Kerti

A kerti alatt érthetünk medencét, növényeket, bútort, vagy akár munkát is. A kertészet egy szakma. Nagyobb parkokban közterületeken vagy temetőkben szakképzett emberek hagyják ott kezük munkáját nap mint nap
Tartalomjegyzék
Mi a kertészet?
Kerti bútorok
Kerti tó
Kerti gépek
Kerti dísznövények

Mi a kertészet?

A kertészet alatt vannak akik a zöldség vagy gyümölcs termesztést értik.Pedig a kertészet egy igazán összetett fogalom. Külön választjuk az úgynevezett haszon termesztést (zöldségek, gyümölcsök) és a dísznövény kertészetet parkgondozást. A dísznövény kertészet lényege amint a neve is mutatja dísznövények termesztése ápolása és gondozása. Nem elég csak öntözni és gyomlálgatni a növényt, ismerni kell a típusát, nem árt tudni hogy milyen hőmérsékletet, fényviszonyokat szeret mennyi víz kell az öntözéséhez és hogy milyen betegségek elől kell óvni. A dísznövénybe nem csak virágok hanem különleges bokrok és fák is beletartoznak.

madarkert.hu
orokzoldek.hu
22.kerulet.ittlakunk.hu
fitoland.hu
citybrands.hu

krizantem

Krizantém (madarkert.hu)

Kertészet

Kerti bútorok

A kertek és parkok elengedhetetlen díszei a kerti bútorok. Ezek készülhetnek fából, nádból, vagy akár műanyagból is. Ezeket a bútorokat, mivel kivannak téve az időjárás viszontagságainak, fontos hogy mindig a megfelelő védelemmel (védőfólia festék lakk) lássuk el. A bútor nemcsak a kényelmünket és pihenésünket szolgálja, a kertek parkok dísze, ezért fontos hogy mindig passzoljon a környezethez. A bútorokat beszerezhetjük kertészeti áruházakban, barkácsboltokban és készülhetnek egyedi megrendelésre is. Egy kis leleményességgel akár otthon magunk is meg tudjuk csinálni.

gorbefabutor.shp.hu
erdelyironkbutor.hu
kertvarazsmagazin.hu
bathorymuanyag.hu
kertibutor.infobomba.hu

 

Kerti bútor készítése

img001

Rönk kerti bútor (eredelyikon.hu)

 

Kerti tó

A kertek egyik dísze a kerti tavak. Ezeket a mesterséges kis tavakat nagy odafigyeléssel és gonddal kell elkészíteni. Fontos hogy megfelelően készítsük el mivel a kertünk dísze. Megválasztjuk a kertben a helyét, ezután a megfelelő gépekkel  vagy szerszámokkal megássuk a gödröt, ügyeljünk arra hogy a mélysége jó legyen. A gödröt nem árt kibetonozni vagy kapható a kertészeti üzletekben úgynevezett nylon ami a tó aljára helyezve nem engedi a vizet beszívódni a talajba. A tavat díszes kövekkel növényekkel érdemes körberakni az esztétikai látvány miatt. Nem árt egy-két vízinövényt és műanyagból vagy fából készült vízimadarat is a tóba vagy a tó környékére telepíteni.
edenkert.hu
kertito.hu
gombos-kert.hu
agraroldal.hu
tuja.hu

kerti tó készítése

tó

Kerti tó (edenkert.hu)

Kerti gépek

Ma már a parkokat és közterületeket kerti gépekkel kisgépekkel művelik meg és gondozzák. Természetesen nem csak cégek hanem magánszemélyek is vásárolnak kerti kisgépeket. Fűkaszák fűnyírók és egyéb gépek teszik széppé és esztétikussá a kertünket.

profikisgep.hu
hondakisgepek.hu
kerttechnika.hu
husqvarna.com/hu/home
torokertigep.hu

kungl

fűnyíró kisgép (szepkertek.hu)

Kerti és dísznövények

A kerti dísznövények a kertek és parkok díszei, színes virágok különleges fák és bokrok teszik érdekessé és széppé a kerteket parkokat közterületeket. Ezek a növények megfelelő gondozást, ápolást és törődést igényelnek. Fontos hogy rendszeresen öntözzük és a megfelelő ásványi és tápanyagokkal lássuk el ezeket a növényeket. Valamint megfelelő környezetbe helyezzük el. Leghíresebb ilyen parkunk a Szarvason található Arborétum ahol sok érdekes és szép növény található.

oazis.hu/lexikon
disznoveny.net
egzotikusdisznovenyek.hu
gardenshop.hu
novenyshop.hu

disznovenyek-00012874-pálma

Díszpálma (babuid.hu)

dísznövény ültetés

5 kérdés 5válasz

1 Mi a kertészet? 1 A kertészet a növények szakszerű gondozását ápolását és pontos ismeretét jelenti.

2 Mi a célja a kerti bútoroknak? A kerti bútorok a kényelem mellett a komfortot és az esztétikát is szolgálják.

3 Mivel díszíthetjük a kerti tavaknak? Műanyag vagy fa vízimadarak, dísznövények dísz sziklák.

4 Mire szolgálnak a kerti gépek? A kertek parkok gondozását ápolását és rendben tartását

5 Mik a dísznövények? Azon növények amik egyedül a kertek díszítését szolgálják vagyis nem haszonnövények

Reméljük, hogy tudtunk segíteni!

További szép napot!

fk-tudas.hu szerkesztősége

A szerző ajánlja olvasásra az alábbiakat

Festék
Ford
ING
KIA
Matematika

 

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.