Yamaha

A Yamaha a legismertebb japán márka, évente több motort dob piacra. Vezeti az eladási listát, megbízhatósága miatt az egyik legjobban keresett motorkerékpár.

Tartalomjegyzék:

Yamaha areox
Quad
Robogó
Alkatrészek
5 kérdés 5 válasz

Yamaha areox

A Yamaha Areox egy japán robogó márka, 1998-tól Németországban állítják elő, 50 cm3 2 ütemű folyadékhűtéses motorral rendelkezik. 190 mm-es tárcsafék segíti a fékezésben. A csomagtartó az ülés alatt kapott helyet, a motor két személyes, könnyű vázas modern LCD műszerekkel felszerelt gépjármű. Sikerét elsősorban megnyerő külsejének köszönheti. Hátrányai hogy a csomagtartó kisebb lett, 4l/100 km üzemanyag fogyasztás egy kicsit magas, valamint az ülés is eléggé kényelmetlenre sikeredett.

yamaha-aerox-r-0000001146-b

Egy Yamaha areox (bajnokmotor.hu)

yamaha-motor.eu
totalbike.hu
sportmotor.hu

Quad

A quad egy négykerekű motorbicikli. Megkülönböztetünk munka és sport quadokat, kényelmes, nagy teljesítményű motorral felszerelt sport quad elsősorban nehéz terepversenyekre lettek tervezve. Könnyen irányítható. A legismertebb a Yamaha ATV
„Az ATV-k születése az 1950-es évekre tehető igaz ekkor még nem négy, hanem hat és nyolc keréken gurultak és inkább terepjárókra hasonlítottak. A tömeges elterjedésük az 1980-as évekre tehető, hála a méretes gumikkal szerelt háromkerekű Honda modelleknek. Később biztonsági okokból a gyárak áttértek a háromkerekű modellek gyártásáról a négykerekű ATV-re, azaz quadokat kezdtek árulni.
A Suzuki úttörő szerepet töltött be a négykerekű ATV-k területén, ők gyártották az első nagyteljesítményű sport quadokat is. Később több gyártó is bekapcsolódott a négykerekű motoros játékba, és napjainkban a Yamaha nyújtja az egyik legsokszínűbb quadkínálatot, több mint egy tucat járművel.”
/Forrás: totalbike/

letöltés

Yamaha Quad (vehiclefixer.com)

totalbike.hu
sportmotor.hu
motorrevu.hu

Robogó

A Yamaha robogó készülhet verseny, illetve utcai változatban is, a motort több szín változatban gyártják, könnyű vázszerkezete révén könnyen irányítható, a legismertebb városi robogó a D’ elight, alacsony ülésmagasságával, elegáns formájával és mindössze 98 kg súlyával igazi városi motor. A motor az alábbi paraméterekkel rendelkezik: Klasszikus megjelenés kortársformák. Elérhető ár. Kompakt karosszériaméretek. Halk és gazdaságos 114 ccm-es, 4 ütemű motor. Ülés alatti csomagtartó nyitott bukósisak számára. 180mm-es első féktárcsa. Alacsonyra helyezett ülés és könnyen hozzáférhető lábtartó. Felhasználóbarát irányíthatóság. A 125 ccm-es kategória teljesítménye az 50 ccm-es kategória mozgékonyság.

letöltés (1)

D elight (kalmarmotor.hu)

kalmarmotor.hu
yamahakereskedes.hu
yamaha.lap.hu

Alkatrészek

Ami elromolhat, az el is romlik. Szól Murphy törvénye. Akármennyire is jók a Yamaha motorok azért egy idő után azok is elhasználódnak, elromolnak. Ha csak egy alkatrészről van szó, akkor minek vennénk új motort? A motorok alkatrészei könnyen beszerezhetőek a márkakereskedésekben illetve különböző alkatrész boltokban, de használhatunk után gyártott alkatrészeket is. Fontos hogy győződjünk meg az alkatrész épségéről megfelelőségéről, ne vegyünk használt vagy sérült és javított alkatrészeket.

delmotor-201009081316_1

Yamaha alkatrészek (hasznaltmotor.hu)

yamaha-motor.eu
motordiszkont.hu
citybike.hu

5 kérdés 5 válasz

1 Milyen gyártmányú a Yamaha? Japán.
2 1998 óta hol állítják elő az Areox márkát? Németország.
3 Mi a Quad? Négykerekű motorbicikli.
4 Milyen célra gyártanak robogókat? Verseny és utcai használatra.
5 Hol érdemes alkatrészeket vásárolni? Márkakereskedésekben, alkatrész szaküzletekben.

Reméljük cikkünk segítségükre volt!
Szép napot kíván az fk-tudas.hu szerkesztősége

A szerkesztő ajánlja, olvasd el te is:

Bag
Íj
Michael Schumacher
Győri Audi ETO KC
Forma 1

Tetszik a téma? Ossza meg ismerőseivel:

Advertisement

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.