College

A college a latin Kollégiumból átvett szó. Egyetemek főiskolák és egyéb szakképesítéssel foglalkozó bentlakásos intézmény. Elsősorban az USA, Egyesült- Királyság és Írország területén terjedt el de Magyarországon is népszerű. Valamint egy füzet és ruha márka is

College
College Békéscsaba
College film
College füzet

College

A College egy felsőfokú oktatási intézmény  Észak-Amerikában. Részét képezi az ún. posztszekonderi oktatásnak, egyfajta hidat alkotva a középiskola., a munkaerőpiac és az egy.-ek közt. Nyújthat alapozó kurzusokat egy.-re előkészítő v. szakképző tanfolyamokat, v. éppen kulturális, szociális igényeket elégít ki. Az Amerikai Egyesült Államokban részét képezik a felsőokt.-nak, és elsősorban egy.-re való felkészítést végeznek, de vannak szakképzéssel foglalkozó vagy kézműves tanfolyamokat nyújtó community collegek is. Az egy.-re felkészítő community collegeon szerzett krediteket beszámítják az egy.-en. 1250 community collegeban 5,5 millió hallgató tanul az USA-ban, ahol ennek az intézménynek a hagyományai e század elejére nyúlnak vissza. A nyolcvanas évekre az amerikai felsőokt.-ban résztvevők fele ezekre a főisk.-kra járt. A svéd, francia ilyen jellegű intézmények inkább a felső középfokú képzéshez kapcsolódnak, és miután itt már a középfokon is nagyobb a specializálódás, mint az angolszász országokban, erősebben szakképző jellegűek. A community college típusába sorolható még a német Volkshochschule, ill. az angol College of Further Education, amely elsősorban a folytonos felnőttképzést szolgálja, ahol nagy szerepet kapnak a helyi közösségek kulturális és szociális igényei.

USA College

Egy College az USA – ból (fotothing.com)

citycollege.hu
hubbardcollege.hu
leiterjakab.blog.hu
kaplaninternational.com
eduline.hu

College Békéscsaba

A Csaba College Külkereskedelmi és továbbképző központot 1990 – ben hozták létre. Az intézmény célja hogy felkészült, magas szintű szakmai és nyelvi tudással rendelkező szakembereket képezzenek. Az OKJ – s képzések közül kiemelkedik az informatika, a külkereskedelem és az ügyvitel és marketing. A cég profiljában nagy szerepet kapnak a vállalati kihelyezett képzések.
csaba-college.hu
aranyoldalak.hu
cegfurkesz.hu
fixidopont.hu
bekesi-ceg.lap.hu

College

College Békéscsaba (csaba-college.hu)

College film

Felsőbb éves egyetemista srácok hódító kalandra indulnak egy ártatlannak tűnő nyári táborba az elsőéves csajokhoz. A fiúk számára hamar kiderül, hogy egy kicsit félreértelmezték a helyzetet. Ez a kis tévedés végzetes következményekkel jár. Hódító macsókból másodpercek tört része alatt válnak könnyű prédává. A fiúk küzdenek, a lányok is, az idő szorít,  a tábor nem tart örökké. Mindenki mindenkibe szerelmes Fontos a sorrend hogy ki-kit kap meg és ki előbb.

College film előzetes

imdb.com
port.hu
online-filmek.hu
collegemoviereview.com
swarthmore.edu

college_xlg

College moziplakát (impawards.com)

College füzet

A college füzet egy megbízható, minőségi márka. Készül sima, négyzetrácsos és vonalas változatban is. Elsősorban középiskolások használják.  Típusai: Oxford International 2 az 1-bencollege füzet és gumis pólyás okmánytartó együtt Exkluzív kivitelű, polipropilén, szennyeződés taszító borító A borító belső oldala pólyás okmánytartó egyben. Dupla spirálozású college füzet optikai fehér 80 g-os papírból. Dupla margóval, fejléccel (cím, dátum) és 4 lyukkal ellátott 40 lapos füzet. Rhodia: Kiváló minőségű, laminált, karton fedelű spirálfüzet. Az A4+ méretű füzetek perforáltak és lyukasztottak, az A5+ méretűek nem. A fekete és narancssárga borítójú füzeteket vegyesen szállítjuk, a szín nem választható! PEFC tanúsítvánnyal rendelkező alapanyagból készült, 80 lap, 80g/m2.

bansatoner.hu
fuzet.arukereso.hu
regal.hu
lizzycard.hu
papirzona.hu

Füzet

College füzet (braunpapir.hu)

5 kérdés 5 válasz

1 Hol népszerű a College? Az USA, Nagy-Britannia és Írország területein

2 Mi a College? Főiskolai kollégium, film és füzetmárka.

3 Mivel foglalkozik a College Békéscsaba? Szakemberek képzése.

4 Miről szól a College c. film? Főiskolás fiúk lányok táboráról.

5 Milyen típusú College füzetek vannak? Sima lapos, négyzetrácsos és vonalas

Reméljük cikkünkkel segítségükre voltunk.

Szép napot kíván az fk-tudás csapata.

További cikkek

United
Smart
Inter
Mike
Vér

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.