Hello Kitty

Hello Kitty

Hello Kitty Japán mesefigura, amelynek jellegzetessége, hogy fehér macska, fején rózsaszín masnival. A szája hiányzik. Rajzfilmsorozat is készült belőle, melyet először Japánban, 1987-ben sugároztak. Tartalomjegyzék

Története

Rajzfilmsorozat

Mi az anime?

Üzlet

Története

Hello Kitty torta

Hello Kitty torta

A japán Sanrio vállalat legismertebb mesefigurája a Hello Kitty. 1974-ben alkották meg, 1976-tól világszerte bejegyzett márka. Egyre népszerűbb nemcsak Japánban, de az egész világon. Nemcsak gyerekek rajonganak érte, de nagy felnőtt rajongótábora is van. Különösen Japánban, az élet minden területén találkozhatunk vele. Amerikában olyan sztárok segítettek a népszerűsítésében mint Paris Hilton, Cameron Diaz stb.

Paris Hilton-Hello Kitty

Paris Hilton-Hello Kitty

Eredetileg azért kapott angol keresztnevet, mert a japán lányok rajongtak Lewis Carroll: Alice Tükörországban című meséjéért, amelyben szerepel egy Kitty nevű macska.

Rajzfilmsorozat

Japánban 1987-ben kezdték el vetíteni a vele készült rajzfilmsorozatot, 13 részt vetítettek, s ezt követte több rész is. A rajzfilmből animesorozat is készült kodomo stílusban, melyet 1993-tól vetítenek. Magyarországon az Animax és az Rtl Klub csatornán lehet látni.

Mi az anime?

Az anime a rajzfilm elnevezése Japánban. Igazából a 2. világháború után alakult ki. Több korosztálynak szóló filmet jelent, amely teljesen természetes, hiszen Amerikában vagy akár Európában csak gyerekeknek szólnak a rajzfilmek.

A Japán anime-nak több műfaja van. A komikus animétől a drámaiig, sőt a felnőtteknek szóló pronográf anime is természetes a szigetországban.

Mégis mitől népszerű? Attól, hogy gyönyörűen, művészien kidolgozott, nagy szemű, szőke lányfigurákat, a gonosz alakokat egyszerű eszközökkel megkülönböztető technikát alkalmaznak a rajzolásnál. Mindennek célja annak idején az alacsony költségvetésből kijönni, kihozni művészi értéket. Az anime eredete a japán fametszetekre, tekercsekre hajaz. Az anime filmekben alkalmazott technikák közül különösen az állóképek használata terjed a mai amerikai filmekben. (pl. Mátrix)

További információk: wikipedia,  sanrio,  hellokitty.lap

A Hello Kitty üzlet

Hello Kitty először 1975-ben jelent meg egy műanyag pénztárcán.  Igazán a 90-es években terjedt el világszerte. Amerikában már a kezdetektől árulnak Hello Kitty termékeket. 1983 óta ő az amerikai gyerekek UNICEF nagykövete.

Ma már rengeteg, Helló Kittys cuccot lehet kapni a boltokban, webshopokban. A filmek mellett – hétköznapi viseletként ruhadarabokat, cipőket, papucsot, csizmát, babaruhákat;

Hello Kitty ruha

Hello Kitty ruha

– kiegészítőket, pl. karórát, csatokat, hajgumikat, babakocsit, biciklit, telefont, plüssjátékokat;

Hello Kitty óra

Hello Kitty óra

– iskolai felszereléseket, pl. táskát, tolltartót, ceruzákat, noteszeket, színezőket,

Hello Kittys cucc

Hello Kittys cucc

– lakástextíliát, pl. szőnyeget, függönyöket stb. árusítanak.

Hello Kitty lakáskiegészítő

Hello Kitty lakáskiegészítő

További linkek: wikipedia,  port.hu,  imdb,  hellokitty.blog,  incredible.cafeblog,  hellokittysociety,  hello-kitty.jatek-online,  hellokittyonline,  hellokitty.jatekoldal,  hellokittyplaza,  index

5 kérdés, 5 válasz

1. Mi a Hello Kitty? – japán anime figura

2. Mióta népszerű a világon? – 1986 óta

3. Mitől népszerű? – rajzfilmsorozatot készítettek belőle gyerekeknek

4. Kik rajonganak érte? – nemcsak gyerekek, hanem felnőttek is világszerte

5. Milyen termékeket gyártanak? – tolltartók, pénztárca, ruhák, egyéb háztartási eszközök

A szerkesztő ajánlja, olvasd el te is!

Tihany

Cisco

Antik

Humor

Karate

Reméljük, tudtunk segíteni.

További szép napot kíván az fk-tudas szerkesztősége.

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Nem az okos, aki sokat beszél. (orosz közmondás)
A tudás hatalom. (Sir Francis Bacon)

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.