MTV1

Az mtv1 Magyarország legrégebbi csatornája, több változáson ment keresztül az évek során, mióta elkezdődött a sugárzása. Nemcsak Magyarországon, külföldön is.

Tartalomjegyzék:

mtv1
mtv1 online
mtv1 teletext
mtv1 élő
5 kérdés 5 válasz

mtv1

Az mtv1 vagy mai nevén az M1 Magyarország legrégebbi televíziós csatornája. 1952 februárjában a Minisztertanács hozzájárult, a televíziózás elindításához. A párthatározatban kimondták, hogy Magyarországon 1954. május 1-jéig kell megindítani az adás sugárzását. A műszaki végrehajtás a Magyar Posta feladata volt. A Posta az év végén létrehozta a Televízió Vállalatot, Baczynsky István szervezésével. Az első próbaadást 1954-ben sugározták.

mediaklikk.hu
hvg.hu
ergo-net.hu

3_232a

Az első adáskép (mek.oszk.hu)

mtv1 online

Az mtv1 Műholdra költözésével már online is elérhető, ez elsősorban az internetezők és azok a magyarok körében népszerű, akik nem Magyarországon, hanem külföldön dolgoznak, illetve élnek. Az online tárházban nézhetünk élő műsorokat, filmeket. Visszanézhetünk minket érdeklő videókat, illetve olvashatunk információkat egyes műsorokról vagy filmekről.

videotar.hu/
tvonline.blog.hu
hirado.hu

post_20577_20110225175257

Online közvetítés (letoltendo.postr.hu)

mtv1 teletext

Több csatorna közöttük az mtv is rendelkezik a teletext-el. Itt elolvashatjuk a minket érdeklő híreket, információkat. A teletext használható egyes műsorok feliratozására is megkönnyítendő a siketek és nagyothallók számára a műsorok érthetőségét. A magyar Televízió 1982-ben indította be ezt a szolgáltatást. A teletext 100-tól 899-ig terjedő oldalszámban jelenik meg. Nemcsak híreket hanem a TV műsorait és tudományos magazinokat is olvashatunk.

mixtv.hu
teletext.lap.hu
sinosz.hu

0

A teletext kezdő oldala (article.wn.com)

mtv1 élő

Az mtv1 csatornáján élőben is nyom követhetünk műsorokat, elsősorban sport vagy kulturális eseményeket. Ilyenkor műhold segítségével teremtődik meg a kapcsolat, az élő adásokat nem csak a televízióban, hanem online is elérhetjük ezeket a műsorokat. A műsor kommentárja ilyenkor a legtöbb esetben a helyszínen tartózkodik, és onnan mondja el az eseményeket vagy közvetíti a TV-ben látottakat. A legtöbbször élőben közvetített események a sportesemények világszerte.

eloadas.tv
tevenezo.me
tvonline.blog.hu

0

Délelőtti élő műsorprogram a Család barát (allmusic.hu)

5 kérdés 5 válasz

1 Mikor volt az első kísérleti adás? 1954-ben.
2 Hol érhető el az mtv1? Online az interneten keresztül.
3 Mire szolgál a teletext? Az aktuális hírek elolvasása, illetve műsorok feliratozása.
4 Mi az élő közvetítés? Az aktuális műsort nem felvételről, hanem élőben láthatjuk, vagyis pont akkor történő eseményt láthatunk.
5 Hol tartózkodik a kommentár az élő közvetítésnél? A helyszínen.

Reméljük cikkünk segítségükre volt
Szép napot kíván az fk-tudas.hu szerkesztősége

A szerkesztő ajánlja, olvasd el te is:

Yamaha
Bag
Íj
Michael Schumacher
Győri Audi ETO KC

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

MTV1

Magyarország első tévéadója, ma már M1 néven működik. Hírműsorok közérdekű információk és szórakoztató műsorok sugárzására szolgál. (tovább…)

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.