, a zoomolást használjuk.

 

K: Melyik a két típusa?

V: Az optikai és a digitális.

 

K: Mi jellemző az optikaira?

V: Esetében valós nagyítás, közeledés történik, mely a többfókuszú lencsetagoknak köszönhető. A képminőség nem romlik.

 

K: Mi jellemző a digitálisra?

V: Képminősége gyengébb, hiszen ekkor a kész kép egy részletét nagyítjuk fel.

 

K: Milyen más eszközök rendelkezhetnek zoommal?

V: Például a mikroszkópok és a távcsövek.

 

Forrás:

Wikipédia

libri.hu

itszotar.hu

illesdaniel.hu

hvg.hu

zoommodels.hu

pheidias.hu

download.chip.eu

szoftverbazis.hu

port.hu

carpzoom.hu

wsteleshop.hu

 

Kép forrás:

iconify.it

updateshunt.com

modellonline.hu

po-free.ru

samsontech.com

webshop.playersroom.hu

Wikipedia

pestiest.hu

csidistribution.ca

made-in-china.com

news.softpedia.com

bestdentalhungary.com

 

Reméljük tudtunk segíteni.

Kellemes napot!

fk-tudas.hu szerkesztősége

 

A szerkesztő ajánlja, olvasd el az alábbi témákat is:

Vörös

Vidéki

Buli

Tábla

Őr

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.