Facepalm

A facepalm  egy fizikai gesztus, amikor egyik kezünkkel eltakarjuk az arcunkat, ezzel jelezve csalódottságunkat, szégyenkezésünket vagy  egy másik személy viselkedése miatti szégyenkezésünket sokkunkat vagy meghökkenésünket.

Tartalomjegyzék:

Facepalm karakter
Gif
Smiley
Facebook

Facepalm karakter

A facepalm karakter nem más mint amikor egy előadásban, filmben a színészek/színésznők szégyenüket illetve elkeseredettségüket fejezik ki. Nemcsak filmekben színházi előadásokban láthatunk ilyeneket, a szobrászatban és festészetben is is találkozhatunk ilyen karakterekkel, valamint néhány természetfotós is megörökített már állatoknál is ilyen megmozdulásokat.

memebase.cheezburger.com
tr.avatars.imvu.com
hup.hu
forum.tauri.hu
answers.yahoo.com

Nyuszi

Egy aranyos nyuszis facepalm (rosskonyvek.blog.hu)

Gif

A GIF ( Graphics Interchage Forma) -et 1987-ben vezette be az amerikai Compuserve azért, hogy helyettesítse az RLE formátumot mivel az csak fekete-fehér képeket tudott megjeleníteni. A GIF mindenekelőtt a hatékony LZW tömörítő algoritmusnak köszönhetően gyorsan népszerűvé vált, mert a GIF segítségével létrehozott képfájlok sokkal kevesebb helyet igényeltek, mint az akkoriban használt PCX vagy MacPaint formátumok, és nagyobb képeket is elfogadható idő alatt továbbítani lehetett még lassabb modemekkel is. Ráadásul a CompuServe licencpolitikája lehetővé tette minden programozó számára a GIF ingyenes használatát, feltéve, hogy az így létrehozott alkalmazásban a CompuServe GIF-re vonatkozó tulajdonjoga feltüntetésre került.

tumblr.com
replygif.net
napigif.hu
eva6.bloglap.hu
prog.hu

Facepalm_1

Egy facepalm GIF (icarly.wikia.com)

Smiley

Az emotikon vagy hangulatjel angol kiejtése szmájli nyomtatott írásjelek olyan sorozata, amely egy emberi arcot formál, és általában valamilyen érzelmet fejez ki. Az interneten a hangulatjelek azért terjedtek el, hogy pótolják a beszélgetés során az arckifejezéseket, gesztusokat, amik nélkül a mondanivaló néha félreérthető. Ezek összefoglaló elnevezése emotikon (emóció + ikon), de ehelyett sokszor a smiley (=mosolygó) angol szót használják.

smileypark.gportal.hu
msn-smiley.ucoz.hu
kajakfrenzy.mindenkilapja.hu
smiley.37signals.com
borybobcy.centrumnet.hu

Smiley

Egy facepalm smiley (community.secondlife.com)

Facebook

A facebookot 2004 – ben hozta létre Mark Zuckerberg. célja egy olyan ismerkedős oldal létrehozása volt ami ingyenes és nem meghívásos.  A rendszer használata ingyenes, egy egyszerű regisztrálással lehet meghívás nélkül hozzá csatlakozni, felhasználók létrehozhatnak egy személyes profilt, kapcsolódhatnak ismerőseikhez, csoportokhoz és rajongói oldalakhoz egyaránt, valamint üzeneteket válthatnak és eseményeket szervezhetnek. Az üzenőfalon keresztül híreket, információkat, weboldalakat és videókat is megoszthatnak egymással. Városok, munkahelyek, felsőoktatási intézmények vagy régiók által szervezett közösségekhez csatlakozhatnak, és érhetnek el bennük másokat. A saját hálózaton belül a mások adatlapja részleteiben is látható, míg más közösséghez tartozó felhasználó adatlapja nem, bár ez függ a felhasználók egyedi beállításaitól is. A facebookon is megtalálhatóak a különböző smiley jelek közöttük a facepalm is ezt a jelet általában akkor használjuk amikor valamit üzenetben akarunk kifejezni. mondjuk a nemtetszésünket .

buhera.blog.hu
demotivalo.net
hvg.hu/cimke/Facebook
index.hu
portfolio.hu

facebook

A facebookon is használunk facepalm jeleket (funnyjuk.com)

 

5 kérdés 5 válasz

1 Mi a facepalm? Érzelmi kifejezés.

2 Hol használunk facepalm karaktereket? Színházakban filmekben.

3 Mikor hozták létre a GIF – et? 1987 -ben.

4 Mi a smiley? Hangulatjel.

5 Ki hozta létre a facebookot? Mark Zuckerberg.

Reméljük cikkünk segítségükre volt!

Szép napot kíván az fk-tudás csapata

A szerkesztő ajánlja, olvasd el te is:

Játékbarlang
Fordító iroda
Prímszámok
Napkelte
Demi Moore

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.