ESZA

Az ESZA az Európai Unió kiemelt eszköze, amely arra szolgál, hogy támogassa a munkahelyeket, hogy segítsen az embereknek jobb állást találni, valamint hogy méltányosabb munkalehetőségeket biztosítson valamennyi uniós polgár számára. Európa emberi tőkéjébe – munkavállalóiba, fiataljaiba és álláskeresőibe – való befektetés révén működik. Az ESZA évi 10 milliárd eurós finanszírozása európaiak milliói számára javítja a munkaerő-piaci kilátásokat, különös figyelmet szentelve azoknak, akik nehezen kapnak munkát.


Tartalomjegyzék:

Nonprofit kft
ESZA KHT
Uniós Pályázatok
Pályázati kiírások

Nonprofit kft

A Nonprofit olyan társaság ahol a többletet nem osztják szét, hanem bizonyos közösségi célokra használják fel.A klasszikus gazdasági társaságoknak általában van egy vagy több tulajdonosa és tevékenységük hasznát szétosztják a tulajdonosok között. Ezzel szemben a nonprofit gazdasági társaságok tevékenységük hasznát csakis az előre meghatározott céljaik elérésére, a társaság fennmaradására, terjeszkedésére és a  jövőbeli tervek megvalósítására használhatják fel.

nonprofit.hu
nonprofit.lap.hu
vati.hu
niok.hu
nkek.hu

images

Az eMagyarország egy nonprofit kft

ESZA KHT

Az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. az egyik legnagyobb uniós pályázatokat kezelő szervezet. Jogelődje, az ESZA Kht. 2000 októberében jött létre kizárólagos állami tulajdonú kiemelten közhasznú társaságként, az akkori minisztériumok együttműködésében (OM, GM, SZCSM).  A Szervezetet elsősorban az Európai Szociális Alap által támogatott foglalkoztatási, oktatási- és nevelési célú programok végrehajtása miatt alapították. A Társaság részt vett a Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT) Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Programjának (HEFOP), majd 2007. január elsejétől az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) megvalósításában. 2011 januárjától jelentősen átalakult a Társaság profilja, bővült a portfólió, hiszen az egészségügyi és oktatási uniós pályázatok kezelése is az ESZA Nonprofit Kft.-hez került. Ezzel párhuzamosan a hazai pályázatok nagy része elkerült a Szervezettől.

linkedin.com
proant.hu
kozszolgalatimenedzsment.hu
hrportal.hu
adhat.hu

KHT

Az ESZA KHT több pályázaton is sikeres (wtuzep.hu)

Uniós Pályázatok

Magyarország számára a 2007-2013. években rendelkezésre álló 8200 milliárd forint forrás 90 százalékát már lekötötték, és a biztos forrásfelhasználás érdekében a túlvállalásokat is figyelembe véve 170 milliárd forint keretre jelennek még meg pályázatok az első félév végéig. Pályázatot cégek, települések és magánszemélyek egyaránt benyújthatnak. Minden pályázathoz szükség van önerő felmutatására.

eupalyazatiportal.hu
palyazatportal.hu
umvp.eu
palyazatok.org
palyazatihirek.eu

Iskola

A füzesgyarmati Általános Iskola sikeres EU pályázatnak köszönhetően felújításon esett át (fuzesgyarmatinfo.hu)

Pályázati kiírások

Jogászokból, közgazdászokból álló pályázatíró szakemberek és hivatalos közbeszerzési tanácsadók rendelkeznek a sikeres pályázat összeállításához nélkülözhetetlen szakmai ismeretekkel és a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium által akkreditált, ajánlott pályázatkészítők.Pályázatokat írhatnak ki ösztöndíjakra, vidékfejlesztésekre, valamint az egészségügy fejlesztésére is.

pafi.hu
v2.tender-ertesito.hu
nive.hu
hu.indeed.com
nak.hu

Irodalom

Egy Irodalmi pályázat kiírása (nagyhalaszgolyakamera.blogspot.hu)

5 kérdés 5 válasz

1 Mi az ESZA? Az Európai Unió kiemelt eszköze

2 Mit csinál a nonprofit a többlet bevétellel? Közhasznú célra használja fel

3 Mikor jött létre a KHT? 2000 – ben

4 Mi szükséges a pályázat benyújtására? Önerő

5 Milyen pályázatok vannak? Vidékfejlesztési, tanulmányi, irodalmi és ösztöndíj.

Reméljük cikkünkkel segítségükre voltunk

szép napot és kellemes ünnepeket kíván az fk-tudás szerkesztősége

Ajánlott témák

EBEL
Busó
Aradi vértanúk
College
Vér

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.