Német nyelv

A német nyelv a germán nyelvcsalád egyik ága. Online, ingyenes német nyelvtanulási lehetőségek.

Tartalomjegyzék:

Online, ingyenes német nyelvtanulás

5 kérdés – 5 válasz

A német nyelv a germán nyelvcsalád egyik ága. Két nagy nyelvjárása az alnémet és a felnémet.

Nyelvet tanulni egyedül nagyon nehéz, ezért sokan magántanárhoz vagy nyelviskolába járnak. A nyelviskolák száma egyre nő. A megfelelő kiválasztásában segíthet a nyelvtanfolyam kereső, ahol ki lehet választani a nyelvet, a nyelvi szintet, helyet, napszakot.

Megyékre lebontva kereshetünk a nyelviskolák között.

Online, ingyenes német nyelvtanulás:

Felgyorsult világunkban az emberek igyekeznek az élet minden területén használni és hasznosítani a technika korszerű eszközeit és lehetőségeit. A minél egyszerűbb és leghatékonyabb módszereket keressük a tanulás terén is. Nincs ez másképp abban az esetben sem, ha valaki elszánja magát arra, hogy internet segítségével nyelvet akar tanulni. Az online nyelvtanulás lényegében egyfajta e-learning.

Fő szempont a keresett szolgáltatások ára. A lehető legolcsóbb megoldást keresi mindenki. Mi lehetne olcsóbb, mint az ingyenes?

Nem mindig kell pénzt kiadnod egy nyelvi kurzusért, az interneten ma már számos oldal kínál ingyenes nyelvórákat. Nagy elszántságot igényel annak fejében, hogy ingyenes tevékenység.

Lássuk milyen lehetőségek kínálkoznak, ha online, és ami még fontosabb, ingyen szeretnénk nyelvet tanulni.

Sok nagynevű nyelviskolának van online, e-learning képzése, de ezek szinte kivétel nélkül fizetősök.

Több olyan lehetőség is kínálkozik, ami egy fizetős online/nem online nyelvtanfolyam próbaleckéket kínál kipróbálásra angol, német, olasz és spanyol nyelven, pl. az ELO – Európai Levelező Oktatás Kft.

Hírlevélre való feliratkozáskor ingyenes szókincsfejlesztés.

A legtöbb online és ingyenes nyelvtanulási lehetőség nyelvtanár kontroll nélküli, ezzel biztosítva az egyéni haladást, munkatempót: Ring nyelvstúdió.

Vannak olyan online nyelvleckék, melyek hanganyagot is tartalmaznak, ezzel segítve a helyes kiejtést. Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt nagyon hasznos oldal lehet az Okosító, ahol ráadásul a megszokott angol és német nyelv mellett olasz, francia, spanyol, orosz, arab, román és horvát kezdő szintű hanganyag található.

Leginkább német és angol nyelv online tanulási lehetőségekben bővelkedik az internet. Aki már kezdő szinten tudja a német és/vagy angol nyelvet, számos külföldi oldalt is találhat, amely hang- és szöveganyagával segíti a nyelvtanulókat tudásszintnek megfelelően. Témák és tanulási szint szerint is szemezgethetünk a leckék között: Babbel.

A nyelvet komolyabban tanulni kívánók számára, a nyelvvizsga bizonyítvány megszerzéséért törekvőknek online és ingyenes német nyelvvizsgára felkészítő tanfolyamokat szervez az Euroexam.

A keronline oldalon három nyelvből (angol, német, francia) tehetjük ingyen próbára a tudásunkat, de csak Internet Explorer használatával működik jól. Ugyan nem javítja ki a válaszokat, de a helyes megoldásokat közzéteszi. Ezután kell a feladatokról eldönteni, körülbelül milyen a nehézségi szintje, milyen nyelvvizsgán fordulhatna elő.

Kezdőknek érdemes megnézni a surfacelanguages oldalt, ahol negyven nyelv közül választhattok, találtunk leckéket például katalán, latin, urdu és lengyel nyelvből is.

Kimondottan német nyelv tanulásra szolgáló oldal a dw.de. Többféle alap-, közép- és felsőfokú online tanfolyam végezhető el a szintfelmérő teszt kitöltése után. Van hallás utáni szövegértés, a mindennapi kifejezéseket, a hírek nyelvezetét, a dialógusokat és a ritka szavakat középpontba állító lecke is. Videók, hanganyagok, szövegek alapján kell feladatokat megoldani. A tanfolyamokat ingyenes regisztráció után elérhető és feladatlapokat is ki lehet nyomtatni.

Német nyelvi szókincsfejlesztés, online nyelvi keresztrejtvény, kiejtés, nyelvtan ingyen itt.

36 nyelv alapjait lehet elsajátítani. Hatalmas mennyiségű hanganyag segít a nyelvek tanulásában, de játékok is megtalálhatók a BBC oldalán.

13 nyelv leckéi, képei és hanganyagai közül lehet választani, szókincsfejlesztés itt.

Egy másik jó szókincsfejlesztő oldal, mely online szótárként is használható a vocabulix.

A leggyakrabban használt kifejezéseket gyakorolhatjuk több mint 50 nyelven a linguanauton.

Nagy segítséget nyújthat ez az oldal, vagy ez.

A Youtube is számos hanganyagot, képes-hangos szókincsfejlesztőt, mesét tartalmaz gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

 

 

5 kérdés – 5 válasz:

1. Melyik nyelvcsaládhoz tartozik a német nyelv? Válasz: A germán nyelvcsalád egyik ága.

2. Létezik-e online, ingyenes német nyelvtanulási lehetőség? Válasz: Igen létezik.

3. Van szókincsfejlesztésre szolgáló oldal? Válasz: Van, több is pl.: Vocabulix, german.about.com.

4. Középfokú német nyelvvizsgára fel lehet-e készülni online? Válasz: Igen. Az Euroexam ingyenes nyelvvizsgára felkészítő tanfolyamokat indít.

5. Gyerekek számára is lehet online hanganyagokat, német nyelvtanulást segítő feladatokat találni az interneten? Válasz: Igen. A Youtubeon sok zenés szókincsfejlesztő megtalálható. Nagyon hasznos lehet az Okosító oldala.

Videók, képek forrása:

Youtube

Google

Hasznos nyelvtanulást kívánok mindenkinek!

Reméljük tudtunk segíteni.
Kellemes napot!
fk-tudas.hu szerkesztősége

 

Szerkesztő ajánlja, olvasd el ezeket a témákat is:

The Pirate Bay

Papucs

Lakberendező

Antikvárium

Bőrgyógyász

Német nyelv

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Advertisement

2 comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.