Utazási iroda

Utazási iroda

Utazási iroda

A turizmus egyik szolgáltatója, amely különböző utazásokat szervez, illetve széles körű szolgáltatást nyújt olyan turistáknak, akiknek szállásra is szükségük van.

Tartalomjegyzék

Utazási iroda

Utazás

Irodák

Úti célok

További irodák

Az utazási iroda tevékenységei

Az utazási iroda egybeszervezi az utazást, szállást, a vendéglátó ipari szolgáltatásokat, majd a turisták részére értékesíti. Az utazási iroda jutalékot kap azért, hogy a szolgáltatók szolgáltatásait értékesíti. Napjainkban az Internet lehetővé teszi, hogy az utazásszervezők maguk tegyék közzé az utazási programcsomagjaikat a fogyasztók számára. Az utazásszervezéshez hozzá tartozik a piackutatás, a szállítási szerződések megkötése, a promóciós és elosztási tevékenységek, programozás, foglalás, könyvelés, lebonyolítás.

Az utazási iroda tevékenységei

– belföldi és külföldi utazások szervezése, értékesítése, közvetítése

– fizetővendéglátás szervezése, értékesítése, közvetítése

– szálláshely értékesítés, közvetítés

– menetjegy értékesítése különböző közlekedési eszközökre

– idegenvezetés, tolmácsolás

– programszervezés, érékesítés

– rendezvényszervezés, értékesítés, jegyértékesítés

– valuta vétel és eladás, vízumbeszerzés

– gépkocsi kölcsönzés

– személyszállítás

– ajándék és értékcikk árusítás

Utazás

Hová utazzunk? Mikor? Mennyibe fog ez kerülni? Mivel? Gyakran elhangzó kérdések ezek, amikor valaki utazni szeretne. Hová utazzunk? Utazhatunk belföldre, vagy külföldre. Mikor utazzunk? Utazhatunk télen, nyáron, de akár ősszel vagy tavasszal is. Mennyibe fog kerülni? Ez sok mindentől függ. Attól, hogy milyen szolgáltatásokat veszünk igénybe: szállás, étkezés, utazási költség, egyéb szolgáltatások. Mivel utazzunk? Ha nincs saját autónk, akkor autóbusszal, repülővel, de vonattal is lehetséges az utazás.

Utazási irodák

neckermann.hu Utazási Iroda

Neckermann Utazási Iroda

Neckermann Utazási Iroda

Képforrás: forensis.hu

Sokak szerint Thomas Cook a napjaink turizmusának megteremtője. Ő egy angol származású ember, aki Angliában elterjesztette a szervezett utazásokat a 19. században. Már 1841-ben közös utazást szervezett vonattal, amely olyan sikeres volt, hogy később, már Európa városaiba is szervezett utakat, amelyekhez szállást és étkezést is biztosított. Mivel egyre többen szerettek volna utazni, ezért 1865-ben utazási irodát nyitott Londonban. Ő vezette be a szállodai vouchert, illetve az utazási hitellevelet, amely az utazási csekk elődje volt. Halála után fia folytatta ezt a tevékenységet Thomas Cook és Fia néven. 1919-ben már repülőjegyeket is árul, illetve a 2. világháború után már az angol nemzeti vasút is (British Railways) tagja a vállalkozásnak. Az ún. német ág Joseph Neckerman nevéhez fűződik, akinek csomagküldő vállalata kiegészül az 50-es években utazási szolgáltatással. 1963-ban Tunéziába, Spanyolországba, és más országokba kínál utakat. Egyre népszerűbb a cég, így megalakul a Neckermann und Reisen GMBH&CO.

Szlogenjük: a Neckermann valóra váltja! Üzletpolitikájuk az, hogy nagy tételben vásárolnak/foglalnak helyet járatokon és szállodákban, hogy jelentős árelőnnyel tudjanak dolgozni más utazási irodákkal szemben. Amikor 2001-ben egyesült a Neckermann a Reisennel, Thomas Cook cége Thomas Cook AG.-re változott, s egyre népszerűbb lett. Magyarországon 1995-től még napjainkban is Neckermann Utazási Irodaként ismerjük.

A Neckermann Utazási Iroda magas színvonalú utazási szolgáltatásokat nyújt az utazóközönség számára. Jól képzett munkatársak állnak rendelkezésre nyitva tartási időben irodáiban, illetve az Internetes oldalukon is lehet böngészni, utakat kiválasztani, információkat szerezni különböző szolgáltatásokról. Sőt, aki meg szeretné spórolni az utánajárást, kérhet ajánlatot is az Interneten, vagy akár le is foglalhatja útját és minden mást, amit szeretne.

Főleg külföldre, de belföldre is szerveznek csoportos utakat, de egyéni foglalásokra is lehetőség van. Törzsutas programjuk segítségével előfoglalási, árkedvezményt, turbókedvezményt, bizalom bónuszt kaphatnak a rendszeresen a Neckermann-nal utazók. Sőt, nyereményjátékokat is szerveznek.

Országszerte 29 irodával várják az utazni vágyókat. Internetes oldalukon a Neckermann irodakeresővel kiválaszthatják a várost, ahová bemehetnek, és személyesen információt kérhetnek. Szolgáltatásaik közt megtalálhatjuk a repülő-, valamint hajójegyeket, ferihegyi parkolási lehetőséget, stb. Szezonális ajánlataik közt megtalálhatók a síutak, nyári előfoglalási akciók, stb.

quaestor.hu Utazási Iroda

Questor Travel Utazási Iroda

Questor Travel Utazási Iroda

Képforrás: portfolio.hu

Központja Budapesten van. Utazásszervezésen kívül ingatlan fejlesztéssel, értékesítéssel, valamint sport-, szabadidős tevékenységgel, és alternatív gyógyászati értékesítéssel foglalkoznak. Először értékpapír-kereskedelemmel, majd idegenforgalmi tevékenységgel, később ingatlanfejlesztéssel kezdett foglalkozni. Ügyfélközpontúság, értékek gyarapítása jellemző üzletpolitikájára.

Honlapjukon információkat szerezhetnek a pénzügyek, befektetések, utazással kapcsolatos információk területén, valamint a telekommunikáció területén. Utazási ajánlataik bel- és külföldi, egzotikus üdülések, körutazások, sport-, koncert-, nyelvi utak, akciós utak, egynapos ajánlatok is megtalálhatók. Biztosítanak autóbérlésre lehetőséget, valamint repülőjegyeket, reptéri parkolást, stb.

Adatai:

Cégnév: QUAESTOR Utazásszervező Kft.

Képviselő: Tarsolyné Rónaszéki Erika – ügyvezető igazgató

Székhely: H-1132 Budapest, Váci út 30.

Postacím: H-1132 Budapest, Váci út 30.

Telefon: +36-1-299-9999

Fax: +36-1-299-9990

MKEH engedélyszám: U-000787

Vagyoni biztosíték: QBE Insurance (Europe) Limited Magyarországi Fióktelepe

Cégjegyzékszám: 01-09-464884, Fővárosi Bíróság, mint cégbíróság

Bankszámlaszám: 10300002-20136909-00003285

Adószám: 12088368-2-41

Ügyfélszolgálat elérhetősége: 06/40 222111 (általános), 06/40 102021 (tőzsdei)

ibusz.hu Utazási Iroda

IBUSZ

IBUSZ

Képforrás: passportclub.hu

1902-ben alapították meg. Több mint 100 éves múltra tekint vissza. Szolgáltatásai közt megtalálhatók a be- és külföldi utazások teljes körű megszervezése. Különböző korosztályok részére biztosítanak széles körű szolgáltatásokat úgy, mint kalandtúrákat, nemzetközi sport- és kulturális eseményekre szervez utazásokat. Lehetőség van busz, hajó, repülőjegy vásárlásra, vám- és vízum ügyintézésre. Magyarországon 70 irodája van, ebből Budapesten 14, vidéken, megyeszékhelyeken 56 irodában. Lehetőség van online ügyintézésre is, valamint különböző rendezvényekre jegyeket vásárolhatnak, mivel a Ticket Express és Ticket Pro hálózattal megállapodást kötöttek. Gördülékeny, mindenre kiterjedő, figyelmes, ügyfélbarát kiszolgálással találkozhatunk valamennyi irodájában.

Tudták, hogy az IBUSZ találta fel a „fapados járatokat”?

Tudták, hogy az IBUSZ találta ki az ún. „gulyáspartikat”?

Tudták, hogy az IBUSZ szervezte meg II. Rákóczi Ferenc hamvainak hazahozatalt, valamint az 1984-es maratoni futóversenyt?

A TOP úti célok mellett megtalálhatjuk a honlapon a „last minute” utakat is, sb.

A Best Reisen Utazási Iroda tevékenységének beszüntetése miatt kialakult helyzetben az IBUSZ honlapján megismerhetik azokat a feltételeket, amelyek segítenek a kialakult helyzet megoldásában.

A cég adatai:

Székhelye: 1118 Budapest, Dayka Gábor utca 3.

Telefon: (36-1) 485-2700

Fax: (36-1) 485-2859

E-mail: info@ibusz.hu

Cégjegyzékszám: 01-09-266780

Adószám: 10871403-2-43

Nyilvántartási szám: R 0967/94/2000

Számlaszám: MKB 10300002-20370886-70073285

Felelősségbiztosító: QBE Insurance (Europe) Limited, Magyarországi Fióktelepe

bestreisen.hu Utazási Iroda

Honlapján értesítik az utazni vágyókat arról, hogy az iroda ellen csődeljárás van folyamatban. Minden információt a honlapon találhatnak.

Malév Airlines Utazási Iroda

Bővebben itt  malev olvashatnak.

vista.hu Utazási Iroda

Vista Utazási Iroda

Vista Utazási Iroda

Képforrás: utazasiiroda.info

Honlapján bel- és külföldi utazásokat kínálnak különböző úti célokkal. Népszerűek a nászutasoknak szóló, szilveszteri utak, hajóutak, városlátogatások, sí- és egzotikus utak.

Kapcsolat:

A telefonos ügyfélszolgálat munkatársai hétköznap 9-18 óra között, szombaton 9-14.30-ig a 06 1 429 9999-es telefonszámon állnak az utasaink rendelkezésére.

Sürgősségi segélytelefon: 06 1 429-9999

A telefonszám ügyeleti időben – hétköznap 18.00 és 09.00 óra között, illetve szombaton 14.30 órától hétfő reggel 09.00 óráig hívható. Ügyeleti időben utazási ajánlatkérést, illetve szállás- és repülőjegy foglalást nem áll módunkban intézni.

Vista Központi Iroda

• Vista Allee

• Vista Corvin 

• Vista Mammut

• Vista MOM Park

• Vista Westend

• Vista Debrecen 

• Vista Győr 

• Vista Miskolc 

• Vista Pécs 

• Vista Szeged

• Vista Székesfehérvár 

Központi iroda – Andrássy út

Cím: 1061 Budapest, Andrássy út 1. (Bejárat a Paulay Ede u. felől)

Tel.: +36 1 429 9999
Fax: +36 1 429 9911
E-mail: foiroda@vista.hu
Nyitva tartás:

hétfő-péntek: 9.30-18.00

szombat: 10.00-14.30

Ünnepi nyitva tartás:

december 7-én 9.30-18.00

december 21-én 9.30-18.00

december 31-én 9.30-14.00

nyirsegutazas.hu Utazási Iroda

Bel- és külföldi utazásokat, egzotikus nyaralásokat, európai, tengerparti, tengeri hajóutakat, síutakat, fürdőprogramokat, gyalogtúrákat, vízi utakat, akciós és „last minute” utakat szerveznek az utazni vágyóknak. Ezen kívül osztályoknak kirándulást, vállalatoknak fordítást, tolmácsolást, tanulmányutakat, szakmai utazást szerveznek.

Az iroda adatai:

4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.

Telefon/fax: 42/506-947, 42/506-948

E-mail: nyirtour@t-online.hu

Nyitva tartás:

Márc. 1-aug. 31. h-p 9-18, szo. 9-13 óráig

Szept.1-febr. 28. h-p 9-17, szo. 9-13 óráig

További utazási irodák

karpateuropa.hu

budavartours.hu

olaszutazasiiroda.hu

mortons.hu

wasteels.hu

szline.hu

gothailand.hu

prokotravel.hu

startutazas.hu

vivalditravel.hu

araamutravel.hu

online.fortwo.hu

hu.wikipedia.org

utazasiiroda.lap.hu

Népszerű úti célok

Egyiptom

Maldív-szigetek

Ciprus

Ciprus

Ciprus

Szardínia

Szardínia

Szardínia

Kanári-szigetek

Kanári-szigetek

Kanári-szigetek

Mauritius

Mauritius

Mauritius

Szicília

Szicília

Szicília

Skócia

Toszkána

Toszkána

Toszkána

Kenya

Zöld foki-szigetek

Képforrás: 

utazascentrum.hu

bellacafe.hu

repulojegy.sk

autoberlesonline.hu

utikritika.hu

5 kérdés, 5 válasz

1. Mi a feladatuk az utazási irodáknak? – utazások szervezése bel- és külföldre

2. Milyen plusz szolgáltatásokat nyújthatnak még? – jegyárusítás koncertekre, kulturális rendezvényekre, sporteseményekre

3. Melyik utazási iroda ellen folyik most csődeljárás? – a Best Reisen Utazási Iroda

4. Melyek a legnépszerűbb úti célok? – európai, és egzotikus úti célok a legnépszerűbbek

5. Melyik iroda szervezte meg a gulyás partikat, találta ki a fapados járatokat? – IBUSZ

A szerkesztő ajánlja, olvasd el te is:

kezilabda

arena

hirdetes

kormany

et

Reméljük, tudtunk segíteni.

További szép napot kíván az  fk-tudas.hu csapata!

 

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Nem az okos, aki sokat beszél. (orosz közmondás)
A tudás hatalom. (Sir Francis Bacon)

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.