Alice in Wonderland in Central Park

Alice

Alice jelentése: nemes, harcos, bölcs, Isten az én esküvésem. Adelheid, Alexandra és az Elisabeth  hölgy nevek becézése, amely önálló  keresztnévvé vált az idők folyamán.

 

Sok embernek van ilyen keresztneve, főleg angol és francia nyelvterületen. Népszerű női keresztnév, ma már akár újságot, üzletet, vállalkozást, tervezetet is jelenthet, de még robotot is neveztek el így.

Magyarországon inkább Aliz lett belőle, és vállt népszerűvé.

Van rá eset mikor egy férfi választja -e nevet.  „Alice Cooper” sem ezen a néven született, de annyira tetszett neki, hogy felvette sőt még az együttesének a nevét is erre változtatta.

Alice ….

Alice Cooper 2011. június 14-i bucharesti Koncertjén

Alice Cooper 2011. június 14-i Bukaresti Koncertjén
forrás:Wikipédia

 

Cooper zenész és bandájának neve is erre változott. A csapat 1964 óta zenél rock;hard rock;glam rock; shock rock, heawy metal; garage rock műfajban. Fellépéseiken hátborzongató sminket és különleges ruhatárat használnak.

Alice in Chains

Alice in Chains
forrás:http://www.last.fm/music/Alice+in+Chains/+images/159513

– in Chains  rockegyüttes 1987-ben alakult és napjainkban is zenélnek. Magyarországon is felléptek 2009-ben. Sikeresek az egész világon. Több tízmilliós album eladással büszkélkedhetnek.

Beszélő robot, mely elnyerte a Loebner Díjat. A robot ugyan tud beszélni az emberrel, de hamar össze lehet zavarni. A fejlesztőknek  még van dolguk vele.

– Csodaországban mesekönyv, melyben a kislány álmát írja le a szerző. A nagy sikere miatt elkészült a folytatás is, Tükörországban Különleges figurákkal, észbontó ötletekkel nevettet Lewis Carroll az író. Az álomba szenderült kislány egy olyan világban találja magát, ahol beszélnek az állatok, ő is hol nagy, hol apró és még a szív királynál is látogatást tesz. Több film is készült a történetből.

kutyakozmetika

kötő magazin

Alice Nine Daybreak

Alice Nine Daybreak
forrás:http://www.generasia.com/wiki/Alice_Nine

-Nine zenekar 2013

projekt-team egy Inria projekt-team, melynek célja a tanuló néhány alapvető szempontot a számítógépes grafika. Pontosabban, tanulmányozzuk a kölcsönhatás a fény a geometria a tárgyakat.ALICE projekt-team

email szabad felhasználású, lehetővé teszi, hogy gyorsan hozzon létre egy email fiókot, széffel és rengeteg szabad hellyel. Alice Mail

Remélem tudtunk segíteni.

Szép napot!

Link:

A. L. I. C. E. The Artificial Linguistic Internet Computer Entity

ALICE Collaboration

Forrás: Wikipédia

Reméljük, hogy tudtunk segíteni!

Kellemes napot!
fk-tudas.hu szerkesztősége

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Könyvek legjobb barátaim.

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.