Lakberendező

Lakberendező

A lakberendezéssel foglalkozó szakemberek a lakberendezők.

Tartalomjegyzék:

Lakberendező
Lakberendezési stílusok
5 kérdés – 5 válasz

Lakberendező:

A lakberendezés a burkolatok, lakástextilek, bútorok és egyéb tárgyi lakáskiegészítők esztétikus és harmonikus elrendezését foglalja magában. A gyakorlatban azonban egybefonódik a belsőépítészettel, vagyis a kőműves, faipari megoldások, térelemek és térelválasztás kialakításával. Már építkezéskor megkezdődik a lakberendezés. Ez a fajta tudatosság, ideális eset nagyon ritkán áll fent. Leggyakrabban ugyanis már kész épületnél alkalmazzuk a lakberendezést. A lakberendezéssel foglalkozó szakemberek a lakberendezők. A lakberendező és a belsőépítész két külön szakma.

A lakberendező és a belsőépítész két külön szakma. A belsőépítész a nagyobb, szerkezeti átépítésekkel vagy egy teljesen új tér kialakításával foglalkozó szakember, míg a lakberendező egy már kész lakásban a személyes tér megteremtéséért felelős.

A lakberendezés fogalma elsősorban a burkolatok, lakástextilek, bútorok és egyéb tárgyi lakáskiegészítők esztétikus és harmonikus elrendezését foglalja magában. Ám a gyakorlatban a lakberendezés szorosan egybefonódik a belsőépítészettel, vagyis a kőműves és faipari megoldások, térelemek és térelválasztás kialakításával. Egyszerűbben fogalmazva: az igazi lakberendezés az építkezéskor kezdődik. Olyan képzelőerővel és művészi vénával megáldott emberek, akiknek szükségük van beleélő képességre és rendszerezett gondolkodásra. A megbízó ügyfél igényeit végig szem előtt tartva kell az adott térből a maximumot kihozniuk.

Jártasak a térszervezésben, esztétikai tehetségüket, a trendeket ötvözniük kell a megbízó kívánságaival. A munkájuk nem áll meg elméleti síkon, nem csak megálmodják, hanem meg is valósítják elképzeléseiket. Ez gyakran kemény munkát igényel, mely rajzkészséget, pontosságot igényel. Ismerniük kell a lakberendezési üzletek választékát és áraikat. Mielőtt elkezdődne a tényleges munka, a lakberendező elkészíti a tervdokumentációt, mely tartalmazza a méretezett rajzokat, látványterveket, burkolási terveket, a falnézeteket. A jó lakberendező türelmes és empatikus, aki mindig az ügyfél igényeit tartja szem előtt, nem próbálja saját ízlését másokra erőltetni. Azonban minden lakberendezőnek van egyedi stílusa.

Lakberendezési stílusok:

Polgári lakberendezés

polgári

Keleti lakberendezés

keleti

Mediterrán lakberendezés

mediterran

Romantikus lakberendezés

romantikus

Neobarokk lakberendezés

neobarokk

Klasszikus lakberendezés

klasszikus

Minimal lakberendezés

minimal

Modern lakberendezés

modern

Retró lakberendezés

retro

High tech lakberendezés

high-tech

Art deco lakberendezés

art-deco

Loft lakberendezés

loft

Te magad is lehetsz a saját lakberendeződ a következő ingyenes lakberendező programok használatával: Google SketchUp, Sweet Home 3D.

Az ország számos városában indítanak OKJ-s lakberendezői tanfolyamokat.

5 kérdés – 5 válasz:

1. Ki a lakberendező? Válasz: A burkolatok, lakástextilek, bútorok és egyéb tárgyi lakáskiegészítők esztétikus és harmonikus elrendezését kivitelező személy.

2. Mivel foglalkozik a lakberendező? Válasz: A lakás berendezésével, de egybefonódik a belsőépítészettel, vagyis a kőműves, faipari megoldások, térelemek és térelválasztás kialakításával is foglalkozik.

3. A lakberendező csak elméletben álmodja meg a berendezni kívánt házat, lakást, szobát? Válasz: Nem, meg is valósítják elképzeléseiket.

4. A belsőépítészet megegyezik a lakberendezéssel? Válasz: nem, két külön szakma.

5. Saját érdekeiket kell szem előtt tartaniuk lakberendezés során? Válasz: Nem, kimondottan az ügyfél igényéhez kell alakítaniuk egyéni stílusukat és a maximumot kihozni a lakberendezés során.

Képek és tartalom forrása:

Kiemelt kép
Polgári
Keleti
Mediterrán
Romantikus
Neobarokk
Klasszikus
Minimal
Modern
Retro
High tech
Art deco
Loft

 

Reméljük tudtunk segíteni.
Kellemes napot!
fk-tudas.hu szerkesztősége

 

Szerkesztő ajánlja, olvasd el ezeket a témákat is:

The Pirate Bay

Papucs

Lakberendező

Antikvárium

Bőrgyógyász

Német nyelv

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.